• Etusivu
  • Kasvikortisto

Köynnösvehka

Philodendron
ruotsinkielinen: filodendron
Huonekasvit
Monivuotinen
4025_6453.jpg
Kuvaus:
Pensasmainen tai köynnöstävä kasvutapa. Kauniit, nahkeat ja usein kiiltävät lehdet ovat yksiväriset ja joskus myös kirjavat. Monella lajilla lehden muoto muuttuu kasvin vanhetessa ja joillakin se jopa liuskoittuu. Kukinto on paksu puikelo, jolla on valkea tai värillinen suojuslehti.Kiipeileviä, ehytlehtisiä lajeja ovat mm.: P. erubescens, P. sagittifolium, P. melanochrysum, P. gloriosum.Köynnöstävä, parijakoinen tai lovittunut lehti: P. angustisectum, P. pedatum, P. squamiferum.Rungollinen tai rungoton: P. bipinnatifidum, P. cannifolium.
Hoito-ohjeet:
Kasvukaudella runsas kastelu, jopa päivittäin, talvella niukemmin, saa hiukan kuivahtaa. Lannoitus kasvun mukaan. Kiiltävälehtiset lajit sietävät viileää. Nukka- ja kirjavalehtisten alustan lämpö ei saa laskea alle18 asteen.Nuorelle kasville mullanvaihto joka vuosi, vanhalle joka toinen tai kolmas vuosi.
Soveltuvuus:
Kiiltävälehtiset lajit sietävät viileää. Nukka- ja kirjavalehtisten alustan lämpö ei saa laskea alle18 asteen.Voi aiheuttaa paikallisia ärsytysoireita.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Kyllä


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko
puolivarjo

Huomautus: Tyytyy mieluummin vähävaloisampaan paikkaan.

Lisääminen:
Latvapistokkaista touko-elokuussa.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
Siroköynnösvehka P. angustisectum, lyyraköynnösvehka P. bipennifolium, peikonkämmen P. bipinnatifidum, vahaköynnösvehka P. cannifolium, isoköynnösvehka P. domesticum, purppuraköynnösvehka P. erubescens, herttaköynnösvehka P. scandens

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton