• Etusivu
  • Rakentaminen

Jouluasetelmia kierrätyshengessä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.02.2024
201611_47726.jpg

_

Saat luotua kotiisi joulutunnelmaa asetelmilla ja joulukukkaistutuksilla. Lämminhenkistä, maalaisromanttista ja edullista tunnelmaa saa hyödyntämällä vanhoja käytöstä poistettuja astioita, kippoja ja kuppeja asetelmien pohjina.

Hyviä astioita erilaisiin istutuksiin ja asetelmiin ovat muun muassa lasipurkit, vanhat saviruukut, parittomat kahvikupit, ruosteiset emaliastiat, vanhat kakkuvuoat ja puulaatikot sekä kolhiintuneet posliiniastiat. Asetelmissa voit hyödyntää oman makusi mukaan myös vanhoja tiiliä, harmaantunutta puuta ja kaikkea mahdollista vinttitavaraa.

Jouluisia asetelmia havuista ja pienistä kuusenkoristeista saat tehtyä ulos esimerkiksi koreihin, ruukkuihin, puusaaveihin ja sinkkiämpäreihin. Sekä sisä- että ulkoistutusten pinnan voit koristella vaikkapa kauniilla kivillä tai kuorikatteella.

Asetelmien tekemiseen joulukukkien, nauhojen ja koristeiden lisäksi voit käyttää sammalta, käpyjä, mustikan- ja puolukanvarpuja ja muuta luonnonmateriaalia. Myös omenat, piparit ja joulumakeiset kannattaa hyödyntää asetelmissa.

Katso alla olevat kuvat - ja ota ideat omaksesi!

2827_529239774_20161117102637.jpg

Vinkki! Kun annat vihreiden sammalten tai mustikan- ja puolukanvarpujen kuivua ruukkuunsa, saat niistä todella pitkäkestoiset "viherkasvit" paikkaan, jossa normaalit sisäkasvit eivät pärjää, kuten kylpyhuoneen tai ulkosaunan ikkunalaudalle.

Rakentaminen
joulu
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

202110_73190.jpg
Maistuvat joulumuistamiset veikeässä paketissa
Kuinka moni tunnustaa tuskailevansa joka ikinen joulu joulumuistamisten kanssa? Varsinkin, jos muistettavia ihmisiä on paljon. Lasten opettajia koulussa sekä päiväkodin aikuisia olisi mukava kiittää kuluneesta lukukaudesta. Kukaan ei halua viedä "turhaa tilpehööriä", koska niitä lahjoja tulee muutenkin kymmenittäin. Mitäpä jos tällä kertaa veisit muistamiset veikeässä paketissa, jäljelle (pitäisi) jäädä vain lahjapaperit ja syöjälle äärimmäisen hyvä mieli.
201911_61269.jpg
Tee se itse: Havutähti
Perinteisen havuseppeleen lisäksi voi vaihteeksi kokeilla tähdenmallisen seinä-/ovikoristeen valmistamista. Kätevät ohjeet ja havutähden valmistamiseksi löytyivät Biolanin sivuilta. Samalla ohjeella valmistat tähtikoristeen havujen lisäksi vaikka sammalesta tms.Tartu työhön ja anna mielikuvituksesi lentää!Tarvikkeet:Sitkeitä kasvinosia (pajunoksia?)Havuja, sammalta, köynnöstävää kasvia, puolukanversoja tms.Narua, lankaa tai rautalankaaSakset, oksasakset, sivuleikkurit
202110_73186.jpg
Askartele joulukortit lasten kanssa
Joulukorttien askartelu on mukavaa joulupuuhaa koko perheen kesken. Jos tuntuu, että oma mielikuvitus ei riitä tai mahdollisuuksia on liikaa, ideoita kannattaa hakea internetin ihmeellisestä maailmasta. Voit lisäksi kysyä vinkkejä vaikka päiväkodin aikuisilta. Veikeät porot tikkarinenillä ovat varmasti monen mieleen, jos haluat askarrella muuta kuin perinteisempiä kortteja. Valmiita korttipohjia, korttikuvia sekä tekstitarroja on saatavilla paljon, myös lähikaupasta.
20215_70662.jpg
Katso vinkit paperin ja pahvin kierrätykseen
Paperin ja pahvin kierrätys on melko helppoa. Kunhan kierrätettävät asiat ovat puhtaita ne voi lajitella uudelleen käytettäväksi materiaaliksi. Kannattaa kuitenkin lukaista muutama vinkki kierrätykseen, koska jotkut itselleen selvät asiat kuuluvatkin sekajätteeseen kuten lahjapaperit.
202310_73221.jpg
Kransseja luonnonmateriaaleista
Kuulutko heihin, jotka haluavat kieputtaa erilaiset luonnonmateriaalit kranssiksi omaan ulko-oveen tai lahjoittaa luomuksensa sukulaisille ja ystäville joulun alla? Talvikauden klassikko on vihreä havukranssi, mutta mikään ei estä täydentämästä sitä myös muilla materiaaleilla. Laita mukaan vaikka varpuja, erilaisia oksia, käpyjä tai sammalta.
202211_80117.jpg
Viikon kysymys: Mikä kuvassa oleva kukka on?
Tämä on kasvaa Oulussa. En löytänyt netistä hakusanalla "punainen kukka".

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton