• Etusivu
  • Kasvikortisto

Kääpiöbanaani

Musa acuminata
ruotsinkielinen: ädelbanan
Huonekasvit
Monivuotinen
1446_4700.jpg
Korkeus (cm): 200 - 200
Kuvaus:
Kääpiöbanaani on kotoisin trooppisesta Aasiasta ja läntiseltä Tyyneltämereltä. Kasvilla on leveät ja eksoottiset lehdet, jotka voivat kasvaa metrin mittaisiksi. Suuret trooppisen raikkaat lehdet haihduttavat runsaasti kosteutta. Se on erittäin nopeakasvuinen, ja muuttuu melko nopeasti paljon tilaa vieväksi. Suuret lehdet saattavat halkeilla ja muuttua repaleisiksi. Mikäli kasvi kukkii, kukkinut verso kuolee ja tilalle kasvaa 2-3 uutta tyviversoa. Vanha, kookas verso voi kukkimattakin kasvattaa tyviversoja. Ei haaroitu leikattaessa.
Hoito-ohjeet:
Kaipaa runsaasti valoa, lämpöä ja kosteutta. Viihtyvyyttä voi parantaa sumuttamalla. Ravinneliuosta annetaan talvea lukuun ottamatta kerran viikossa. Poista kuolleet lehdet, mutta älä leikkaa muutoin. Ei tuota hedelmiä, eikä yleensä kuki huonekasvina ollessaan. Viihtyy talvella hieman huoneenlämpöä viileämmässä, ei kuitenkaan alle 10°C. Kannattaa istuttaa suureen, 30 cm kokoiseen ruukkuun. Viihtyy samassa ruukussa niin kauan kuin mahtuu siinä kasvamaan.
Soveltuvuus:
Vaatii runsaasti tilaa.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko

Huomautus: Ei kuitenkaan polttavimpaan paahteeseen.

Lisääminen:
Saattaa kasvattaa tyviversoja, jotka voi irroittaa, kun ne ovat noin 50 cm. Nuori taimi voi tarvita uudelleenistutuksen parikin kertaa vuodessa.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
(ruoka)banaani Musa Paradisiaca-ryhmä, kanarianbanaani Musa Paradisiaca-ryhmä 'Dwarf Cavendish', manilahamppu Musa textilis

1446_5736.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton