• Etusivu
  • Kasvikortisto

Muulinkultakorva

Syngonium podophyllum
ruotsinkielinen: pilspetsranka
Huonekasvit
Monivuotinen
1154_5923.jpg
Kuvaus:
Tiiviskasvuinen köynnös. Keltavihreän eri sävyiset lehdet ovat nuolimaiset nuorena ja muuttuvat keihäsmäisiksi. Myöhemmin ne saavat muutaman sivuliuskan ja voivat lopulta olla moniliuskaisia. Lehtisuonien ympärystä koristaa valkea tai keltainen alue, joka vaihtelee valon, lämmön ja kasvukunnon mukaan. Ei yleensä kuki. Alhaisessa lämpötilassa ja varjossa kasvu pysyy hillittynä.Monissa paikoissa myydään virheellisesti aasinkorva-nimellä.
Hoito-ohjeet:
Huoneenlämpö riittää kasvukaudella. Kasvun aikana mullan tulee olla tasaisen märkää. Kuivuminen tai liikakastelu kellastuttaa lehdet. Kuivassa huoneilmassa kasvia tulee sumuttaa ahkerasti. Mieto lannoiteliuos viikottain. Nuorennetaan joka kevät voimakkaasti. Vanhan kasvin latvat leikataan lyhyiksi. Juuret laitetaan takaisin vanhaan ruukkuun. Ei saa istuttaa liian tiukkaan, muuten juuret pääsevät mädäntymään.
Soveltuvuus:
Säleikkö-, amppeli- tai viherkasvi. Kuivassa huoneilmassa kasvaessaan kasvi saa helposti punkkeja. Punkkeja voidaan ennaltaehkäistä pyyhkimällä lehtien alapintoja laimealla torjunta-aineella.Voi aiheuttaa paikallisia ärsytysoireita.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Kyllä


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo
varjo

Huomautus: Ei suoraa auringonpaahdetta.

Lisääminen:
Lehtisilmun sisältävästä pistokkaasta tai puutumattomasta latvapistokkaasta. Ylivuotiset varret pätkitään kolmilehtisiksi paloiksi. Alin lehti otetaan pois ja varret laitetaan juurtumaan ahtaisiiin ruukkuihin. Varataimia haluttaessa juurrutetaan kasvin kauneimmat ja lehtevimmät latvat.
Kasvualusta

Amppeli: Kyllä

Lähilajit ja lajikkeet
aasinkultakorva Syngonium auritum

1154_5942.jpg
1154_6433.jpg
1154_2624.jpg
1154_2625.jpg
1154_2626.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton