• Etusivu
  • Kasvikortisto

Supputraakkipuu

Dracaena deremensis
ruotsinkielinen: dracaena
Huonekasvit
Monivuotinen
1221_4872.jpg
Kuvaus:
Kasvilla on lyhyet tummanvihreät lehdet ja ne kasvavat tiheänä ruusukkeena. Kasvi varistaa vanhat lehtensä, joten tuloksena on kaunis latvatupsu.Useimmat traakkipuut kukkivat vasta iäkkäinä. Vihertävän valkeat tai kermanvalkoiset kukat ovat sarjana tai röyhynä, ja tuoksuvat.
Hoito-ohjeet:
Kasvaa myös varjoisassakin paikassa, eikä ainakaan talvisaikaan tarvitse paljoa vettä. Mullan olisi hyvä kuivahtaa kasteluiden välillä. Talvella sitä voi pitää myös viileämmässä, mutta ei alle 16 asteessa. Pitkävartisen kasvin voi lyhentää ja nuorentaa juurruttamalla runko sammal- tai turvenyytissä.
Soveltuvuus:
Myrkyllinen eläimille.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:
valkoinen

Tuoksu: Kyllä

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo
varjo

Huomautus: Menestyy myös pohjoisikkunalla.

Lisääminen:
Latvapistokkaista.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
'Compacta', juovatraakkipuu 'Bausei' valkoinen pitkittäisjuova, 'Warneckii' vaaleita tai harmaita juovia. kanariantraakkipuu Dracaena draco, tuoksutraakkipuu Dracaena fragrans, 'Victoria', 'Massangeana', 'Lindenii' vaaleanvihreänkirjava, 'Victoria' tummalehtinen, reunat keltajuovaiset. kirjotraakkipuu Dracaena goldiena, sirotraakkipuu Dracaena reflexa, 'Song of India', ruokotraakkipuu Dracaena sanderana, täplätraakkipuu Dracaena surculosa, 'Florida Beauty'

1221_3978.jpg
1221_4873.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton