• Etusivu
  • Kasvikortisto

Pilleriviikuna

Ficus deltoidea
ruotsinkielinen: pillerfikus
Huonekasvit
Monivuotinen
1265_4694.jpg
Korkeus (cm): 60 - 80
Kuvaus:
Puurunkoinen pensas. Kovat, tummanvihreät lehdet ovat nahkeat, vastapuikeat ja lyhytruotiset. Haaroo runsaasti. Kasvattaa pieniä, herneen kokoisia, pyöreitä ja kellertäviä viikunoita, jotka eivät kelpaa syötäväksi. Hidaskasvuinen. Kutsutaan myös nimellä misteliviikuna.
Hoito-ohjeet:
Säännöllinen kastelu, kastelujen välillä mullan on saatava kuivahtaa kevyesti. Sumuta. Lannoitus joka toinen viikko, lepokaudella kerran kuussa. Istutus myöhään keväällä joka toinen tai kolmas vuosi. Kasvaa mieluiten samalla paikalla vuodesta toiseen.
Soveltuvuus:
Alalehtien veltostuminen osoittaa liian lämmintä kasvupaikkaa, kellastuminen ja mustat laikut merkitsevät, että märkyys on vaurioittanut juuria.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko
puolivarjo

Huomautus: Valon on tultava ylhäältä, varren kärjen joutueessa "pimeään", normaali kasvu lakkaa ja alalehdetkin riutuvat.

Lisääminen:
Pistokkaat leikataan keväällä ja maitiaisneste pyyhitään pois. Pistokkaat juurrutetaan haaleassa vedessä.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
iso(kumi)viikuna 'Decora', 'Robusta', 'Sylvie', 'Variegata', 'Tricolor'. kiiltoviikuna Ficus altissima, laikkuviikuna Ficus aspera, banianiviikuna Ficus benghalensis, limoviikuna Ficus benjamina, lyyraviikuna Ficus lyrata, kääpiököynnösviikuna Ficus pumila, temppeliviikuna Ficus religiosa, ruskoviikuna Ficus rubiginosa

1265_4695.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton