• Etusivu
  • Kasvikortisto

Täplämaija

Calathea makoyana
ruotsinkielinen: påfågelsblad
Huonekasvit
Monivuotinen
Kuvaus:
Monivuotinen ruohokasvi, jonka yksinkertaiset lehtiruodit versovat juuresta. Lajien lehdet ovat koristeelliset, mutta kukat mitättömät.Täplämaijan lehdet ovat ohuet, pitkäruotiset ja pystyt. Joskus miltei pyöreät lehdet ovat kooltaan 10x15 cm. Oliivinvihreitä lehtiä koristavat tummanvihreät, pisaraa muistuttavat kuviot, jotka levittäytyvät lehtiruodusta ulospäin, kohti lehtien reunoja. Lehdet nousevat illaksi pystyy, jolloin kaunis, punertava alapinta tulee näkyviin.Eri yksilöiden koko ja kuviointi vaihtelevat suuresti. Ulkonäköön vaikuttavat kasvukunto, vuodenaika ja valon määrä.
Hoito-ohjeet:
Lämpötilan noustessa yli +22 asteen, ilmankosteutta on lisättävä. Päivittäinen sumutus. Tasainen ja runsas kastelu haalealla vedellä, pintamulta saa hieman kuivahtaa kastelukertojen välillä. Juuripaakun kuivuminen ja seisova märkyys ovat vahingollisia. Viikottainen mieto lannoitus kasvukaudella. Mullanvaihto maaliskuussa.
Soveltuvuus:
Kasvi ei siedä vetoa. Juuripaakun kuivuminen ja seisova märkyys ovat yhtä haitallisia.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:
valkoinen

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo
varjo

Huomautus: Runsas hajavalo.

Lisääminen:
Jaetaan mullanvaihdon yhteydessä 2-3 jakopalaan, joihin kuhunkin jää vähintään kolme tervettä lehteä ja hyvä juuristo..
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
kirjomaija Calathea bachemiana, tähkämaija Calathea crocata, marmorimaija Calathea lancifolia, viirumaija Calathea majestica, rionmaija Calathea lietzei, silkkimaija Calathea orbifolia, peilimaija Calathea picturata, hopeamaija Calathea picturata 'Argentea', isomaija Calathea roseopicta, pyörömaija Calathea rotundifolia, aaltomaija Calathea rufibarba

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton