TAKAISIN

Estä myyrätuhot - luonnonmukaisesti

Julkaistu: 2.10.2017
Myyrät aiheuttavat monenlaista tuhoa pihoilla ja puutarhoissa ympäri vuoden. Taimivauriot ja pilalle menneet nurmikot ovat esimerkkejä myyrien tekemistä tihutöistä.

Myyriä vastaan on kuitenkin mahdollista suojautua. Tehokas keino tähän on Käpälämäen Myyräkarkote Neudorffilta. Myyräkarkotteen ansiosta saat puutarhassasi tuhoa tekevät myyrät karkotettua tehokkaasti niitä kuitenkaan vahingoittamatta.

Torju ja karkota kutsumattomat vieraat puutarhastasi - tutustu tuotevalikoimaan!

Turvallinen Käpälämäen Myyräkarkote ei sisällä mitään ympäristölle vaarallista ainetta, joten se ei aiheuta vaaraa myöskään lemmikkieläimille tai muille puutarhan eläimille ja kasveille. Tuotteen teho perustuu myyrien erittäin tarkkaan hajuaistiin; myyrät karttavat karkoterakeilla käsiteltyä aluetta.

Tuotetta saatavissa hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista sekä puutarhamyymälöistä!
Neudorff Käpälämäen myyräkarkote ajaa myyrät pois puutarhastasi.Neudorff Käpälämäen myyräkarkote
ajaa myyrät pois puutarhastasi.

Rauhoitettu maamyyrä

Talven jälkeen kotipihoilla ja –puutarhoissa aiheuttavat ikävän yllätyksen niin vesimyyrän kuin maamyyrän eli kontiaisen aiheuttamat onkalot, käytävät sekä multakeot. Maamyyrän tekemät tuhot tunnistaa pyramidin mallisista multakeoista nurmikolla. Sen aiheuttamat keot erottaa vesimyyrän kasoista, sillä kontiaisen keossa käytävän suu on sen alapuolella (multa on työnnetty ylöspäin) - vesimyyrän onkalo on puolestaan kasan sivussa.

Kontiainen on lailla rauhoitettu hyönteissyöjä, joka ei siis käytä kasvinosia ravinnokseen. Se kuitenkin häiritsee kasvien luonnollista kasvua maan alla risteilevien käytävien viedessä kasvien tarvitseman mullan - ja hyvin hoidetut nurmikot muuttuvat kynnöspelloiksi kontiaisen takia. Maamyyrän onkalot voivat myös aiheuttaa pihan rakenteille vaikeasti korjattavia vahinkoja; esimerkiksi kivetysten alla. Rauhoitetun kontiaisen myrkyttäminen tai muulla tavoin vahingoittaminen on lailla kielletty, joten luonnonmukaisten karkotteiden käyttö on ainoa vaihtoehto suojautua sen aiheuttamia tuhoja vastaan.

Myyrät käpälämäkeen ympäri vuoden

Käpälämäen Myyräkarkote tekee myyrien torjunnasta turvallista ja helppoa. Suojattavalle alueelle kaivetaan noin metrin välein 10-20 cm:n syvyisiä kuoppia, ja jokaiseen kuoppaan asetetaan 1-2 myyräkarkotetta, minkä jälkeen kuoppa peitetään mullalla. Rakeita voi laittaa myös myyrien kaivamiin käytäviin ja tehostaa näin karkotteen vaikutusta. Karkotetta käytettäessä on tärkeää jättää myyrille vapaa poistumistie.

Myyrätuhoja aiheutuu kaikkina vuodenaikoina. Keväällä ja kesällä suurimpana ongelmana ovat myyräkäytävät ja onkalot, mutta talvisaikaan myyrät tuhoavat taimia ja muita kasveja. Torjuntaa onkin tarvittaessa hyvä jatkaa ympäri vuoden.

Tutustu Neudorff -torjuntatuotteisiin

Vai sittenkin ansalla?

Neudorffin Myyräansa on helppo virittää ja tyhjentää. Käytä syöttinä vaikka porkkananpalaa, viritä ja aseta ansa kolon suulle, niin jo parissa tunnissa olet jo voinut saada myyrän satimeen!

Montako myyrää saat vuorokauden aikana pyydystettyä?
MyyräansaMyyräansa
Esbau Oy on luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon erikoistunut yritys; se on luonnonmukaisten torjunta-aineiden ja lannoituksen uranuurtaja Suomessa. Esbaun tuotteissa pitkäkestoinen biologinen vaikutus ja ympäristöystävällisyys yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Yli kaksikymmentä vuotta alalla toiminut Esbau tuo maahan mm. saksalaisen Neudorffin tuotteita; Neudorff on maailman johtava luonnonmukaisten puutarhanhoitotuotteiden valmistaja. Ohjeita luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon löytyy myös Esbaun Bio-Aapisesta.