• Etusivu
  • Rakentaminen

Jouluasetelmia kierrätyshengessä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.02.2024
201611_47726.jpg

_

Saat luotua kotiisi joulutunnelmaa asetelmilla ja joulukukkaistutuksilla. Lämminhenkistä, maalaisromanttista ja edullista tunnelmaa saa hyödyntämällä vanhoja käytöstä poistettuja astioita, kippoja ja kuppeja asetelmien pohjina.

Hyviä astioita erilaisiin istutuksiin ja asetelmiin ovat muun muassa lasipurkit, vanhat saviruukut, parittomat kahvikupit, ruosteiset emaliastiat, vanhat kakkuvuoat ja puulaatikot sekä kolhiintuneet posliiniastiat. Asetelmissa voit hyödyntää oman makusi mukaan myös vanhoja tiiliä, harmaantunutta puuta ja kaikkea mahdollista vinttitavaraa.

Jouluisia asetelmia havuista ja pienistä kuusenkoristeista saat tehtyä ulos esimerkiksi koreihin, ruukkuihin, puusaaveihin ja sinkkiämpäreihin. Sekä sisä- että ulkoistutusten pinnan voit koristella vaikkapa kauniilla kivillä tai kuorikatteella.

Asetelmien tekemiseen joulukukkien, nauhojen ja koristeiden lisäksi voit käyttää sammalta, käpyjä, mustikan- ja puolukanvarpuja ja muuta luonnonmateriaalia. Myös omenat, piparit ja joulumakeiset kannattaa hyödyntää asetelmissa.

Katso alla olevat kuvat - ja ota ideat omaksesi!

2827_529239774_20161117102637.jpg

Vinkki! Kun annat vihreiden sammalten tai mustikan- ja puolukanvarpujen kuivua ruukkuunsa, saat niistä todella pitkäkestoiset "viherkasvit" paikkaan, jossa normaalit sisäkasvit eivät pärjää, kuten kylpyhuoneen tai ulkosaunan ikkunalaudalle.

Rakentaminen
joulu
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

201911_61269.jpg
Tee se itse: Havutähti
Perinteisen havuseppeleen lisäksi voi vaihteeksi kokeilla tähdenmallisen seinä-/ovikoristeen valmistamista. Kätevät ohjeet ja havutähden valmistamiseksi löytyivät Biolanin sivuilta. Samalla ohjeella valmistat tähtikoristeen havujen lisäksi vaikka sammalesta tms.Tartu työhön ja anna mielikuvituksesi lentää!Tarvikkeet:Sitkeitä kasvinosia (pajunoksia?)Havuja, sammalta, köynnöstävää kasvia, puolukanversoja tms.Narua, lankaa tai rautalankaaSakset, oksasakset, sivuleikkurit
20215_70662.jpg
Katso vinkit paperin ja pahvin kierrätykseen
Paperin ja pahvin kierrätys on melko helppoa. Kunhan kierrätettävät asiat ovat puhtaita ne voi lajitella uudelleen käytettäväksi materiaaliksi. Kannattaa kuitenkin lukaista muutama vinkki kierrätykseen, koska jotkut itselleen selvät asiat kuuluvatkin sekajätteeseen kuten lahjapaperit.
202112_73959.jpg
Pyhien aika taloyhtiössä
Rauhallinen ja leppoisa joulu taloyhtiössä vaatii hieman esivalmisteluja. Osa asukkaista lähtee loman viettoon muualle ja osa taas viettää lomansa kotona, mutta valmisteluissa on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota siihen, että elämä talossa jatkuu mukavissa ja turvallisissa merkeissä.
20202_62478.jpg
Pönttö pöllölle ja lepakolle
Hakkuiden osuessa metsään, tulee pönttöharrastajille oiva tilaisuus laittaa hakkuuaukean reunalle pönttöjä pöllöille. Suurin osa pöllölajeistamme asustaa juuri maastoltaan ja puustoltaan vaihtelevilla metsäalueilla. Useat pöllölajit viihtyvät, jos tarjolla on ruohottunutta hakkuaukeaa, metsää ja suota vuorotellen. Vaihteleva maasto tarjoaa saalistus- ja pesäpaikkoja. Nimenomaan hakkuuaukioiden reunamissa asustavat mieluiten hiiri- ja viirupöllö.
20214_69950.jpg
Panosta näihin osa-alueisiin suunnitellessasi puutarhaa
Omannäköinen, näyttävä ja silti helppohoitoinen piha on monen omakotiasujan toiveena, mutta tavoitteet tuntuvat karkaavan ja olevan ristiriidassakin keskenään. Voiko helppohoitoinen olla persoonallinen? Tai näyttävä helppohoitoinen? Kyllä vain.
20077_5959.jpg
Vadelmakausi alkanut
Kun vadelman kukinta-aika on melko pitkä, myös satokaudesta ennustetaan normaalia pidempää. Arvio kuitenkin muuttuu, jos säät viilenevät tai tulevat helteisiksi. Myös oikukas talvi verottaa vadelmasatoa. Talven aiheuttamat vauriot näkyvät satoikäisten versojen kuivumisena.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton