• Etusivu
  • Kasvillisuus

Marketanpuisto on tulvillaan piha- ja puistorakentamisen ideoita

Rakentajan toimitus
Päivitetty 14.03.2013
20085_11226.jpg

Espoossa, Kehä III:n varrella sijaitseva Marketanpuisto on Suomen suurin näyttelypuisto. Se tarjoaa runsaasti ideoita pihan rakentajille ja kunnostajille. Sen lukuisat eri yritysten osastot ja näytepuutarhat antavat erinomaisen kuvan siitä, millaisia ratkaisuja suomalaisessa pihassa ja puutarhassa voi käyttää ja miten ne kestävät ajan hammasta aidossa ulkoympäristössä.

20085_11227.jpg

Piha on tärkeä osa kotia, paitsi omakotitalojen asukkaille, myös rivi- ja kerrostaloissakin asuville. Vihreys luo viihtyisyyttä, ja hyvin suunniteltu ympäristö aktivoi muun muassa lapsia leikkimään ja toimimaan.

Ennen Marketanpuiston rakentamista alueella oli kotieläinpuisto, johon espoolaiset lapset tulivat katsomaan lehmiä, lampaita, sikoja, kaneja ja hevosia. Vanhan kartanon maille rakennetun puiston suunnitteli suunnitteluhortonomi Hanna Hentinen vuonna 1997, ja se valmistui pääosiltaan vuonna 2000. Puistoa pitää yllä Marketanpuiston ystävät ry, johon kuuluu yrityksiä ja yhdistyksiä sekä Espoon ja Helsingin kaupungit.

Kartanon kasvihuoneissa toimivat nykyäänkin ruotsinkieliset puutarhaoppilaitokset, toisessa koulutetaan puutarhureita, toisessa hortonomeja.

Marketanpuistosta on kymmenessä vuodessa tullut yksi Espoon suosituimmista matkailukohteista. Se on lapsillekin mieluisa retkipaikka, sillä puistossa voi kokeilla eri valmistajien leikkivälineitä. Koko perhe voi käydä syömässä lounaskahvilassa ja tehdä ostoksia puutarhamyymälässä.

Lyhyesti Marketanpuistosta:

  • Rakennuttaja: Viherympäristöliitto ry
  • Suunnittelija: Hanna Hentinen (puiston yleissuunnittelu) ja
    Katriina Arrakoski (laajennusosan suunnittelu)
  • Toteuttaja: Näytteilleasettajat
  • Pinta-ala: 7 ha
  • Osoite: Pehtorinkuja 3, 02940 Espoo
    (Kehä III:n vieressä Röylän liittymän kohdalla)
20085_11225.jpg
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20214_70088.jpg
Ilmaajalla hyvin voiva nurmikko - käsittely kasvukauden alussa
Sammaloituminen on yksi pihanurmikon keskeisistä ongelmista: Liian varjoinen paikka, hapan maaperä ja vuosien saatossa väistämättä tapahtuva tiivistyminen mahdollistavat sammaleen kasvun, jonka seurauksena nurmiheinien on pakko väistyä. Keväisin ja syksyisin tehtävä nurmikon ilmaus hoitaa tehokkaasti kasvualustaa ja varmistaa vehreän, hyvin voivan ja tasaisen pihanurmen.
20202_62603.jpg
Kasvit sisustuksessa - mikä on trendikästä juuri nyt?
Inspiroidu ajankohtaisista ideoista, joilla luot kotiin helposti uutta ihanaa ilmettä.
20185_53219.jpg
Kätevä keittiökompostori joka kotiin!
Asut sitten omakoti-, rivi- tai kerrostalossa, niin kompostointi on aina mahdollista. Bokashi -kompostorin voit ottaa myös vaikka mukaan asuntovaunuun, mökille tai veneeseen; Bokashi kulkee helposti mukana!
20232_80903.jpg
Puutarhanhoidosta helpompaa!
Puutarhanhoidon suosio on vahvassa kasvussa, ja kaupunkien pikkupihat sekä parvekkeet halutaan istuttaa kasvamaan kauneutta ja lähiruokaa aidoimmillaan. Boschin uusista puutarhatyökaluista sekä Biolanin nerokkaista kaupunkiviljelyuutuuksista löytyy keskenään yhteensopivia, käteviä ratkaisuja puutarhanhoitoon.
20235_81941.jpg
Mitä tehdä nurmikolle? Asiantuntija vastaa
Mitä olisi hyvä tehdä nurmikolle nyt keväällä? Olisko keltaisiin kohtiin hyvä lisätä esimerkiksi tuhkaa, uutta multaa tai ruohonsiemeniä?
20237_82504.jpg
Unelmatädykkeen uudelleen kukinta? Asiantuntija vastaa
Unelmatädykkeen kukinta loppui. Onko mitään, millä saisi uudelleen kukkimaan? Kukkavanojen leikkaus?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton