• Etusivu
  • Rakentaminen

Kodin tulipalo saa usein alkunsa keittiöstä – liesivahti tuo turvaa ja mielenrauhaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Julkaistu 18.03.2022Päivitetty 30.11.2023
20223_77328.jpg

Päälle unohtuneesta liedestä tai vahingossa päälle pyörähtäneestä keittolevystä aiheutuu Suomessa vuosittain satoja tulipaloja. Helppokäyttöinen liesivahti on tehokas ja edullinen keino vähentää tulipalon riskiä kotona merkittävästi.

Liesi on keittiössä usein kovassa käytössä ruoanlaiton merkeissä, ja välillä sen ympärillä touhutaan myös kiireessä, väsyneenä tai muuten vain hajamielisissä tunnelmissa. Voi myös olla, ettei kaikkien asukkaiden lieden käyttöä ole mahdollista aina valvoa, vaikka se olisi tarpeen. Lieden huolimaton käyttö aiheuttaakin kodeissa vuosittain satoja tulipaloja.

Palovaroitin on tärkeä apukeino tulipalojen havaitsemisessa, mutta liesivahdin avulla monen palon syttyminen voitaisiin estää kokonaan.

20223_77329.jpg

Miten liesivahti toimii?

Liesivahti valvoo lieden käyttöä vuorokauden ympäri, vaikka kukaan ei olisi asunnossa paikalla. Se tunnistaa liesipalon riskin, hälyttää äänimerkin avulla ja tarpeen mukaan katkaisee liedestä sähköt ennen kuin palo syttyy. Myrkyllisiä kaasujakaan ei näin ollen pääse muodostumaan.

Muista! Liesipalon riski on pienin induktioliedellä, koska se kuumentaa keittolevyn sijaan ainoastaan keittoastian. Kun keitinastia otetaan pois induktioliedeltä, liesi sammuu automaattisesti.

Helppokäyttöisessä liesivahdissa on kaksi osaa, joista ohjainyksikkö tai virranhallintayksikkö kytketään sähkönsyöttöön. Yleensä kytkennän tekemiseen tarvitaan sähköasentaja. Toinen osa on anturi, joka voidaan kiinnittää esimerkiksi liesituulettimeen, seinälle tai kattoon. Eri merkkien ja mallien välillä on erilaisia käyttö- ja asennusohjeita, joten tutustu niihin huolellisesti, kun olet valitsemassa keittiöösi sopivaa liesivahtia.

Info

Info

Remontoi keittiö nyt edullisesti

Apua liesivahdin valintaan saat Powerin asiantuntevilta myyjiltä. Voit myös varata ajan ilmaiseen keittiösuunnitteluun, jos olet pohtimassa keittiön remontointia. Kampanja-aikana 28.2.–3.4.2022 voit hankkia uuden Parma-keittiön edullisesti 40 %:n alennuksella!

Power Finland Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20234_81511.jpg
Grillaus kuuluu kesään: näillä vinkeillä saat grillikaudesta enemmän irti
Lähestyvä juhannus tarkoittaa monille meistä grillauskauden avausta. Grillien käyttötarkoitus ja ulkonäkö eivät enää rajoitu vanhanaikaisiin ja -mallisiin kaasu- tai pallogrilleihin. Markkinoille tulee joka vuosi uusia innovaatioita ja uutta designia. Myös grillauksen trendit muuttuvat. Jos et aio hankkia uutta, kurkista vinkit vanhan huoltamiseen ennen grillauskauden aloittamista.Näillä vinkeillä saat grillikaudesta enemmän irti ja kehität uusia grillausbravuureita!
20237_82618.jpg
Nauti kesän herkuista myös talvella - pakasta, pikkelöi, säilö ja kuivaa
Kesän makeat marjat ja syksyn mehevä sato maistuisi varmasti myös talvella. Paras tapa päästä nauttimaan herkkuja on tallettaa ne talteen säilömällä. Itse säilöntään on useita tapoja aina pakastamisesta kuivaamiseen ja purkitukseen. Valitse säilöntätapa sen mukaan, mitä ruoka-ainetta olet säilömässä ja minkälaista säilyvyysaikaa tavoittelet.
202311_74084.jpg
Jätteettömämmän joulun ABC
Jätehuollon lajitteluasemalle tuodaan etenkin joulun ja uudenvuoden molemmin puolin usein vielä täysin käyttökelpoista tavaraa; huonekaluja, leluja, vaatteita, kodintekstiiliä ja niin edelleen. Lue vinkkilista jätteettömämpään jouluun.
20241_83383.jpg
Maailman vesipäivää vietetään 22.03.
22. maaliskuuta vietetään maailman vesipäivää. Vesipäivän tarkoituksena on lisätä tietoa vesivarantojen vaikutuksesta taloudelliseen tuottavuuteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.YK:n yleiskokous julisti tämän päivän maailman vesipäiväksi vuonna 1992. Tarkoituksena on lisätä tietoa veden merkityksestä taloudellisessa tuottavuudessa ja sosiaalisessa hyvinvoinnissa.
20187_53878.jpg
Vältä nämä 7 virhettä puutarhasi hoidossa!
Puutarhan ja sen kasvien hoitaminen vaatii tietoa ja osaamista - sekä aimo annoksen kärsivällisyyttä! Kasvit tarvitsevat kukoistaakseen sopivasti aurinkoa ja vettä, oikean kasvupaikan, oikeanlaisen kasvualustan sekä lajikohtaisia hoitotoimenpiteitä. Jos kasvien hoidossa laiminlyö perusasiat, niin istutukset eivät kukoista parhaimmillaan ja mahdollinen sato sekä kukinta jää pieneksi.Alle on listattuna muutama keskeinen virhe, joihin moni meistä joskus puutarhanhoidossaan syyllistyy.
20182_51807.jpg
Kompostointi on arjen ekoteko
Pienillä muutoksilla ekoasuminen onnistuu!Suomalaiset tuottavat henkilöä kohden keskimäärin 480 kiloa jätettä vuodessa. Tästä alle puolet viedään kaatopaikalle ja vain neljäsosa päätyy kierrätykseen. Esimerkiksi maatuvaa talousjätettä viedään luvattoman paljon sekajätteen joukossa edelleen kaatopaikoille. Sekajäte on kalleinta jätettä. Se on kaatopaikoille myös ongelma, sillä biopohjaiset talousjätteet synnyttävät metaania, joka on haitallinen kasvihuonekaasu. Lisäksi biojäteperäiset suoto- ja valumavedet kuormittavat pohjavesiä ja ympäristön vesistöjä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton