• Etusivu
  • Kasvikortisto

Sutipuu

Pachira aquatica
ruotsinkielinen: strandkastanj
Huonekasvit
Monivuotinen
1220_3977.jpg
Kuvaus:
Sutipuu on kookas ja veistoksellinen puu. Puinen runko on tyveltä paksuuntunut. Suuret lehdet muodostuvat useista soikeista lehdyköistä. Lehtien alapinnoille muodostuu harmittomia sokerikiteitä, jotka kuuluvat kasvin normaaliin aineenvaihduntaan. Pähkinät ovat syötäviä. Samassa ruukussa on yleensä muutama taimi, joiden varret on palmikoitu lomittain. Helppohoitoinen huonekasvi, joka sopeutuu asuinhuoneen kuivuuteen ja heikohkoon valoon.Sutipuu on alun perin kotoisin Väli-Amerikasta. Luonnossa se kasvaa kosteikkopaikoissa jokien varsilla ja siitä kehittyy korkea ja tuuhea puu.
Hoito-ohjeet:
Alin lämpötila 15 astetta. Säännöllinen kastelu, multa saa kuivahtaa. Kasvi varastoi vettä puuvarteensa, joten sitä ei tulisi kastella liian usein. Talviaikaan kastelu jopa kolmen viikon välein! Sietää kuivumista. Lannoitus joka toinen viikko kastelun yhteydessä kasvukaudella. Suihkuttelu sen sijaan on ensisijaisen tärkeää, sillä kasvi kärsii kuivasta huoneilmasta. Uudelleenistutus varhain keväällä, samalla kasvia voi leikata.
Soveltuvuus:
Talvella lehtiä varisee jonkin verran, mutta runsas lehtien ruskeutuminen ja variseminen viittaavat kuivaan huoneilmaan, kasteluvirheeseen ja valon puutteeseen.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko
puolivarjo

Huomautus: Sietää hajavaloa.

Lisääminen:
Siemenistä.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
-

1220_3987.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton