TAKAISIN

Pelasta nurmikkosi kasvu heti keväällä

Päivitetty: 2.7.2021

Tuuhea ja hyvinvoiva nurmikko on jokaisen puutarhurin unelma. Ei sellainen sammaloitunut, keltainen ja kituva tupsukko. Miten nurmikkoa kuuluisi sitten hoitta, jotta sammaleesta päästään? Tässä sinulle varmat vinkit, miten saavutat kauniin vihreän ja verheän ylpeydenaiheen pihalle.

Mikä ilmastointitalikko?

Onko nurmikkosi kasvualusta liian tiivis? Nurmikkosi ei kasva kunnolla vaikka mitä tekisit! Maan tiivistyminen onkin monen pihan ongelma, erityisesti keväällä. Maaperän tiivistyminen aiheuttaa sammalongelmaa monelle kauniille nurmelle. Nurmikon ilmaaminen helpottaa nurmikon veden, ravinteiden ja hapen saantia. Tehokas keino nurmikon ilmastukseen on ilmastointitalikko.

Nurmikon ilmastointitalikko auttaa! apuväline nurmikon liian tiiviin maaperän kohentamiseen.

Nurmikon hyvä hoito kalkituksen ja lannoituksen lisäksi edellyttää nurmikon säännöllistä ilmastointia. Ilmastointitalikolla voit tehdä kätevästi ilmastointireikiä talikossa olevien sylinterien avulla. Polkaistaessa jalalla talikkoa talikon sylinterit irrottavat maasta kaksi multapötkylää ja nurmikkosi ilmastoituu. Pientä liikuntaakin on kaupan päälle luvassa! Näillä konsteilla saat itsellesi erinomaisen nurmikon.

BioProffan ilmastointitalikko huolehtii maaperäsi ilmastoinnin kuntoon.BioProffan ilmastointitalikko huolehtii maaperäsi ilmastoinnin kuntoon.

Kaunis ja kestävä nurmikko

  1. Ilmasta tiivistynyt pinta
  2. Levitä pinnalle aktivoitua biohiiltä pitkittämään nurmikon ilmastoinnin vaikutusta
  3. Levitä diabaasi-kivijauhetta lisäraudan ja magneesiumin lähteeksi
  4. Levitä lannoitetta ja kalkkia tarvittaessa
  5. Kastele hyvin

Lannoita luonnonmukaisesti

Levitä ilmauksen jälkeen nurmikon pinnalle RoPro Streu EM-aktivoitua biohiiltä sekä diabaasia ja haravoi se nurmikolle muodostuneisiin reikiin. Levitä lannoite ja kalkki normaalisti ja kastele hyvin.

RoPro Streu on rikastettu EM-mikrobeilla ja monilla tärkeillä hivenaineilla nurmikon hyvinvoinnin parantamiseksi. Biohiili on lähes ikuista ja se huolehtii, että ilmastoinnin positiivinen vaikutus on mahdollisimman pitkäaikaista. Lisätty biohiili tekee maan rakenteesta entistä kestävämmän ja huokoisemman. Lisäksi biohiili hiilidioksiidin sidonnan lisäksi toimii mikrobihotellina.

Biohiili on erinomainen mikrobihotelli, joka tarjoaa mikrobeille hyvän suojan, sitoo itseensä ravinteita ja kosteutta ja luovuttaa niitä myöhemmin kasvien käyttöön. Biohiili sitoo lisäksi ilmasta hiilidioksidia ja maasta epäpuhtauksia. Biohiili on lähes ikuista. Biohiilen vaikutus maaperään ja sen rakenteeseen on pysyvä.

RoProStreu on valmiiksi ladattu ravinteilla, EM-mikrobeilla ja muilla kasveille hyödyllisillä mineraali- ja hivenaineilla eli valmiiksi käytettävissä kasvualustoihin. Muista kastella hyvin!

Biohiili sopii erinomaisesti myös Bokashi astioihin tehostamaan fermentoitumista, poistamaan hajuja, kuivaamaan märkää biojätemassaa ja tekemään ravinnerikkaampaa multaa.


RoPRO-Streu Biohiili

Screen_Shot_2019-07-08_at_10.24.02
Screenshot_2020-04-10_at_15.10.17

ZeoBas Diabaasikivijauhe lisää maaperään tärkeitä hivenaineita ja mineraaleja, jotka saattavat hävitä sateen mukana sekä sadonkorjuun yhteydessä. Diabaasijauhe sopii lisäksi mitä parhaiten nurmikolle lisäraudan ja magnesiumin lähteeksi. Levitä kivijauhetta kuten kalkkia maaperän pinnalle.

HUOMIO kompostoijat!

Diabaasi Kivijauhe sitoo myös erinomaisesti hajuja ja on mahtava ympäristo EM-mikrobeille. Lisää ZeoBas-jauhetta kasvualustaan ja kompostiin. Kivijauhe aktivoi maaperän mikrobielämää; näin saat entistä elävämpää kasvualustaa, jossa mikrobit viihtyvät.

Diabaasi-kivijauhe parantaa sadon makua ja kestävyyttä.


ZeoBas Diabaasikivijauhe