• Etusivu
  • Kasvikortisto

Tuoksutraakkipuu

Dracaena fragrans
ruotsinkielinen: doftdracena
Huonekasvit
Monivuotinen
1176_5738.jpg
Kuvaus:
Rehevä ja leveälehtinen. 50-70 cm pituiset, hiukan riippuvat lehdet kaartuvat alaspäin. Tuoksuvat kukat ilmestyvät vasta iäkkäälle kasville. Vihertävän valkeat tai kermanvalkoiset kukat ovat sarjana tai röyhynä. Kukinnan jälkeen latvaruusuke lakkaa kasvamasta ja sivuversot kehittyvät.'Massageana' -lajikkeen lehdet muuttuvat varjossa kokonaan vihreiksi. 'Victoria' vihertyy helposti.
Hoito-ohjeet:
Huoneenlämpö riittää. Ahkera sumutus on hyväksi. Kirjavalehtiset lajit tarvitsevat tasaisen märkyyden ja talvella niukan kosteuden. Kasvuaikana annetaan seoslannoitetta pari kertaa kuussa. Vanhoille kasveille riittää useimmiten pintamullan uusiminen ja lannoitus. Pitkävartisen kasvin voi lyhentää ja nuorentaa juurruttamalla runko sammal- tai turvenyytissä.
Soveltuvuus:
Myrkyllinen eläimille.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:
valkoinen

Tuoksu: Kyllä

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo
Lisääminen:
Varhain keväällä voi ottaa verson kärjistä vaaksan mittaisia latvapistokkaita. Turpeen ja hiekan seokseen pistettyinä ja muovilla peitettynä ne juurtuvat puolessatoisa kuukaudessa.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
'Rothiana', 'Santa Rosa', 'Janet Graig', 'Massangeana', keltainen keskijuova, 'Lindenii' vaaleanvihreänkirjava, 'Victoria' tummalehtinen, reunat keltajuovaiset, supputraakkipuu Dracaena deremensis, kanariantraakkipuu Dracaena draco, kirjotraakkipuu Dracaena goldiena, sirotraakkipuu Dracaena reflexa, täplätraakkipuu Dracaena surculosa

1176_5967.jpg
1176_5016.jpg
1176_3276.jpg
1176_3277.jpg
1176_3278.jpg
1176_4011.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton