• Etusivu
  • Kasvikortisto

Isoliuska-aralia

Schefflera elegantissima
ruotsinkielinen: praktaralia
Huonekasvit
Monivuotinen
1238_4000.jpg
Kuvaus:
Tyylikäs ja kaunis, mutta vaatelias huonekasvi. Kasvaa hitaasti. Taimi on siro ja kaunislehtinen. Varsi on suora ja usein vaaleiden pilkkujen koristama. Pitkäruotiset lehdet ovat 5-7 sormisia. Tummanvihreät, kiiltävät lehdykät ovat hammaslaitaisia. Arkajuurinen. Lähinnä kasvihuoneessa isoliuska-aralia kasvaa niin isoksi, ettei sitä tunnista samaksi kasviksi, koska lehdet ovat jättimäisiä, lehdyköiden hammaslaitaisuus katoaa ja niiden leveys voi olla 5-7 cm.Tunnettu aiemmin nimillä loistoaralia ja sormiaralia.
Hoito-ohjeet:
Runsas lämpö ja ilmankosteus. Kohtuullinen kastelu, lepoaikana säästeliäämmin, mutta multapaakku ei saa kuivahtaa. Niukka lannoitus. Pitää myös suihkuttelusta. Mullanvaihto huhtikuussa, ahdas ruukku, nuoret kasvit joka vuosi, vanhat 2-3 vuoden välein.
Soveltuvuus:
Liiallinen märkyys ja kylmyys talvella tappavat nuoren kasvin. Taloon kotiutunut mvanhempi kasvi ei ole enää yhtä arka.Ryhmäistutuksissa jätetään omaan ruukkuunsa, koska ei pysty kilpailemaan elintilasta.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo

Huomautus: Runsas hajavalo, ei suoraa auringonpaistetta.

Lisääminen:
Siemenistä tai latvan voi juurruttaa.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
jättiliuska-aralia Schefflera actinophylla, suppuliuska-aralia Schefflera digitata, sormiliuska-aralia Schefflera veitchii

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton