TAKAISIN

Kattotarvikkeilla toimiva vesikatto

Julkaistu: 8.3.2015

Ulkotaite- ja läpivientitiivisteet

Kattotiilien alle kertyvä roska tukkii kattorakenteen tuuletuksen, mikä voi pahimmassa tapauksessa saada kattotiilet halkeamaan kovalla pakkasella. Metalroll ja Figaroll plus ovat ulkotaitetiivisteitä, jotka estävät lehtien, roskan ja sadeveden tunkeutumisen kattorakenteeseen harjan kautta. Tuuletuskapasiteetiltaan erinomaiset tiivisteet ovat muotoiltavia ja sopivat kaikille kattotiilityypeille.

Katon läpi viedään ilmanvaihtokanavia, jotka täytyy tiivistää hyvin sekä aluskatetta että kattotiiliä vasten. Ormax valmistaa erityisiä läpivientitiivisteitä lämpimien ja kylmien putkien läpivientien tiivistämiseen aluskatteeseen sekä ulkokaton ilmanvaihtoputkien ja viemäri tuuletusputkien tiivistämiseen varsinaiseen katteeseen.

Katon herkimpiä osia ovat harja ja räystäät sekä kaikki läpiviennit.
Katon herkimpiä osia ovat harja ja räystäät sekä kaikki läpiviennit.

Räystäälle asennetaan lintueste, etteivät linnut tai muut pienet eläimet pääse kattotiilien alla olevaan tilaan tukkimaan katon tuuletusta. Kaikki tuotteet on kehitetty Ormax kattotiilille ja täyttävät rakennusmääräysten ja standardien vaatimukset.

Kiinnikkeet ja turvallisuusosat

Kattotiilien on pysyttävä kiinni katossa silloinkin, kun tuulee ja sataa. Talon omistaja on vastuussa, jos kattotiiliä putoaa alas ja aiheuttaa henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Ormaxilta löytyvät kattotiilille sopivat kiinnikkeet: naulat, tiiliruuvit ja klipsit.

Talon omistaja vastaa myös siitä, että lakeja ja määräyksiä noudatetaan katolla liikkumisen turvallisuuden suhteen. Katolle kiipeävät paitsi nuohoojat, myös antenniasentajat, huoltomiehet ja talvella lumenpudottajat. Ormax valmistaa hyväksyttyjä lumi- ja kattoturvatuotteita, kuten lumiesteitä, kattotikkaita ja kattosiltoja. Niitä voidaan käyttää kaikissa rakennustyypeissä ja kattorakenteissa. Valikoimissa on sopivia vaihtoehtoja erilaisiin kattomuotoihin ja lähes kattotiilien väreihin.

Katon omistaja on vastuussa sen turvallisuudesta.Katon omistaja on vastuussa sen turvallisuudesta.

Itseliimautuva tiiviste erikoiskohtiin

Savupiipun, kattoikkunoiden ja kattoluukkujen ympärystöjen sekä kaikenlaisten katon liitosten, tulee olla ehdottoman tiiviit. Ormaxin Wakaflex tiiviste korvaa perinteiset pelti- ja lyijytiivistykset.

Wakaflex sopii moniin käyttötarkoituksiin, ja sen itsekiinnittyvä tiivistysreuna on varma suoja kosteuden sisään tunkeutumista vastaan. Wakaflex on joustava ja sitä on helppo muotoilla alustan mukaan. Asennustyökaluiksi riittävät sakset ja mitta. Saatavilla savitiilenpunaisena, mustana ja harmaana.

Hyvä katto on tiivis ja tehokas.Hyvä katto on tiivis ja tehokas.

Sadevesijärjestelmä

Oikein suunniteltu sadevedenpoistojärjestelmä on tärkeä osa katon toimivuutta.

Sadevesijärjestelmän asentaminen on helppoa. Tehdasvalmisteiset räystäskourut ovat tiiviitä ja oikein mitoitettuja. Sileä pinta on helppo puhdistaa. Sadevesijärjestelmä kannattaa hankkia kattotoimituksen mukana. Lopputuloksena on tarkkaan harkittu ja takuulla toimiva kattoratkaisu, jonka kaikki osat toimitetaan samalla kertaa sovittuna ajankohtana. Värit: valkoinen, harmaa, punainen, ruskea ja musta.

Sadevesijärjestelmän osat:

 1. Räystäskouru
 2. Kulmakappale 90 – ulko
 3. Kulmakappale 90 – sisä
 4. Kulmakappale 45 – ulko
 5. Kulmakappale 45 – sisä
 6. Tukkopää oikea ja vasen
 7. Kourun kannake – suora
 8. Kourun kannake – vino
 9. Syöksytorven lähtökappale
 10. Ylämutka
 11. Välimutka
 12. Suora torvi
 13. Ulosheittäjä
 14. Syöksytorven kiinnike

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

 • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
 • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään.