TAKAISIN

Eristetyt putket – luotettavat ratkaisut Suomen olosuhteisiin

Päivitetty: 3.1.2022
Uponor-putkistojärjestelmät on kehitetty toimimaan Pohjolan vaativissa olosuhteissa. Nykyaikaiset järjestelmät ovat kestäviä, luotettavia, turvallisia ja taloudellisia. Valikoimassa on eristettyjä putkia moniin käyttötarkoituksiin.
Uponorin valikoimassa on eristettyjä putkia moniin käyttötarkoituksiin:
  • lämmön siirtämiseen rakennusten välillä
  • lämpimän käyttöveden siirtämiseen rakennusten välillä
  • jäätymättömiksi vesijohdoiksi
  • vesijohdon jäätymisen estäviksi suojaputkiksi

Eristetyillä putkistoilla on laaja käyttöalue. Niitä käytetään niin asuinrakentamisessa, loma-asunnoissa, julkisessa rakentamisessa, kunnallistekniikassa kuin teollisuudessa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jäätymättömät vesijohdot kotiin, mökille ja työmaalle

Eristetyt ja lämpökaapeleilla varustetut vesijohdot on tarkoitettu kohteisiin, joissa jäätymisvaara on olemassa. Lämpökaapelin ansiosta vesi pysyy sulana ja eriste pitää energiankulutuksen pienenä. Otetaan vesi sitten järvestä, kaivosta tai vesijohtoverkosta Uponor Supra kuljettaa sen jäätymättä ja veden laatua huonontamatta.

Tyypillisimpiä käyttökohteita ovat vapaa-ajan asunnot, omakotitalot, maatilat ja kunnalliset putkistot. Lämpökaapeleilla varustetut putkistot soveltuvat hyvin myös paineviemäreiksi ja erilaisiin teollisuuden tarpeisiin.
SupraTermost4_53219
Uponor Supra soveltuu vesijohdoksi myös väliaikaisiin kohteisiin, mm. rakennustyömaille tai talviajan rakennuksiin, joissa tarvitaan vettä. Käytön jälkeen vesijohto voidaan kelata takaisin rullalle uutta käyttöä varten.

Tekniset tiedot ja asennusohjeet - Eristetty putki Uponor Supra
Eristetty ja lämpökaapelilla varustettu putki Uponor Supra 1. kytkettynä vedenottoon järvestä
2. kytkettynä uppopumppuun
3. kytkettynä porakaivoonEristetty ja lämpökaapelilla varustettu putki Uponor Supra 1. kytkettynä vedenottoon järvestä 2. kytkettynä uppopumppuun 3. kytkettynä porakaivoon

Vesijohdon jäätymisen estävä suojaputki

Uponor Mantle on helppo ja tehokas tapa suojata vesijohdot jäätymisen aiheuttamilta ikäviltä yllätyksiltä. Suojaputki asennetaan riskialttiisiin kohtiin, kuten rakennuksen kellari- ja ullakkotiloihin, lattian/seinän läpivienteihin sekä sokkelin alituksiin.

Mantle on helppo ja nopea asentaa. Asennusvalmis paketti sisältää kaiken tarvittavan. Suojakuori työnnetään haluttuun kohtaan vesijohdon päälle ja tiivistetään päätyhattujen avulla. Lämpökaapeli tuo tarvittavan energian Mantlen sisään ja eristekerros pitää lämmön putkessa. Kun pakkanen kiristää otettaan, lämmitysenergia saadaan kytkemällä pistotulppa pistorasiaan. Kaapelin maksimissaan tuottama teho, 10 W/m, riittää pitämään vesijohdon sulana jopa -25°C lämpötilassa.

Uponor Mantle -suojaputki sopii sekää uusiin, että saneerattaviin kohteisiin.Uponor Mantle -suojaputki sopii sekää uusiin, että saneerattaviin kohteisiin.

Lämmön ja lämpimän käyttöveden siirtäminen rakennusten välillä

Nykyaikaiset ja luotettavat eristetyt muoviputkielementit sopivat lämmön ja lämpimän käyttöveden siirtoon vaativissakin olosuhteissa. Valikoimasta löytyy Ecoflex VIP Thermo ja Ecoflex Thermo -putket lämmitysveden siirtoon sekä Ecoflex VIP Aqua ja Ecoflex Aqua -putket lämpimän käyttöveden siirtoon.

Innovatiivisen eristemateriaalin ansiosta uudessa eristetyssä Uponor Ecoflex VIP -aluelämpöputkessa yhdistyvät erinomainen lämmöneristyskyky, joustava rakenne ja pieni halkaisija.Innovatiivisen eristemateriaalin ansiosta uudessa eristetyssä Uponor Ecoflex VIP -aluelämpöputkessa yhdistyvät erinomainen lämmöneristyskyky, joustava rakenne ja pieni halkaisija.

Uudet Ecoflex VIP Thermo ja Ecoflex VIP Aqua edustavat aluelämpöputkien uutta sukupolvea. Uusi VIP-eriste yhdessä solumuovieristeen kanssa varmistaa erinomaisen energiatehokkuuden ja loistavan taipuisuuden. VIP-eristemateriaalin ansiosta putkielementin lämmöneristyskyky on aivan uudella tasolla ja näin minimoidaan lämpöhäviöt.

Neliputkisella Uponor Quatrolla omakotitalon kaikki lämminvesiputket yhdessä elementissä.Neliputkisella Uponor Quatrolla omakotitalon kaikki lämminvesiputket yhdessä elementissä.
Neliputkisessa Uponor Quatrossa on kaksi virtausputkea lämpimälle käyttövedelle ja toiset kaksi virtausputkea lämpöjohtokäyttöön.

Kerroksittaisen rakenteen ja korrugoidun (aaltomaisen) suojakuoren johdosta putkielementit ovat taipuisia. Taipuisat putkielementit on helppo asentaa maastoa mukaillen. Esteet tai säilytettävät kohteet on helppo kiertää.

Umpisoluinen ja tiivis eristekerros pitää lämpöhäviöt pieninä ja mahdollistaa matalat kaivannot. Lämpö siirtyy rakennuksesta toiseen, eikä karkaa maaperään.

Uponor Quattroa käytetään esim. lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin ja talon välillä.

Jätä yhteydenottopyyntö Eristetyistä putkistoista