TAKAISIN

Pientaloratkaisu: Salaoja- ja sadevesijärjestelmän asennus

Julkaistu: 1.10.2008
Uponor salaojakaivo asennettuna sokkelin nurkkaan. Sadevesikaivon paikka on suunnitelmien mukaan katettavan terassin pilarin vieressä.Uponor salaojakaivo asennettuna sokkelin nurkkaan. Sadevesikaivon paikka on suunnitelmien mukaan katettavan terassin pilarin vieressä.

Uponor-pientaloratkaisu

Seurantakohteeseen päädyttiin LVI-järjestelmien osalta valitsemaan Uponor-pientaloratkaisu. Ensin tutustuttiin Rakentaja.fi-sivustolla ja edelleen Uponorin omilla www-sivuilla Pientaloratkaisun eri järjestelmiin. Kiinnostavista ja omaan kohteeseen sopivista järjestelmistä päätettiin pyytää lisätietoa ja materiaaliluettelot. Ensin otettiin yhteyttä Uponorin Pientalopalveluun ja asiassa edettiin lähtötietolomakkeen täytöllä. Lähtötietolomakkeeseen rastitettiin tarvittavat järjestelmät.

Lähtötietolomakkeen löydät netistä joko Rakentaja.fi-palvelun kautta tai suoraan Uponorin www-sivuilta. http://www.uponor.fiLähtötietolomakkeen löydät netistä joko Rakentaja.fi-palvelun kautta tai suoraan Uponorin www-sivuilta. http://www.uponor.fi
Uponorin toimittamien materiaaliluettelojen kanssa oli helppo asioida jälleenmyyjien ja urakoitsijoiden kanssa. Ensimmäisessä toimituserässä työmaalle toimitettiin sadevesi- ja salaojajärjestelmät sekä radon-putkisto. Näiden asennus on tehty ja muiden järjestelmien toimituksesta sovitaan lähempänä tarveajankohtaa.
Lopullisessa valinnassa päädyttiin kaiken kaikkiaan ottamaan vesikiertoinen lattialämmitys, ilmanvaihto-, käyttövesi-, salaoja- ja sadevesijärjestelmä sekä varmuuden vuoksi myös radon-putkisto. Kaikista asennetuista järjestelmistä Uponor toimittaa järjestelmätodistuksen. Jos järjestelmiä valitaan vähintään kolme, täytettyjen järjestelmätodistusten palauttamisen jälkeen Uponor toimittaa vielä hyödyllisen kodin LVI-talokansion ja laadukkaasta LVI-ratkaisusta kertovan Uponor-pientaloratkaisukyltin.