TAKAISIN

Yllätysostos – Keltainen talo Korkeakoskelta

Päivitetty: 7.5.2009

Oman luonteeni mukaisesti haen vähintään viiden vuoden välein jotain uutta ja innostavaa elämääni. Kaksituhattaluvun alussa aloin harrastaa muun muassa metsästystä vastapainoksi omalle työlleni lehtimaailmassa, tuottajana ja toimittajana. Kun taas alkuvuodesta lopetin pitkän urani Espoon kaupungin valtuustossa. Tottuneena aktiiviseen elämäntapaan mielessäni vahvistui tunne, että jokin uusi projekti olisi paikallaan. Mietin jopa välivuotta Pohjois-Karjalassa, urheiluklubia, kalasavustamon perustamista, aurinkopaneelien vientiä Floridaan. Yrittäjäluonne kun on sellainen, että täytyy aina olla mietinnässä jotain kehiteltävää. Itse asun Espoossa. Lähisukulaiseni ja osa tutuistani asuu synnyinkaupungissani Kotkassa.

Tammikuun 31. päivänä 2009 avasin netin asuntosivuston ja näin juuri myyntiin tulleen keltaisen omakotitalon isolla omalla tontilla Kotkan Korkeakosken maalaismaisemissa. Ja sen hinta oli tyrmistyttävän edullinen. Siltä istumalta soitin välittäjälle, jonka kanssa sovimme seuraavaksi päiväksi näytön. Menimme jo samana päivänä tuttujeni kanssa tutustumaan talon ympäristöön ja pihaan.

Talon tarkkaa rakennusvuotta ei ostohetkellä tiedetty, mutta se sijoittuu 1940-1950-luvuille.Talon tarkkaa rakennusvuotta ei ostohetkellä tiedetty, mutta se sijoittuu 1940-1950-luvuille.

Varasin talon näytön yhteydessä ja käsirahan maksoin heti seuraavana päivänä. Kuin salama kirkkaalta taivaalta, olin hetkessä talon- ja tilanomistaja. Talo myytiin minulle 60 neliöisenä lautarakenteisena ja tontin koko oli 2 000 neliötä. Hintapyyntö oli 19 900 euroa.

Ulkorakennuksessa on sauna, hellahuone ja kaksi puuvajaa.Ulkorakennuksessa on sauna, hellahuone ja kaksi puuvajaa.
Tontilla oli lisäksi piharakennus, jossa on sauna, hellahuone ja kaksi isoa puuvajaa. Saunan ovea kiinteistönvälittäjä ei suostunut edes avaamaan, koska sanoi sen olevan niin huonossa kunnossa. Viimeiset vuodet talossa oli asunut mies, joka oli pitkälle erakoitunut. Perikunnat möivät taloa ja tonttia, joista ei ollut minkäänlaisia papereita olemassa.

Eli tein ostopäätökseni tietämättä ollenkaan talon rakennusvuotta, kuntoa tai muuta vastaavaa. Talossa oli ulkona oma kaivo, mutta sisälle ei oltu vedetty mitään vesijohtoja. Rakennuksissa oli sähköt.

Edullinen hinta, tontin suuri koko ja sen sijainti maalaismaisemassa sekä talon ryhdikäs ulkokuori saivat minut heti innostumaan. Otin myös riskin siitä, että talo ja ulkorakennus olisivat purkukuntoisia. Siinäkin tapauksessa tontin neliöhinnaksi olisi tullut 10 euroa per neliö.
Talon ainoa wc sijaitsee ulkona. Kävijällä on vaarana saada katto päälleen tai liukua vinosta lattiasta suoraan lautojen väliinTalon ainoa wc sijaitsee ulkona. Kävijällä on vaarana saada katto päälleen tai liukua vinosta lattiasta suoraan lautojen väliin

Ostopäätöksen jälkeen olin onnellinen talon ja tontin omistaja. Mitä tästä eteenpäin? En ollut hetkeäkään kerennyt miettiä nopeaa päätöstäni siitä, että mitä teen nyt talollani?

Autotalli on kuin pomminjäljiltä, mutta se saa seistä vanhalla paikallaan vielä kesään asti.Autotalli on kuin pomminjäljiltä, mutta se saa seistä vanhalla paikallaan vielä kesään asti.
Tämä mielenkiintoinen ja varsin erilaisen seurantakohteen tarina jatkuu tulevissa verkkolehdissä. Seuraavan kerran tutustumme tarkemmin talon sisätiloihin.

Projektin etusivulle...