TAKAISIN

Puutarhassa alkavat jo syystyöt,
mutta kesäkukat jatkavat yhä kukintaansa!

Päivitetty: 17.8.2020

Valmistele puutarhasi syksyyn - ja uuteen kevääseen!

Typetön luonnonlannoite monivuotisten kasvien syyslannoitukseen ja istutuslannoitteeksi.Typetön luonnonlannoite monivuotisten kasvien syyslannoitukseen ja istutuslannoitteeksi.

Nyt on oikea aika antaa monivuotisille kasveille syyslannoitus. Syyslannoitukseen käytetään luonnonmukaista Biolan Syksyn PK-lannoitetta. Se sisältää fosforia ja kaliumia sekä hivenravinteita. Kalium vahvistaa kasvia talven kylmyyttä vastaan ja fosfori lisää seuraavan vuoden kukkasilmujen muodostumista - ja siten parantaa seuraavan vuoden kukintaa ja satoa. Syksyn PK-lannoitteessa ei ole lainkaan kasvien talvilepoon siirtymistä häiritsevää typpeä.

Suurille pensaille sekä hedelmä- ja koristepuille lannoite annetaan suoraan juuristoalueelle, mistä kasvi saa sen nopeimmin käyttöönsä. Puun aktiivisimmat juuret ovat yhtä kaukana rungosta kuin latvuksen uloimmat oksatkin. Puun ympärille maahan tehdään rautakangella reikiä, joihin lannoiterakeet sijoitetaan.

Pienille pensaille ja perennoille lannoite voidaan levittää kasvin juurelle maanpintaan. Lannoite harataan kevyesti pintamultaan tai katetaan ohuella kerroksella puutarhamultaa. Kastelu nopeuttaa lannoiterakeiden liukenemista.

Biolan Syksyn pk-lannoitetta saa myös kätevässä 5,5 litran pakissa.Biolan Syksyn pk-lannoitetta saa myös kätevässä 5,5 litran pakissa.

Anna myös kasvimaalle lisäpuhtia

Biolan Kasvimaalannoite auttaa varmistamaan hyvälaatuisen vihannes- ja juuressadon. Kasvimaalla pitkään kasvuaan jatkavat muun muassa kaalit ja purjo. Ne käyttävät ravinteita vielä paljon syksyn aikana. Lisälannoituksella varmistat, että puhtia sadontuottoon riittää!

Jatka kesäkukkien lannoittamista!

Kesäkukkasi jaksavat ilahduttaa sinua runsaalla kukinnallaan pitkälle syksyyn, jos vain jaksat hoitaa niitä tunnollisesti; kastelu, lannoitus ja kuihtuneiden kukkien nyppiminen antavat niille voimia kasvukauden loppuun saakka! Esimerkiksi kasteluveteen lisättävät Biolan Kesäkukkalannoite sekä Biolan Kastelulannoite antavat kasveillesi oikeat ravinteet ja takaavat voimakkaan kasvun sekä runsaan kukinnan!

Lisätietoa lannoituksesta...

Biolan KesäkukkalannoiteBiolan Kesäkukkalannoite
Biolan KastelulannoiteBiolan Kastelulannoite

Lue lisää:

Syyslannoituksen aika
Kesäkukkia, jotka kestävät syksyn viileyttä
Värien hehkua, syyskesän aurinkoa

Puutarha.netin Keskustelupalstalla puhetta myös kesäkukista

Lisää tietoa kasveista löydät Puutarha.netin Kasvikortistosta!