• Etusivu
  • Kasvikortisto

Vaahtera-aulio

Abutilon x hybridum
ruotsinkielinen: lyktmalva
Huonekasvit
Monivuotinen
1143_5395.jpg
Kuvaus:
Aulio on puutuvavartinen pikkupensas, jolla on kookkaat ja kaunisväriset nuokkuvat, kellomaiset kukat. Kukat puhkeavat nuorten latvojen lehtihangoista ja kukinta saattaa kestää sydänkesästä alkutalveen. Kukat ovat keltaisia, oranssinpunaisia ja tummanpunaisia. Kasvilla on nukkaiset, 3-5 sormiset lehdet, joiden kellanvihreä, "kirjava" väri saattaa muuttua yllättäen vihreäksi. Yhdessä kasvukaudessa Abutilon-ristymät voivat kasvaa yli metrin mittaisiksi "pikkupuiksi".
Hoito-ohjeet:
Tarvitsee kukkiakseen yli 5-7 tuntia suoraa auringonpaistetta päivässä. Huoneenlämpö riittää. Tasainen kosteus, pintamulta saa tilapäisesti kuivahtaa ja lepokaudella riittää niukka kosteus. Mieto lannoiteliuos viikottain lisää nuppujen määrää. Mullanvaihto tehdään maaliskuun puolivälissä. Uuden istutuksen yhteydessä oksia leikataan rohkeasti. Kerran typistettynä oskat haarautuvat ja alkavat kukkia keskikesän jälkeen. Talvetus valoisassa.
Soveltuvuus:
Jyrkkä lämpötilavaihdos keväällä aiheuttaa lehtien ja kukkien putoamista.Voi kasvattaa myös ruukkuistutuksissa ulkona ja parvekkeella.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:
punainen
keltainen

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko
puolivarjo
Lisääminen:
Lisätään keväällä oksienkärjistä leikatuista, 7-10 cm pituisista pistokkaista. Pistokkaita on pidettävä puolivarjossa, kunnes kasvu on alkanut kunnolla. Siemenestä kasvatettu kasvi voi kukkia jo ensimmäisenä kesänä.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
kirjoaulio Abutilon pictum, lyhtyaulio Abutilon megapotamicum

1143_2456.jpg
1143_2457.jpg
1143_2458.jpg
1143_3768.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton