Hoito-ohjeet
Helppohoitoinen
Kasvukaudella syyläkaktus sietää paahtavaa kuumutta, mutta talveksi lämpöä olisi laskettava mieluiten 10-12 asteeseen. Kasvukaudella kastellaan varovasti, mieluiten aluslautasen kautta. Lepokaudella annetaan vesitilkka, kun pinta nahistuu. Lannoitetaan muutaman kerran kasvun aikana, typen antoa on kartettava. Jos kasvin varsi vaalenee syylien välistä, on se merkki siitä, että valoa on liian vähän.

Kuvaus
Syyläkaktukset ovat pallomaisia tai pitkänomaisia ja kasvavat piikkisinä mättäinä. Suvun tärkeänä tuntomerkkinä on, että versoissa ei ole särmiä, vaan pinta on täynnä spiraalin muotoon asettuneita nystyjä. Kukat kehittyvät tavallisesti vyöhykkeeksi verson kärkipuolelle, joskus säännölliseksi kehäksi. Kukat ovat yleensä 1-2 cm levyisiä, valkoisia, savunharmaita tai kellertäviä, mutta myös punaisia. Pienetkin syyläkaktukset kukkivat helposti. Monet syyläkaktukset ovat helppohoitoisia ja sopivat hyvin aloittelijoiden kasvatettaviksi.
Kukinnon väri
valkoinen
punainen
keltainen
Kasvin ominaisuudet
Tuoksu: Ei
Myrkyllisyys: Ei
Allergisoiva: Ei
Piikikäs: Ei
Leikkokukka: Ei
Amppeli: Ei
Valontarve
aurinko
Huomautus
Kiiltäväpintaisia lajeja voi joutua varjostamaan varhain keväällä.
Lisääminen
Sivuversot juurtuvat helposti.
Käyttö
Lähilajit ja lajikkeet
mummonsyyläkaktus Mammillaria bocasana, nystyräsyyläkaktus Mammillaria longimamma, seppelsyyläkaktus Mammillaria elongata
Lisäkuvat

421_5102.jpg

421_5575.jpg
Vuosikierto
Kevät
Uuden kasvun aika
Kesä
Kasvukausi
Syksy
Kasvukauden loppuValmistelu talveen
Talvi
Lepokausi