Terca -tiilitalo energiatehokas ja turvallinen täystiilitaloratkaisu. Terca -tiilitalo koostuu runkotiilestä, julkisivutiilestä sekä tiilien väliin jäävästä vuorivilla- tai -SPU-eristeestä. Tiilitalo on lämpö-, kosteus- ja ääniteknisesti erinomainen ratkaisu. Se ei sisällä höyrynsulkua, mutta on silti tutkimusten mukaan yksi tiiveimmistä pientalon ulkoseinärakenteista.
Rakenteiden massiivisuudesta johtuen tiilitalo on kesällä miellyttävän viileä ja talvella lämmin. Massiivisuudella saadaan myös energiahyötyä asumiseen. Tiilitalo on ominaisuuksistaan johtuen ajaton ja erittäin arvostettu.
Ennen omakotitalon rakentamisen aloittamista rakentaja tekee lukuisan määrän päätöksiä, jotka ovat nähtävissä ja koettavissa vasta rakentamisen ja varsinkin asumisen aikana usein vuosikymmenienkin kuluttua.
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta itse lopputulos, kestävä tiili, on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilien väri- ja pintavalikoima on sen sijaan kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala, lahoa eikä ruostu.
Poltettu tiili kestää hyvin kosteus- ja lämpötilavaihteluja, ja pitkälläkin aikavälillä se on vähän huoltoa vaativa rakennusmateriaali. Muuratun tiilipinnan kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen, ja ikääntyessään tiiliseinä patinoituu kauniisti.
Jätä yhteydenottopyyntö lähimpään Terca -tiilitalon palvelupisteeseen
Hyvää energiataloutta ei saavuteta pelkästään eristepaksuutta lisäämällä, vaan ulkovaipan tulee olla myös tiivis. Huolimaton rakentaminen ja ilmavuodot rakenteissa voivat vesittää hyvänkin rakenneratkaisun. Tiilitalon tiiveys on huolellisesti tehtynä erinomainen, sillä sen ilmanvuotoa kuvaava lukuarvo alittaa ilmanvuotoluvun perusarvotason 2 l/h reilusti. Passiivitalolta vaadittavan ilmanvuotoluvun n50 tulee olla jo alle 0,6 l/h.
Tampereen asuntomessuille rakennetun Terca -tiilitalo Mustikan tiiveys oli vielä tätäkin parempi eli 0,4 I/h, mikä oli hyvä osoitus Terca -tiilitalon hyvästä tiiveydestä. Tiilitalon tiiveys saavutetaan ilman erillistä höyrynsulkumuovia, mikä tekee rakenteesta entistäkin riskittömämmän sekä asua että rakentaa.
Lämpimän kesäjakson aikana massiivisuuden kautta
saatava jäähdytysenergiahyöty on talviaikaista energiansäästöä
vielä paljon suurempi eli jopa 30 %.
Omakotitalojen jäähdytystarve on lisääntynyt jo
nyt ja se tulee lisääntymään kasvavassa määrin
myös tulevaisuudessa ilmaston lämpenemisestä
johtuvien kesälämpötilojen noustessa.
Rakenteellisista
ominaisuuksistaan johtuen täystiilitalo on
miellyttävän viileä myös kesähelteillä, ja mikä parasta
– ilman runsaasti energiaa kuluttavaa erillistä
jäähdytysjärjestelmää. Periaate on se, että korkeahyötysuhteisen
ilmanvaihtokoneen kautta sisään
tuotu yönaikainen viileämpi ilma varastoituu
rakennuksen sisäpuolisiin massiivirakenteisiin luovuttaen
sitä edelleen päivän aikana huoneilmaan.
Näin huoneilman lämpötilahuiput saadaan alhaisemmiksi
ja asuminen on miellyttävämpää myös
hellejaksojen aikana – ilman erillistä jäähdytysjärjestelmää.