• Etusivu
  • Kasvillisuus

Apua pihasuunnitteluun

Rakentajan toimitus
Päivitetty 05.03.2018
20124_30569.jpg

Kuinkahan upea piha tämän aidan takaa löytyy?

Uuden talon tontti on vielä alkutekijöissään. Voisitteko Te auttaa pihan suunnittelussa jotenkin?

Rakentamiseen ja remontointiin keskittyvän Rakentaja.fi:n sisarportaali Puutarha.net on täynnä tietoa pihan ja puutarhan rakentamisesta! Ylävalikosta avautuu monipuolisia infosivuja rakentamisen eri vaiheista aina suunnittelusta pihan varusteisiin. Tutustumalla niihin saatte jo hyvän kuvan kaikesta, mitä pihan rakentamiseen liittyy.

* Puutarha.netin Jäsenpalveluista löytyy apua omatoimiseen suunnitteluun. Kaikki jäsenpalvelut saat käyttää hyödyksesi veloituksetta - kunhan vain kirjaudut sisään! Samat tunnukset käyvät kaikkiin Rakentaja.fi-konseptin portaaleihin (Rakentaja.fi, Puutarha.net ja Omataloyhtiö.fi).

- Esimerkiksi lähes 1400 kasvilajia ja -lajiketta sisältävä Kasvikortisto on monipuolinen apu. Sieltä voit hakea sopivia vaihtoehtoja vaikka kasvuolosuhteisen, kasvin korkeuden, kasvutavan tms. perusteella.

- Myös Kysy, Vastaamme -palstalta saat tarvittaessa apua.
Jäsenenämme voit käydä esittämässä rakentamistekniset ja -oikeudelliset kysymyksesi Rakentaja.fi:n palstalla. Asiantuntijat vastaavat kysymykseesi muutaman päivän sisällä ja saat vastauksesta myös ilmoituksen sähköpostiisi.

* Pihan suunnittelussa auttavat konkreettisesti myös puutarhasuunnittelijat. Esimerkiksi via Garden Oy tekee tilauksesta toiveiden mukaiset pihasuunnitelmat - ja rakentaa vaikka koko pihan valmiiksi! Heiltä on myös mahdollista tilata suosittu Tee Se Itse -paketti, joka sisältää täydelliset ohjeet sekä tarvittavat materiaalit.

Kaikissa ongelmatilanteissa myös se pelkkä puhuminen voi auttaa.
Puutarha.netinKeskustelupalstalla on viestiketjuja miltei aiheesta kuin aiheesta. Valitse sopiva aihealue ja osallistu keskusteluihin. Puutarha.netin Keskustelupalstalla käy runsaasti väkeä ja varmasti kuuntelijoita ja kommentoijia riittää. Joskus käytännön kokemuksista kumpuava vastaus ja kanssasisarten tuki auttavat ratkaisemaan asioita!

Hyödynnä Puutarha.netin tietosisältöä ja mahdollisuuksia pihasi parhaaksi! >>>Puutarha.nettiin!

Vinkkejä lisälukemiseksi:

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20205_64703.jpg
TUKES tiedottaa: Auta pörriäisiä
Auta pörriäisiä ja käytä kotipuutarhassa luonnonmukaisia menetelmiä rikkakasvien ja ötököiden torjunnassa.
20231_67094.jpg
Kuinka huonekasvien hoitoa muutetaan syksyllä?
Nyt on se hetki, kun luonnonvalo vähenee ja kasvit alkavat siirtyä talvilepoon. Älä tapa kasveja liikakastelulla, vaan sopeuta hoitotoimet valon määrään.
20225_78219.jpg
Bokashointi onnistuu myös ulkona: kokeile bokashoida puutarhajätteet
Kasvihuoneesta, viljelypalstoilta ja lavakauluksista tulee paljon viherjätettä, joka on yhtä lailla arvokasta kuin biojätteet konsanaan. Sitä ei vain heti tule hoksanneeksi. Viherjätteet ja nurmikkosilput voi bokashoida näppärästi BioProffan ilmatiiviissä Bokashisäkissä. Bokashointisäkki sopii erityisesti heille, jotka haluavat tehdä ravinteikasta kasvualustaa sisä- ja ulkokasveille.
20239_77095.jpg
Milloin pionin voi jakaa?
Haluaisitko siirtää pionista osan toisaalle, ottaa mukaan muutossa tai antaa alun kaverille? Miten toimia pionia liikaa rasittamatta?Pionit ovat puutarhan näyttäviä kaunottaria, jotka arvostavat kasvurauhaa eivätkä pidä siirtelystä. Ne viihtyvät samalla kasvupaikalla jopa vuosikymmeniä. Joskus on kuitenkin tarvetta pionin siirtämiselle tai jakamiselle. Myös vanhan kasvuston jakaminen voi piristää iäkästä pionia ja lisätä sen kukintaa.
20205_64558.jpg
Suomen maailmanperintökohteiden esittelyä kehitetään yhdessä
Tiedote: Suomenlinna 7.5.2020Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys on vastaanottanut opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustusta kulttuurimatkailun kehittämiseen vuosille 2020 ja 2021. Vuoden mittaisessa hankkeessa kehitetään kohteiden yhtenäistä esittelyä ja laaditaan yhteinen interpretaatiosuunnitelma.
20118_27444.jpg
Tee itse kivinen pihapolku
Kivi kestää aikaa ja kulutusta - ja on kaunis katsella!Kivi on kaunis ja iätön materiaali, joka sopii niin perinnepihaan kuin modernimpaankin ympäristöön. Liuskekivillä voit siis rakentaa tasaista pintaa, kulkuväyliä ja oleskelualueita, mitä erilaisimpiin ympäristöihin. Niistä voi tehdä tasalevyisen käytävän - tai asentaa askelmitan välein poluksi. Kivipolku voi johtaa vaikkapa mökiltä rantasaunalle - tai kotiovelta pihaportille. Kiviä voi asentaa myös askelmiksi isompiin istutusryhmiin sekä kasvimaalle hoitotöitä helpottamaan.Kivipolku sopii paikkoihin, joissa nurmi kärsii liiasta kulkemisesta. Oikein asennettuna liuskekivipolku ei tarvitse juurikaan hoitoa ja nurmikon leikkuukin onnistuu ajamalla suoraan kivien ylitse. Kivi on kaunis ja näyttävä pintamateriaali niin lattioissa, seinissä kuin muurien ja sokkeleiden verhouksessakin. Liuskekivi kestää kulutusta, kosteutta ja lämpötilojen vaihteluita, joten se sopii mainiosti kaikkeen piharakentamiseen. Käsistään kätevä pihanrakentaja tekee kiviset käytävät ja pihapolut myös itse!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton