• Etusivu
  • Rakentaminen

Jouluasetelmia kierrätyshengessä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.02.2024
201611_47726.jpg

_

Saat luotua kotiisi joulutunnelmaa asetelmilla ja joulukukkaistutuksilla. Lämminhenkistä, maalaisromanttista ja edullista tunnelmaa saa hyödyntämällä vanhoja käytöstä poistettuja astioita, kippoja ja kuppeja asetelmien pohjina.

Hyviä astioita erilaisiin istutuksiin ja asetelmiin ovat muun muassa lasipurkit, vanhat saviruukut, parittomat kahvikupit, ruosteiset emaliastiat, vanhat kakkuvuoat ja puulaatikot sekä kolhiintuneet posliiniastiat. Asetelmissa voit hyödyntää oman makusi mukaan myös vanhoja tiiliä, harmaantunutta puuta ja kaikkea mahdollista vinttitavaraa.

Jouluisia asetelmia havuista ja pienistä kuusenkoristeista saat tehtyä ulos esimerkiksi koreihin, ruukkuihin, puusaaveihin ja sinkkiämpäreihin. Sekä sisä- että ulkoistutusten pinnan voit koristella vaikkapa kauniilla kivillä tai kuorikatteella.

Asetelmien tekemiseen joulukukkien, nauhojen ja koristeiden lisäksi voit käyttää sammalta, käpyjä, mustikan- ja puolukanvarpuja ja muuta luonnonmateriaalia. Myös omenat, piparit ja joulumakeiset kannattaa hyödyntää asetelmissa.

Katso alla olevat kuvat - ja ota ideat omaksesi!

2827_529239774_20161117102637.jpg

Vinkki! Kun annat vihreiden sammalten tai mustikan- ja puolukanvarpujen kuivua ruukkuunsa, saat niistä todella pitkäkestoiset "viherkasvit" paikkaan, jossa normaalit sisäkasvit eivät pärjää, kuten kylpyhuoneen tai ulkosaunan ikkunalaudalle.

Rakentaminen
joulu
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

201911_61269.jpg
Tee se itse: Havutähti
Perinteisen havuseppeleen lisäksi voi vaihteeksi kokeilla tähdenmallisen seinä-/ovikoristeen valmistamista. Kätevät ohjeet ja havutähden valmistamiseksi löytyivät Biolanin sivuilta. Samalla ohjeella valmistat tähtikoristeen havujen lisäksi vaikka sammalesta tms.Tartu työhön ja anna mielikuvituksesi lentää!Tarvikkeet:Sitkeitä kasvinosia (pajunoksia?)Havuja, sammalta, köynnöstävää kasvia, puolukanversoja tms.Narua, lankaa tai rautalankaaSakset, oksasakset, sivuleikkurit
20215_70662.jpg
Katso vinkit paperin ja pahvin kierrätykseen
Paperin ja pahvin kierrätys on melko helppoa. Kunhan kierrätettävät asiat ovat puhtaita ne voi lajitella uudelleen käytettäväksi materiaaliksi. Kannattaa kuitenkin lukaista muutama vinkki kierrätykseen, koska jotkut itselleen selvät asiat kuuluvatkin sekajätteeseen kuten lahjapaperit.
202112_73959.jpg
Pyhien aika taloyhtiössä
Rauhallinen ja leppoisa joulu taloyhtiössä vaatii hieman esivalmisteluja. Osa asukkaista lähtee loman viettoon muualle ja osa taas viettää lomansa kotona, mutta valmisteluissa on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota siihen, että elämä talossa jatkuu mukavissa ja turvallisissa merkeissä.
202212_61968.jpg
Pleikkarit seis ja tv kiinni
Luonnon tarkkaileminen on hyvä aloittaa jo lapsena, jotta metsässä käymisestä ja luonnon tarkkailusta tulisi elämän mittainen harrastus. Moni saa metsästä tarvittavaa energiaa ja rauhoittuu rankan työpäivän jälkeen. Samalla retkellä voit kirjoittaa ylös luontopäiväkirjaa. Nyt onkin korkea aika aloittaa luonnon tarkkailu.
20227_79036.jpg
Taimien koulinnalla tukevampia taimia
Koulinta tarkoittaa sitä, että siemenestä kasvatetut pikkutaimet siirretään taimiruukkuihin joko yksittäin tai pieninä ryppäinä.
20204_63908.jpg
Keppihevosille esteitä kotikonstein
Tytöt ja pojan ovat jo vuosikymmeniä hyppineet ja juosseet keppihevosten kanssa. Pojat leikkineet cowboy-leikkejä ja tytöt ratsastaneet esteitä. Harrastus koki uuden tulemisen vuoden 2010 tienoilla, jolloin julkaistiin Venla-Maria Uutelan kirja keppihevosista. Nykyään pääsee jo kisaamaan peräti suomenmestaruustasolla keppihevosten kanssa. Kotipihallekin pystyt luomaan aidon kisatunnelman pystyttämällä omia esteitä. Kokosimme muutaman idean, miten teet edulliset esteet.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton