Norfolkinaraukaria (huonekuusi )

Araucaria heterophylla

ruotsinkielinen: rumsgran

puoli-pilvinen
Kasvilaji:
Huonekasvit
Vyöhykkeet:
 
 

Ehdota kasvikuvaa

Kuvaus

Tyylikäs ikivihreä havupuu. Oksat lähtevät rungosta 4-5 kappaleen kiehkuraisina ryhminä, ja ne vievät runsaasti tilaa. Neulaset ovat pehmeät ja vaaleanvihreät.

Norfolkinaraukariaa kasvatetaan sisätiloissa valoisalla paikalla. Se viihtyy kesällä ulkona varjoisessa paikassa. Lokakuun alusta pidettävä viileässä, alle 10 asteisessa valoisassa paikassa. Suuri ilmankosteus suotavaa. Hidaskasvuinen huonekasvi.

Kukinta-aika:

Soveltuvuus

Valontarve:
puolivarjo

Hoito

Kastellaan säännöllisesti, ei saa kuivua. Kesän aikana runsas kastelu kalkittomalla vedellä. Viileässä vedentarve vähäisempää. Lannoitetaan niukasti. Talvehtii viileässä ja valoisassa paikassa eikä kastella juuri lainkaan. Liian lämpimässä kasvaessaan neulaset kellastuvat ja varisevat pois. Multa vaihdetaan muutaman vuoden välein. 3-4 vuoden välein istutus suurempaan ruukkuun. Kuolleet alimmat oksat voi leikata pois.

Lisääminen

Siemenet kylvetään keväällä. Vanhojen kasvien ylimmistä, pystyistä latvaversoista leikatuista varrennusoksista kasvaa nopeasti tuuheita ja säännöllisiä, taajakiehkuraisia yksilöitä.

Lähilajit ja lajikkeet

chilenaraukaria Araucaria araucana, parananaraukaria Araucaria angustifolia