TAKAISIN

Vallankumous muurahaisten torjunnassa!

Julkaistu: 4.11.2019
Muurahaisyhteiskunnan muodostumista on vaikea huomata; usein vasta toisena tai kolmantena vuonna siitä voi olla häiriötä ihmiselle. Muurahaisten määrän voimakas kasvu johtaa työläisten ajoittaisiin esiintymisiin valtavina laumoina niiden etsiessä ravintoa ja vettä ympäristöstään.

Ruuanhakumatkalla olevat muurahaiset edustavat kuitenkin vain hyvin pientä osaa muurahaisyhteiskunnasta; suurempi osa elää piilossa pesän uumenissa huolehtien kuningattaresta ja jälkeläisten hoidosta. Tämä muurahaisille tyypillinen työnjako vaikuttaa ratkaisevasti torjuntakeinojen valintaan.

Lisätietoa Neudorff-torjuntatuotteista

Muurahaisten torjunta Loxiran Muurahaispuffetin avulla

Muurahaisten täydelliseen eliminoimiseen on valittava keino, jolla myös kuningatar ja munat saadaan tuhottua - ettei uutta jälkikasvua enää syntyisi. Tällöin Loxiran Muurahaispuffetti on erittäin tehokas torjuntakeino.
MuurahaispuffettiMuurahaispuffetti
Uudelleen täytettävät syöttiastiat täytetään syöttiliuoksella, joka sisältää muurahaisia houkuttelevaa ravintoa sekä spinosadi -torjunta-ainetta. Ruoanhakumatkalla olevat työläiset kuljettavat syötin pesään toisten muurahaisten syötäväksi. Kuolettava vaikutus alkaa tarkoituksella vasta muutaman päivän kuluttua, jotta työläiset ehtivät kuljettaa syöttiä pesään riittävästi ja ruokkimaan sillä myös kuningattaren ja sen poikaset.

Muurahaiset rakentavat maan alle laajoja verkostoja, jotka kulkevat sekä pysty- että vaakasuoraan jopa metrejä suuntaansa. Pesän suuruudesta riippuen voi muurahaisten torjunta - sen täydelliseen tuhoutumiseen asti - kestää muutamia viikkoja. Hyvin suurten muurahaispesien tuhoamiseksi on suositeltavaa asettaa useita muurahaisrasioita pesän läheisyyteen. Näin varmistat mahdollisimman tehokkaan torjunnan!
Täytä rasia uudelleen, heti kun havaitset syötin loppuneen Muurahaispuffetti -rasiasta. Onnistuneen torjunnan jälkeen voit pestä ne valmiiksi odottamaan uutta käyttöä.

Erityistä muurahaisten ruokailusta

Silloin tällöin voi havaita, etteivät muurahaiset houkuttelevista ainesosista huolimatta välitä syötistä. Tähän voi olla seuraavanlaisia syitä:

  • Kehityksensä tietyssä vaiheessa muurahaiset ovat riippuvaisia proteiinipitoisemmasta ravinnosta. Tämän ajanjakson aikana Loxiran Muurahaispuffetin hiilihydraattipitoinen ruoka säilyy koskemattomana. Välittömästi tämän "proteiinikauden" jälkeen työläiset alkavat taas kuljettaa syöttiä pesään muiden nautittavaksi.
  • Juuri ennen neitsytlentoa ja sen aikana muurahaiset eivät syö mitään, vaan keskittyvät valvomaan siivekkäisen koiraiden ja uusien kuningattarien pois lentämistä. Heti neitsytlennon jälkeen syötti käy jälleen kaupaksi.
  • Jos sisätiloissa elävät muurahaiset eivät ole nauttineet syöttiä vielä viikonkaan jälkeen, niin kyseessä saattavat olla faaraomuurahaiset. Nämä sokerimuurahaista pienemmät faaraomuurahaiset kulkeutuivat viime vuosisadalla Eurooppaan lämpimämmistä ilmanaloista. Ne tarvitsevat runsaasti lämpöä ja pesivät meillä vain ihmisasutuksissa. Tavalliset syötit on kehitetty nimenomaan lukuisten kotimaisten, Suomessa esiintyvien lajiemme torjuntaan.

 


Neudorff -tuotteista löytyvät myös muurahaisten laajempaan torjuntaan pihoilla ja puutarhoissa tarkoitetut tuotteet: Loxiran S-Muurahaissirote ja Loxiran Muurahaisspray kahdessa eri pakkauskoossa - eikä unohdeta Muurahaissyöttiäkään!

Loxiran Muurahaisspray 400 ml ja 750 ml, Loxiran Muurahaissyötti ja Loxiran S MuurahaissiroteLoxiran Muurahaisspray 400 ml ja 750 ml, Loxiran Muurahaissyötti ja Loxiran S Muurahaissirote