TAKAISIN

Voiko tuholaisista päästä eroon ilman myrkkyjä?

Päivitetty: 8.6.2022

Kotipuutarhurin ja pihanomistajan harmiksi erilaiset taudit ja tuholaiset tekevät usein ikävää jälkeä puutarhan kasveissa - ja heikentävät niiden kasvua ja kukinnan määrää. Harva kuitenkaan haluaa myrkkyihin tarttua saati niitä pihaansa levittää. Mutta miten saisi tuholaiset ja taudit torjuttua luonnonmukaisesti? Sen kertoo meille Esa Jussila Esbaulta.

myrkytöntä puutarhanhoitoa-1600x900

Mikä ero on myrkyllä ja luonnonmukaisella torjunta-aineella?

– Luonnonmukaisten torjunta-aineiden kaikissa valmistusvaiheissa huomioidaan luonnonsuo-
jelulliset näkökohdat ja pyritään säilyttämään luonnon monimuotoisuus myös tuleville sukupolville. Luonnonmukaiset torjunta-aineet eivät jätä jäämiä maaperään toisin kuin monet ns. tavalliset torjunta-aineet. Ne myös valmistetaan uusiutuvista luonnonvaroista.

Miksi luonnonmukainen torjunta on parempi vaihtoehto?

– Luonnonmukaiset torjunta-aineet ovat turvallisia käyttää; ne eivät aiheuta vaaraa esimerkiksi lapsille ja lemmikeille. Lisäksi ne pärjäävät hyvin vertailussa ns. tavallisiin torjunta-aineisiin nähden; osa on jopa tehokkaampia kuin tavalliset!

Mikä tekee tekee torjunta-aineesta luontoystävällisen?

– Ne valmistetaan luonnon raaka-aineista, jotka käytön jälkeen hajoavat takaisin luonnon kiertokulkuun. Me tavallaan siis vain lainaamme luonnon raaka-aineet väliaikaisesti käyttöön - säilyttäen samalla luonnon ekologisen tasapainon.

Mistä luonnonmukaiset torjunta-aineet on valmistettu?

– Tuotteiden raaka-aineet tulevat suoraan luonnosta; kuten krysanteemin kukista uutettua luonnon pyretriiniä, rapsiöljyä, rautafosfaattia ja luonnonmukaisia rasvahappoja.
Esbau, Eurogarden ja BioProffa panostavat voimakkaasti myrkyttömään ja luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon ja haluaa tarjota kotipuutarhureille omasta puutarhasta maukkaan ja runsaan sadon.

Lisätietoa BioProffasta

Mikä on Esbaun toiminnan ydinajatus?

– Olemme pieni ja innovatiivinen suomalainen perheyritys jolla on pitkä historia. Jo yli 35-vuoden ajan olemme panostaneet voimakkaasti myrkyttömään, luonnonmukaiseen ja ympäristöystävälliseen puutarhan- ja kasvienhoitoon niin sisällä viherkasvien parissa kuin pihassa ja puutarhassa. Tuotteemme ovat tehokkaita ja turvallisia sekä mahdollistavat maukkaan sadon ja paljon iloa puutarhanhoitoon.

– Meiltä löytyy ratkaisu joka tarpeeseen. On sitten kysymyksessä kirvat tai muurahaiset, tai vaikkapa vuohenputket ja peltokortteet, niin kaikkiin löytyy ratkaisu Eurogardenin sivuilta. Nyt panostetaan entistä enemmän kasvien hyvinvointiin mikro-organismien avulla. Hyvinvoivat kasvit torjuvat kasvitauteja ja tuhohyönteisiä paremmin.

– Eurogardenin verkkokaupasta löytyy ratkaisu myös kaikkiin lannoiteongelmiin - ja lannoitteita kaikille kasveille. Valikoimassamme ovat luonnonmukaiset lannoitteet sekä ulko- että sisätiloihin.

Lue lisää vuohenputken hävittämisestä >>
Lue lisää, miten rikastutat maaperää mikrobeilla >>
Esa JussilaEsa Jussila

Ostoksille Eurogardeniin

Kaikki Esbaun maahantuomat luonnonmukaiset puutarhanhoitoon tarkoitetut aineet ja tarvikkeet saat kätevästi Eurogardenin verkkokaupasta. Käy tutustumassa laajaan tarjontaan

OSTA VERKKOKAUPASTA