TAKAISIN

Pihan puisille kalusteille Valtti-puuöljyt

Julkaistu: 1.11.2011

Tikkurilan sävytettävät puuöljyt, liuoteohenteinen Valtti Puuöljy ja vesiohenteinen Valtti Puuöljy Akva sekä liuoteohenteiset valmisvärit Valtti Kaluste- ja terassiöljyt Ruskea, Musta ja Kelonharmaa suojaavat ja uudistavat pihasi puiset kalusteet ja terassit. Ne suojaavat puuta kosteudelta ja lialta sekä vähentävät pinnan halkeilua. Suojaa kalusteet talveksi sävytetyillä Valtti-puuöjyillä ja ota uudistetut kalusteet jälleen keväällä käyttöösi.

Puuöljyt suojaavat pihan kalusteita ja terasseja.Puuöljyt suojaavat pihan kalusteita ja terasseja.

Käsittelyohjeet:

- Pese vanha, tummunut puupinta Tikkurilan Homeenpoisto- tai Tehopesu-liuoksella etiketin ohjeiden mukaisesti.
- Hiomalla saat mahdolliset pystyyn nousseet puukuidut pois pinnasta.
- Poista hiontapöly.
- Sekoita puuöljy hyvin ennen käyttöä ja aika ajoin käytön aikana.
- Levitä Valtti Puuöljy, Valtti Puuöljy Akva tai Valtti Kaluste- ja terassiöljy Ruskea, Musta tai Kelonharmaa kertaalleen siveltimellä tai sienellä. Levitä tiukkaan hangaten, öljyä ei levitetä yhtä paljon kuin maalia tai lakkaa.
- Anna öljyn imeytyä viisitoista minuuttia ja pyyhi pintaan jäänyt imeytymätön öljy pois.

Tikkurila suosittelee puuöljyjen käyttöä sävytettynä. Väritön puuöljy ei suojaa puuta harmaantumiselta. Jos et halua muuttaa puun omaa väriä, valitse värikartasta sävy mahdollisimman läheltä puun omaa väriä. Valmiiksisävytetyllä Valtti Kaluste- ja terassiöljy Ruskealla tasoitat haalistuneet kovapuupinnat uuden veroisiksi. Valtti Kaluste- ja terassiöljy Kelonharmaa öljy antaa pinnalle vanhan, patinoituneen sävyn ja Musta öljy arvokkaan, modernin ilmeen.

Jos öljyät suurempia pintoja, esim. terasseja, niin käsittele lauta kerrallaan jatkoskohtien välttämiseksi.Jos öljyät suurempia pintoja, esim. terasseja, niin käsittele lauta kerrallaan jatkoskohtien välttämiseksi.

Öljytyn puupinnan hoito ja huolto:

Ulkopinnat keräävät puoleensa kaikenlaisia pieneliöitä; homekasvustoa, sammaleita, levää, siitepölyä yms. Ehjän, hyväkuntoisen öljytyn puupinnan voit huoltaa pesemällä sen puhtaaksi ilman epäpuhtauksista Tikkurilan Huoltopesulla. Jos puupinta on jo vanha, kulunut ja harmaantunut, se vaatii huoltokäsittelyä. Pese puupinta Tikkurilan Tehopesulla tai Homeenpoistolla etiketin ohjeiden mukaan. Samalla kun pesuaine tappaa pieneliöt, se myös kuluttaa voimakkaasti pintaa poistaen mahdollista kiiltoa ja saa näin ollen aikaan hyvän, imevän pohjan huoltokäsittelylle.

Aikaisemmin öljytyn, puhdistetun pinnan voit käsitellä uudelleen värittömällä (jos pinnassa on vielä vanhaa sävyä, etkä halua tummentaa sävyä enää) tai sävytetyllä Valtti Puuöljyllä, Valtti Puuöljy Akvalla. Ruskean alustan värin säilytät Valtti Kaluste- ja terassiöljy Ruskealla ja jo harmaantuneen puun voit öljytä Mustalla ja Kelonharmaalla. Muistathan, että kuultavia tuotteita sävytettäessä alustan oma väri vaikuttaa aina lopulliseen väriin. Tee siis koesively.
Tikkurilan helppokäyttöiset valmiiksisävytetyt Valtti Kaluste- ja terassiöljyt.Tikkurilan helppokäyttöiset valmiiksisävytetyt Valtti Kaluste- ja terassiöljyt.