Hoito-ohjeet
Keskitaso
Kasvi kukkii vain saadessaan runsaasti valoa. Huoneenlämpö riittää ympäri vuoden. Liikakastelu on tavallisin syy kasvin kuolemiseen. Rehevää ja kukkivaa kasvia lannoitetaan kukinnan ajan joka toinen viikko. Ruukun tulee olla mahdollisimman ahdas. Multa vaihdetaan vasta pakottavassa tilanteessa, ja kasvi on istutettava ehdottomasti samaan syvyyteen.

Kuvaus
Isoposliinikukka on kauneimpia huoneköynnöksiämme. Viisituumaisessa ruukussa se venyy seinän korkuiseksi, tuuheaksi köynnökseksi, mutta ei kuki. Vasta ikkunalle päästyään se kasvattaa runsaasti kauniita, tuoksuvia kukkasarjojaan. Hohtavan vahamaiset kukat ovat vaaleanpunertavia, viisiteräisiä ja niissä on punainen lisäteriökiehkura. Ne muodostavat sarjamaisen, 12-15 kukan kukinnon. Kukat erittävät lämpimällä säällä makeita mesipisaroita. Kukinta kestää viikkokausia huhtikuun ja syksyn välillä. Tummanvihreät, kiiltävät lehdet ovat vastakkaisia, nahkeita ja ehytlaitaisia. 5-8 cm kokoisen lehden keskisuonen kohdalla on selvä kulma. Sillloin tällöin lehtikudoksessa esiintyvät valkeat pilkut ovat lajille ominaisia.
Kukinnon väri
valkoinen
vaaleanpunainen
Kasvin ominaisuudet
Tuoksu: Ei
Myrkyllisyys: Ei
Allergisoiva: Ei
Piikikäs: Ei
Leikkokukka: Ei
Amppeli: Kyllä
Valontarve
aurinko
puolivarjo
Lisääminen
Tuuhealehtisistä lajeista pistokkaiksi kelpaavat 5-7 cm pituiset latvapalat. Muista lajeista otetaan varrenpalapistokkaat tai lyhyet oksapistokkaat, joissa on 2-3 tiheässä olevaa lehtiparia. Maitiaisneste on pyyhittävä pois, kunnes se lakkaa vuotamasta.
Käyttö
Amppeli
Lähilajit ja lajikkeet
australianpoliinikukka Hoya australis, pikkuposliinikukka Hoya bella, herttaposliinikukka Hoya kerrii, sädeposliinikukka Hoya lacunosa, himalajanposliinikukka Hoya linearis, tähtiposliinikukka Hoya multiflora
Lisäkuvat

281_2689.jpg

281_2697.jpg

281_3680.jpg

281_3681.jpg

281_3682.jpg

281_3683.jpg

281_955.jpg

281_1027.jpg

281_954.jpg
Vuosikierto
Kevät
Uuden kasvun aika
Kesä
Kasvukausi
Syksy
Kasvukauden loppuValmistelu talveen
Talvi
Lepokausi