Hoito-ohjeet
Keskitaso
Huoneenlämpö sopiva. Köynnöstäviä kasveja saa kastella runsaasti, mutta pintamulta saa kuivahtaa kastelujen välillä. Ei siedä seisovaa märkyyttä. Lepokaudella riittää niukka kastelu. Kasvukaudella annetaan silloin tällöin mietoa seoslannoitetta. Monet lajit varistavat talvella lehtiään, joten kissuksia on nuorennettava usein ja leikkaamalla kiihdytettävä uuteen, rehevään kasvuun. Nuorentamalla kasvi haarautuu tyven läheltä. Mullanvaihto vuosittain, vain tarvittaessa isompaan ruukkuun.

Kuvaus
Kissus on puutuvavartinen, lehtevä ja köynnöstävä huonekasvi. Kiipeää kärhien avulla. Nopeakasvuinen. Kissukset ovat helppohoitoisia, joskin jokaisella kasvilla on lajikohtaiset vaatimuksensa. Kissus tunnetaan myös nimellä varjoköynnös. Etelänkissusta kutsutaan myös nimillä australian viiniköynnös ja kenguruviini. Ei yleensä kuki.
Kasvin ominaisuudet
Tuoksu: Ei
Myrkyllisyys: Ei
Allergisoiva: Ei
Piikikäs: Ei
Leikkokukka: Ei
Amppeli: Kyllä
Valontarve
puolivarjo
Huomautus
Runsas valo, itä- tai pohjoisikkuna. Aurinkoisella ikkunalla kissus menettää kauneutensa, saa tuholaisia ja varistaa lehtensä.
Elinympäristön vaatimukset
Mullassa ei saa olla turvetta.
Lisääminen
7-15 cm pituiset pistokkaat juurtuvat parhaiten 16-18 asteen lämpötilassa, sopivin juurrutusaika on kevät tai alkukesä. Nuori taimi kannattaa istuttaa emokasvin tyvelle lisävihreyden vuoksi.
Käyttö
Amppeli
Lähilajit ja lajikkeet
kirjokissus Cissus discolor, kuningaskissus Cissus rhombifolia, kääpiökissus Cissus striata
Vuosikierto
Kevät
Uuden kasvun aika
Kesä
Kasvukausi
Syksy
Kasvukauden loppuValmistelu talveen
Talvi
Lepokausi