• Etusivu
  • Kasvikortisto

Kultapalmu

Chrysalidocarpus lutescens
ruotsinkielinen: guldpalm
Huonekasvit
Monivuotinen
1403_5840.jpg
Korkeus (cm): 20 - 20
Kuvaus:
Klassisen tyylikäs huonekasvi. Kosteuttaa ja puhdistaa huoneilmaa. Laji muodostaa monirunkoisia versoryhmiä. Varret ovat hieman bambumaiset ja nivelikkäät, vasta vanhoihin kasveihin kehittyy selvä runko. Nuoren kasvin alimmat lehdet ovat 50-60 cm mittaisten ruotien päässä. Ruodit ovat punakeltaisia ja uurteisia, niissä voi olla mustia pilkkuja. Kun kasvi on 1,5 m kokoinen, sen kiiltävän kellanvihreät, sirot ja jäykät sulkamaiset lehdet ovat lähes metrin pituiset. Kovat lehdykät ovat 1,5 cm leveitä ja 60 cm pitkiä.Voi kasvaa monimetriseksi, luonnossa jättimäiseksi. Kotoisin Madagaskarilta. Vanhempana kasvaa nopeammin ja tekee helpommin kukkia kuin nuorena. Kukkien siitepöly voivat kuitenkin altistaa allergioille, joten ne tulisi leikata pois.
Hoito-ohjeet:
Huoneenlämpö riittää. Talvella kastelu niukempaa, mutta kasvukaudella tarvitsee paljon vettä. Ei siedä kuivumista. Kuivassa lehtiin voi tulla ruskeita läikkiä. Kasvia tulisi sumutella usein. Kasvukaudella lannoitetaan kahden viikon välein. Uudelleenistutus keväisin, viihtyy ahtaassa ruukussa.
Soveltuvuus:
Haihduttaa runsaasti kosteutta. Sopii mainiosti vesiviljelyyn tai altakasteluruukkuun.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Kyllä


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo

Huomautus: Tarvitsee paljon valoa, mutta ei siedä suoraa auringonpaistetta.

Lisääminen:
Jakamalla. Tyviverso irroitetaan terävällä veitsellä, jottei se murru väärästä kohdasta. Tuoreiden siementen idätys on helppoa kasvihuoneessa.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
-

1403_4547.jpg
1403_4546.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton