• Etusivu
  • Kasvikortisto

Kotipelargoni

Pelargonium Zonale-ryhmä
ruotsinkielinen: pelargon
Huonekasvit
Monivuotinen
1461_5877.jpg
Korkeus (cm): 30 - 40
Kuvaus:
Ryhmä sisältää lähinnä kukinnon muodon mukaan nimetyt pelargonit. Yleensä lajikkeet ovat 30-40 cm korkuiset. Kasvutapa on pensasmainen ja tuuhea. Suurissa lehdissä puoliympyrän muotoiset vyöhykkeet. Kukintojen värit loistavia. Suuret puolipallon tai pallon muotoiset kukinnot kasvavat jokaisesta lehtihangasta. Yksinkertaiset tai kerrotut kukat ovat terttuina vaihtelevan pituisten kukkaperien latvassa. Kutsutaan myös nimillä pielikukka, pielikki, kotipelargoni.Pari sataa vuotta sitten pelargonia oli herraskartanojen ja aatelislinnojen harvinaisuus. Ensimmäiset pelagonit tuotiin Englantiin 1700-luvulla. Pelargonit kasvavat luonnonvaraisena trooppisessa Afrikassa.
Hoito-ohjeet:
Tyytyy huoneenlämpöön. Vie ulos kesäksi. Päivittäinen kastelu ja runsas lannoitus kukkivalle kasville, pintamulta saa kuivahtaa. Kuihtuneet kukat poistetaan. Uudelleenistutus ja leikkaus talvilevon jälkeen.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
huhtikuu
toukokuu
kesäkuu
heinäkuu
elokuu
syyskuu
lokakuu
Kukinnon väri:
valkoinen
punainen
vaaleanpunainen

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko

Huomautus: Ei kuki hajavalossa.

Lisääminen:
Terve, tuuhealehtinen, nuori ja nuputon latva otetaan pistokkaaksi. Pari alinta lehteä poistetaan ja haavapinta saa kuivahtaa hetken. Myös siemenistä.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
jalopelargoni Pelargonium Domesticum-ryhmä, riippapelargoni Pelargonium peltatum, tuoksupelargoni Pelargonium x fragrans

1461_4727.jpg
1461_5128.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton