• Etusivu
  • Hoitotyöt

Puutarha-alan työturvallisuus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 05.12.2011
20118_27452.jpg

TTS tarjoaa monipuolisesti puutarha-alan kursseja. Valikoimasta löytyy niin lyhyempiä kursseja kuin pidempiäkin koulutuksia. Tarjolla on myös erilaisia korttikoulutuksia.

Työturvallisuuskortti on kehitetty yhteisten työpaikkojen turvallisuuden parantamiseksi. Työturvallisuuskortin saanti edellyttää työturvallisuuskurssin hyväksyttyä suorittamista. Kortti on voimassa viisi vuotta.

Tutustu koulutuskalenteriin

Työturvallisuuskortti, puutarha-alapainotteinen

Kesto:
8 tuntia (1 päivä)

Kuvaus:

Sisältö
- Tapaturmien vaikutukset ja niiden torjunta
- Riskienhallinta
- Yhteistoiminta, vastuut ja yhteistyö
- Keskeiset vaaratekijät
- Varautuminen onnettomuustilanteisiin
- Tentti

Tavoite
Työturvallisuuskortin suorittaneella henkilöllä on perustiedot työympäristön vaarojen tunnistamiseen. Hänellä on myös tiedot työsuojelun yleisistä periaatteista ja yhteistoiminnasta työpaikalla.

Kohderyhmä
Työturvallisuuskortin merkitys on kasvussa. Vaikka vuonna 2003 maassamme käyttöönotettu työturvallisuuskorttijärjestelmä perustuu vapaaehtoisuuteen, ovat useat yritykset ilmoittaneet, niin rakennus- kuin teollisuusaloillakin, edellyttävänsä työturvallisuuskortin suorittamista kaikilta aliurakoitsijoidensa työntekijöiltä.

Hakeminen:
Koulutuksen haku päättyy 6.01.2012. Koulutus alkaa 20.01.2012.

Tutustu kaikkiin koulutuksiin ja kursseihin

TTS-Kehitys Oy
Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20118_27452.jpg
Yrittäjäksi viheralalle?
TTS tarjoaa monipuolisesti puutarha-alan kursseja. Valikoimasta löytyy niin lyhyempiä kursseja kuin pidempiäkin koulutuksia. Tarjolla on myös erilaisia korttikoulutuksia. Tällä hetkellä ajankohtainen kurssi on esimerkiksi Yrittäminen viheralalla.Tutustu koulutuskalenteriin
20136_35313.jpg
Puutarhurista unelma-ammatti
Marjo Huovila ja Nanna Zitting opiskelevat TTS:ssä puutarhatalouden perustutkintoon, suuntautumisena kukka- ja puutarhakaupan koulutusohjelma (puutarhuri). Marjo on kokopäiväinen opiskelija ja opiskelee tutkintoon omaehtoisessa koulutuksessa, Nanna puolestaan opiskelee oppisopimusopiskelijana.TTS:n Puutarha-alalla on mahdollisuus opiskella ja suorittaa tutkinto tai osatutkinto perus-, ammatti- ja erikoisammatti tasoilla.Tutustu puutarha-alan koulutustarjontaan
20142_38104.jpg
Kasvinsuojeluainelainsäädäntö uudistui
Uudistunut laki kasvinsuojeluaineista toi mukanaan mm. asetukset koulutusohjelmasta ja integroidun torjunnan yleisistä periaatteista. Samalla kaikkien vanhojen kasvinsuojelututkintojen voimassaolo päättyi vuonna 2012. Kaikkien ammattikäyttäjien ja myyjien on suoritettava uusi kasvinsuojelututkinto 26.11.2015 mennessä.
20227_79011.jpg
Keltaistilla kukilla pääsiäistunnelmaa
Älä anna kevätväsymyksen iskeä, vaan hyödynnä kukkien väriterapiaa! Poimi tästä vinkit tai kehitä itse aivan uusia tapoja käyttää tavallisia viherkasveja ja kukkivia ruukkukasveja. Muista myös ruukkuihin suunnitellut koristekatteet.
20238_82796.jpg
Hilkka ja mustanmerenruusu eli torpankukka (Achimenes)
Hilkat ovat tyypillisiä kesäkasveja, joiden kauniskukkaiset lajikkeet vaihtelevat kooltaan, kasvutavaltaan ja kukiltaan. Se viihtyy huoneenlämmössä ja kasvatetaan joka kevät uudelleen.
20136_35583.jpg
Monitoimityökalu muuntuu puutarhurin tarpeiden mukaan
Bosch on tuonut markkinoille uuden innovatiivisen monitoimityökalun puutarhan muotoiluun ja siistimiseen. AMW 10 –monitoimityökalu muuntuu oksasahaksi, pensas- ja viimeistelyleikkuriksi vain moottoriyksikköön kiinnitettävää lisälaitetta vaihtamalla.Tilaa Puutarha.net-kaupasta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton