TAKAISIN

Pelasta nurmikkosi kasvu heti keväällä

Päivitetty: 7.4.2022

Tuuhea ja hyvinvoiva nurmikko on jokaisen puutarhurin unelma. Ei sellainen sammaloitunut, keltainen ja kituva tupsukko. Miten nurmikkoa kuuluisi sitten hoitaa, jotta sammaleesta päästään? Tässä sinulle varmat vinkit, miten saavutat kauniin vihreän ja vehreän ylpeydenaiheen pihalle.

pelasta nurmikon kasvu heti keväällä-750x422

Mikä ilmastointitalikko?

Onko nurmikkosi kasvualusta liian tiivis? Nurmikkosi ei kasva kunnolla vaikka mitä tekisit! Maan tiivistyminen onkin monen pihan ongelma, erityisesti keväällä. Maaperän tiivistyminen aiheuttaa sammalongelmaa monelle kauniille nurmelle. Nurmikon ilmaaminen helpottaa nurmikon veden, ravinteiden ja hapen saantia. Tehokas keino nurmikon ilmastukseen on ilmastointitalikko.

Nurmikon ilmastointitalikko auttaa! apuväline nurmikon liian tiiviin maaperän kohentamiseen.

Nurmikon hyvä hoito kalkituksen ja lannoituksen lisäksi edellyttää nurmikon säännöllistä ilmastointia. Ilmastointitalikolla voit tehdä kätevästi ilmastointireikiä talikossa olevien sylinterien avulla. Polkaistaessa jalalla talikkoa talikon sylinterit irrottavat maasta kaksi multapötkylää ja nurmikkosi ilmastoituu. Pientä liikuntaakin on kaupan päälle luvassa! Näillä konsteilla saat itsellesi erinomaisen nurmikon.

BioProffan ilmastointitalikko huolehtii maaperäsi ilmastoinnin kuntoon.BioProffan ilmastointitalikko huolehtii maaperäsi ilmastoinnin kuntoon.

Kaunis ja kestävä nurmikko

  1. Ilmasta tiivistynyt pinta
  2. Levitä pinnalle aktivoitua biohiiltä pitkittämään nurmikon ilmastoinnin vaikutusta
  3. Levitä diabaasi-kivijauhetta lisäraudan ja magneesiumin lähteeksi
  4. Levitä lannoitetta ja kalkkia tarvittaessa
  5. Kastele hyvin

Lannoita luonnonmukaisesti

Levitä ilmauksen jälkeen nurmikon pinnalle RoPro Streu EM-aktivoitua biohiiltä sekä diabaasia ja haravoi se nurmikolle muodostuneisiin reikiin. Levitä lannoite ja kalkki normaalisti ja kastele hyvin.

RoPro Streu on rikastettu EM-mikrobeilla ja monilla tärkeillä hivenaineilla nurmikon hyvinvoinnin parantamiseksi. Biohiili on lähes ikuista ja se huolehtii, että ilmastoinnin positiivinen vaikutus on mahdollisimman pitkäaikaista. Lisätty biohiili tekee maan rakenteesta entistä kestävämmän ja huokoisemman. Lisäksi biohiili hiilidioksidin sidonnan lisäksi toimii mikrobihotellina.

Monipuolinen biohiili

Biohiili on todellinen ihmeaine, joka parantaa kasvualustan rakennetta sekä ravinteiden ja kosteuden pidätyskykyä. Kosteuden lisäksi biohiili sitoo myös hiiltä ja epäpuhtauksia ilmasta ja maaperästä, mikä tarjoaa monia mahdollisuuksia ilmaston lämpenemisen ratkaisemisessa.

Biohiili rikastuttaa ja aktivoi maaperän mikrobieliöstöä ja on mikä parhain “koti” maaperän mikrobeille. Maaperän myrkylliset aineet voivat myös sitoutua biohiileen. Biohiilen rikastuttama maaperä antaakin runsaamman ja terveemmän sadon.

Biohiili sopii erinomaisesti myös Bokashi astioihin tehostamaan fermentoitumista, poistamaan hajuja, kuivaamaan märkää biojätemassaa ja tekemään ravinnerikkaampaa multaa. Biohiili on erinomainen myös kesämökillä ulkohuussissa hajujen sitomiseen.

Biohiiltä voi myös käyttää katteena pitämään maanpinta suojattuna auringolta, ehkäisemään rikkaruohojen kasvua ja sitomaan hiiltä ilmasta.

Biohiili

Korkealuokkainen kotimaisesta kuusesta valmistettu biohiili on EBC sertifioinnin lisäksi pohjoismaiden ainut Feed-laatuinen biohiili.

Aina kun kyseessä on käsittelemätön biohiili on muistettava, että se imee itseensä suuren määrän vettä ja ravinteita. Maaperään lisättäessä on syytä laittaa samalla runsaasti orgaanisia lannotteita ja runsaasti kosteutta.

BioProffa Biohiili

biohiili nero-422x500

Diabaasikivijauhe

Screenshot_2020-04-10_at_15.10.17

ZeoBas Diabaasikivijauhe lisää maaperään tärkeitä hivenaineita ja mineraaleja, jotka saattavat hävitä sateen mukana sekä sadonkorjuun yhteydessä. Diabaasijauhe sopii lisäksi mitä parhaiten nurmikolle lisäraudan ja magnesiumin lähteeksi. Levitä kivijauhetta kuten kalkkia maaperän pinnalle.

HUOMIO kompostoijat!

Diabaasi Kivijauhe sitoo myös erinomaisesti hajuja ja on mahtava ympäristo EM-mikrobeille. Lisää ZeoBas-jauhetta kasvualustaan ja kompostiin. Kivijauhe aktivoi maaperän mikrobielämää; näin saat entistä elävämpää kasvualustaa, jossa mikrobit viihtyvät.

Diabaasi-kivijauhe parantaa sadon makua ja kestävyyttä.


ZeoBas Diabaasikivijauhe

Tutustu uuteen Bio-Aapiseen

Lue uusin Bio-Aapinen täältä. Uudistuneen ulkoasun lisäksi lehti tarjoaa paljon hyviä vinkkejä innokkaalle puutarhureille ja viherpeukaloille.

Takasivulta löydät äänestyksen, johonka osallistumalla voit voittaa valitsemasi BioProffa biokeruuastian. Äänestysaikaa 22.4.2022 asti.

LUE BIO-AAPINEN