TAKAISIN

Voiko tuholaisista päästä eroon ilman myrkkyjä?

Julkaistu: 2.4.2016
Kotipuutarhurin ja pihanomistajan harmiksi erilaiset taudit ja tuholaiset tekevät usein ikävää jälkeä puutarhan kasveissa - ja heikentävät niiden kasvua ja kukinnan määrää. Harva kuitenkaan haluaa myrkkyihin tarttua saati niitä pihaansa levittää. Mutta miten saisi tuholaiset ja taudit torjuttua luonnonmukaisesti? Sen kertoo meille Esa Jussila Esbau Bio-Gardenilta!

Esa Jussila, Esbau Bio-GardenEsa Jussila, Esbau Bio-Garden

Mikä ero on myrkyllä ja luonnonmukaisella torjunta-aineella?

- Luonnonmukaisten torjunta-aineiden kaikissa valmistusvaiheissa huomioidaan luonnonsuo-
jelulliset näkökohdat ja pyritään säilyttämään luonnon monimuotoisuus myös tuleville sukupolville. Luonnonmukaiset torjunta-aineet eivät jätä jäämiä maaperään toisin kuin monet ns. tavalliset torjunta-aineet. Ne myös valmistetaan uusiutuvista luonnonvaroista.

Miksi luonnonmukainen torjunta on parempi vaihtoehto?

- Luonnonmukaiset torjunta-aineet ovat turvallisia käyttää; ne eivät aiheuta vaaraa esimerkiksi lapsille ja lemmikeille. Lisäksi ne pärjäävät hyvin vertailussa ns. tavallisiin torjunta-aineisiin nähden; osa on jopa tehokkaampia kuin tavalliset!

Mikä tekee tekee torjunta-aineesta luontoystävällisen?

- Ne valmistetaan luonnon raaka-aineista, jotka käytön jälkeen hajoavat takaisin luonnon kiertokulkuun. Me tavallaan siis vain lainaamme luonnon raaka-aineet väliaikaisesti käyttöön - säilyttäen samalla luonnon ekologisen tasapainon.

Mistä luonnonmukaiset torjunta-aineet on valmistettu?

- Tuotteiden raaka-aineet tulevat suoraan luonnosta; kuten krysanteemin kukista uutettua luonnon pyretriiniä, rapsiöljyä, rautafosfaattia ja luonnonmukaisia rasvahappoja.
Esbau Bio-Garden panostaa voimakkaasti myrkyttömään ja luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon ja haluaa tarjota kotipuutarhureille omasta puutarhasta maukkaan ja runsaan sadon. Neudorff on luonnonmukaisten torjunta-aineiden valmistajajana edelläkävijä ja alallaan maailman suurin. Käyttämällä Neudorffin luonnonmukaisia ja luontoystävällisiä tuotteita voit omalta osaltasi vaikuttaa luonnon monimuotoisuuden ja tasapainon säilymiseen lähipiirissäsi ja omalla kotipihallasi.

Lisätietoa Esbau Bio-Gardenista

Mikä on Esbau Bio-Gardenin toiminnan ydinajatus?

- Tarjoamme tavallisille kotipuutarhureille mahdollisuuden torjua myrkyttömästi, turvallisesti ja tehokkaasti kaikki puutarhassa esiintyvät ötökät tai rikkaruohot - ja myös lannoittaa kasvejaan luonnonmukaisesti!

Mitä tuholaisia voi torjua Neudorff- tuotteilla?

- Meiltä löytyy ratkaisu joka tarpeeseen. On sitten kysymyksessä kirvat tai muurahaiset, tai vaikkapa vuohenputket ja peltokortteet, niin kaikkiin löytyy ratkaisu Neudorffilta. Neudorff-tuotteiden vaikutusala on erittäin laaja ja niillä voidaan torjua kaikki puutarhan tuholaiset. Kotipuutarhuri ei tarvitse mitään kovempia aineita.

Lisää Neudorff -torjuntatuotteista

Kerro jostain Neudorff-tuotteesta

Ferramol EtanasyöttiFerramol Etanasyötti


- Viime vuosina Suomea on vitsannut suuret etanaesiintymät. Luonnonmukainen, myös luomuviljelyyn hyväksytty Ferramol etanasyötti on oiva keino sen torjuntaan.

Ferramol sirotellaan esimerkiksi kasvimaahan hajakylvönä. Rae houkuttelee etanaa syömään sen. Etanalle tulee paha olo ja se päättää lähteä kotiin sairastamaan. Se asuu maan alla kolossa ja päästyään sinne se kuolee, eli se on valmiiksi haudattuna. Sinun ei tarvitse kerätä kuolleita etanoita aamulla pihaltasi!

Mikäli Ferramolia on salaatin lehdellä, voit huoletta syödä salaattia saman tien – varoaikaa ei ole! Sen vaikuttavana aineena on rautafosfaatti; joka päivä syömässämme leivässä on myös rautafosfaattia.

Lue lisää etanoista ja niiden torjunnasta

Mitä muita tuotteita Esbau tarjoaa luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon?

- Neudorffilta löytyy ratkaisu myös kaikkiin lannoiteongelmiin - ja lannoitteita kaikille kasveille. Valikoimassamme ovat sekä ulko- että sisälannoitteet. Yhteensä niitä on reippaasti yli 20 eri lannoitetta. Kaikki jauhemaiset lannoitteemme sisältävät mykorritsa-sieniä. Tämä juuriston kanssa symbioosissa elävä juuririhmasto aiheuttaa juuriston kasvun noin 150 -kertaiseksi. Tämä edesauttaa kasvien ravinteiden ja vedensaantia sekä edesauttaa kasvien taudinkestävyyttä ja kasvua.

Neudorff -lannoitteet puutarhaan
Neudorff -kukkalannoitteet

Neudorff -lannoitteita sisäkasveilleNeudorff -lannoitteita sisäkasveille


Mikä on yleisin Neudorffin-tuotteista esitetty kysymys?

- "Meillä on pieniä lapsia ja lemmikkejä, Voiko näitä tuotteita käyttää turvallisesti?"

Vaikka lapset tai lemmikit pääsisivät syömään esimerkiksi Muurahaispuffetin sisältämää spinosadi -torjunta-ainetta, ei heille aiheudu minkäänlaista vaaraa. Tämän vuoksi tuote sopii vaikkapa päiväkoteihin.

Lue lisää muurahaisten torjunnasta

Kiitos, Esa vastauksistasi.
Kerrohan vielä, mitä tuotteistanne olet itse viimeksi käyttänyt?

- Nyt keväällä käytin Azet VitalKalkkia sekä Bio-Nurmikkolannoitetta. Vitalkalkki on ainoa kalkki mitä voi käyttää, nurmikon palamatta, koko kesän. Nämä kaksi tuotetta ovat sellaisia, että kerran niitä käytettyäsi merkkiä et halua vaihtaa ikinä! Iskulauseemme onkin: nurmikostasi tuuhea kuin karhun turkki!

Lue lisää kestävän ja tuuhean nurmikon salaisuuksista

Neudorff -tuotteet nurmikon hyvinvointiin.Neudorff -tuotteet nurmikon hyvinvointiin.


Tutustu Esbau Bio-Gardenin luontoystävällisiin ja luonnonmukaisiin torjuntatuotteisiin sekä lannoitteisiin. Sieltä löytyvät kaikki tarpeelliset tuotteet!