• Etusivu
  • Kasvikortisto

Komeaviirivehka

Spathiphyllum Floribundum-ryhmä
ruotsinkielinen: fredskalla
Huonekasvit
Monivuotinen
1062_6274.jpg
Korkeus (cm): 30 - 40
Kuvaus:
Viirivehkalla on maanpinnanmyötäinen juurakko, jonka kärjessä on kimppu pitkäruotisia lehtiä. Lehtiruoti on n. 20 cm pitkä ja lehti saman mittainen. Kiiltävät lehdet ovat soikeita tai suikeita ja teräväkärkisiä. Kukinnot, jotka kasvavat nuorimpien lehtien lehtihangoista, yltävät lehvästön yläpuolelle. Valkoinen ylälehti on 12-13 cm pituinen ja 4-5 cm leveä. Ylälehti vihertyy vanhetessaan. Joskus lehtien kärkiin muodostuu nestepisara, kun kasvi imee vettä nopeammin kuin mitä se haihduttaa. Kukintopuikelo on vain 4-5 cm pituinen. Kukinto tuoksuu hyvälle ja kelpaa leikkokukaksi.
Hoito-ohjeet:
Huoneenlämmössä kasvava viirivehka ei pidä lepokautta. Se pyrkii kasvamaan pimeälläkin kaudella, mutta ei kuki silloin. Kasvukaudella kastellaan joka toinen päivä ja pintamulta saa kuivahtaa välillä. Sumutetaan usein, varsinkin lehtien alapintoja. Lannoitetaan viikottain, lepäävä kasvi pärjää pelkällä vedelläkin. Viirivehka istutetaan melko löysään tilavaan ruukkuun.
Soveltuvuus:
Kylmällä ikkunalla ja märässä mullassa juuret kuolevat.Voi aiheuttaa paikallisia ärsytysoireita.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:
valkoinen

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Kyllä


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo

Huomautus: Paahteessa ei kasva kunnolla ja liian varjoisassa ei kuki.

Lisääminen:
Pienet jakopalat istutetaan 7 cm saviruukkuun, mistä se myöhemmin siirretään hieman suurempaan ruukkuun. Myös siemenistä.
Kasvualusta

Leikkokukka: Kyllä

Lähilajit ja lajikkeet
'Anchora', 'Claire', 'Clevelandii', 'Daniel', 'Petite', pikkuviirivehka Spathiphyllum floribundum, isoviirivehka Spathiphyllum Floribundum-ryhmä 'Mauna Loa'

1062_1385.jpg
1062_4433.jpg
1062_5076.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton