TAKAISIN

Kevyttä ruohonleikkuuta akkuruohonleikkureilla

Julkaistu: 9.6.2017

Boschin ergonomisia Rotak-akkuruohonleikkureita on kevyt ja ketterä käsitellä. Samalla ne ovat tehokkaita, helppokäyttöisiä ja päästöttömiä.

Boschin Rotak-akkuruohonleikkureissa on ainutlaatuinen ergonominen Ergo-Flex-kahva, jonka ansiosta työskentelyasento pysyy hyvänä, eivätkä kädet rasitu tai selkä kipeydy ruohonleikkuusta. Ruohonleikkuu vaatii huomattavasti vähemmän lihasvoivaa kuin perinteisillä ruohonleikkureilla leikkaaminen. Ergo-Flex-kahvajärjestelmä mahdollistaa oikea- ja vasenkätisen käytön sekä paremman käyttömukavuuden. Uudet Rotak-akkuruohonleikkurit ovat saaneet ensimmäisenä puutarhatyökaluna arvostetun saksalaisen Aktion Gesunder Rücken -sertifikaatin hyvästä ergonomiasta.

 

Luonnollinen työskentelyasento säästää monelta vaivalta

Rotak-akkuruohonleikkureiden kahvassa on ergonomisesti muotoiltu pehmeäpintainen otealue, joka lisää käyttömukavuutta.

Täydellisesti käteen sopivassa sangassa on käyttökytkimet sekä vasen- että oikeakätisille, mikä mahdollistaa erilaiset otteet ja myös ohjailun vain yhdellä kädellä. Ohjailu onnistuu yhteensä kahdeksalla erilaisella otteella. Lisäksi myös työskentelykorkeus on säädettävissä käyttäjän pituuden mukaan.

Ergonominen sanka on muotoiltu siten, että se nousee juuri oikeassa kulmassa, jolloin kädet ovat hiukan koukistettuna kyynärpäistä ruohoa ajettaessa. Tämä on luontainen asento, joka ohjaa rasitusta pois nivelistä ja lihaksista sekä takaa parhaan mahdollisen voimansiirron.

Tämä tekee ruohonleikkuusta helppoa etenkin käännyttäessä ahtaissa paikoissa, vaihdettaessa suuntaa tai ajettaessa nurmikkoa rinteestä. Ruohonleikkuu esimerkiksi puiden ympäriltä onnistuu yhdellä kädellä.

 

Tarkkaa jälkeä ilman melua

Rotak-akkuruohonleikkureiden integroitu ruohokampa leikkaa tarkasti aina reunaan asti. Tämän ansiosta nurmikko tulee siistiksi myös seinien tai kukkaistutusten vierestä, eikä erillistä trimmausta tarvita.

Kaikki mallit ovat kevyitä, hiljaisia ja ne käynnistyvät kätevästi nappia painamalla. Koska leikkurit käyvät bensan sijasta akulla, ne eivät myöskään aiheuta haitallisia katkuja.

Akkukäyttöinen Rotak 370 LI -ruohonleikkuri tarjoaa johdotonta liikkumisen vapautta. Rotak 370:n suuritehoinen litiumioniakku (36V/2,0Ah) latautuu täyteen tunnissa. Yhdellä latauksella leikkaa olosuhteista riippuen 400 m2.


Tutustu malleihin ja tilaa omasi