• Etusivu
  • Kasvikortisto

Andrenflamingokukka

Anthurium Andreanum-ryhmä
ruotsinkielinen: rosenkalla
Huonekasvit
Monivuotinen
1046_5974.jpg
Kuvaus:
Flamingonkukissa on pitkän puikelokukinnon suojana värikäs ylälehti, joka voi kestää hyvin kauan, jopa kuukausia. Kukinta-aika on tavallisesti kesällä, mutta oloissamme on yleistä, että kukintovarret kehittyvät vasta päivän lyhetessä. Kesällä kasvaneiden lehtien hankoihin kasvaa yksi kukintovarsi kuhunkin. Hyvässä hoidossa se voi kukkia melkein koko vuodenkin.Andreanum-ryhmän lehdet ovat 20-30 cm leveät ja lähes 50 cm pitkät. Herttatyviset lehdet ovat teräväkärkiset ja niiden ruodit ovat pitkät. Puikelokukinto saattaa tulla 10-12 cm pituiseksi. Keltainen tai oranssi puikelo kaartuu hieman. Kookas suojuslehti on valkoinen, lakan-, purppuran- tai vaaleanpunainen tai kirjava, verkkosuoninen, usemmiten teräväkärkinen, herttatyvinen ja jäykkä.Scherzerianum -risteymän lehdet ovat lyhytruotiset, 10x30 kokoiset, loivasti herttatyviset, hyvin teräväkärkiset ja himmeän tummanvihreät. Vanhetessaan kasvi muodostaa matalan ja paksun rungon, jonka lehtihangosta kasvaa 20-50 cm mittaiset kukintovarret. Suojuslehden väri vaihtelee punaisen eri sävyistä valkoiseen ja jopa pilkulliseen. Puikelo on ohut, keltainen ja kiertynyt.
Hoito-ohjeet:
Tasainen,18-22, lämpö, talvella hieman alempi muutaman viikon ajan. Kasvukaudella runsas ja tasainen kastelu, lepokaudella saa hieman kuivahtaa. Lannoitteena luonnonlantavesi. Kasvi istutetaan huhti-toukokuussa kukinnon päätyttyä. Alimmat lehtihangat jätetään mullan alle. Ruukkuun huolellinen salaojitus.
Soveltuvuus:
Voi aiheuttaa paikallisia ärsytysoireita.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:
keltainen
oranssi

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Kyllä


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo

Huomautus: Viihtyy hyvin itäikkunalla. Niukassa valossa kukinto heikkenee.

Lisääminen:
Vanha yksilö voidaan jakaa ennen istutusta. Jokaiseen jakotaimeen on jäätävä sekä terveitä lehtiä että vahvoja juuria. jakamisen jälkeen runsas ilmankosteus ja tasainen tuoreus ova välttämättömät.
Kasvualusta

Leikkokukka: Kyllä

Lähilajit ja lajikkeet
'Kaha', 'Saza', 'Valentina', pikkuflamingonkukka Anthurium Scherzerianum-ryhmä 'Betty', 'Dolly', 'Molly', 'Sorry', hopea(suoni)flamingonkukka Anthurium crystallinum, herttaflamingonkukka Anthurium magnificum

1046_5975.jpg
1046_4828.jpg
1046_3831.jpg
1046_5058.jpg
1046_5079.jpg
1046_3832.jpg
1046_3829.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton