• Etusivu
  • Kasvikortisto

Isoanopinkieli

Sansevieria trifasciata
ruotsinkielinen: svärmorstunga
Huonekasvit
Monivuotinen
450_2591.jpg
Korkeus (cm): 20 - 100
Kuvaus:
Anopinkieli on helppo kasvi, joka viihtyy melkein paikassa kuin paikassa. Anopinkieli muodostuu miekkamaisista, teräväreunaisista ja -kärkisistä lehdistä. Lehtien väri vaihtelee huomattavasti. Joidenkin lajien lehdet ovat liereät ja niitä saattaa olla vain pari kolme versossa. Valoa saatuaan se saattaa kukkiakin; tavallisesti sydänkesällä. Tuoksuvat kukat ovat pystyssä, tanakassa kukinnossa, väriltään kellertävät tai vihertävät ja pienen siron liljankukan kaltaiset.Joskus anopinkieli kasvattaa vahvoja juuriversoja tai maanalaisia rönsyjä tilaa saadakseen.
Hoito-ohjeet:
Valontarve vaihtelee suuresti. Edullisin lämpötila vuodenajasta riippuen 18-27 astetta. Tasainen kosteus kasvukaudella ja niukka kosteus lepokaudella ovat tarpeen. Kastelu aluslautaselle. Ahtaassa ruukussa kaikki lajit kasvavat kauneimmin. Istutusaika on yleensä maaliskuu. Pystykasvuiset lajit istutetaan uudelleen viimeistään silloin, kun ne täyttävät koko ruukun. Mullanvaihtoa voi lykätä vähentämällä vanhoja lehtiä.
Soveltuvuus:
Matalien, ruusukkeellisten lajikkeiden suppiloon kertynyt vesi voi mädättää kasvin. Lehtien väri haalistuu liian vähäisessä valossa.Kestää kuivaa ja huonoa ilmaa.Myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:
vihreä
keltainen

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Kyllä

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko
puolivarjo
varjo

Huomautus: Kirjavat lajikkeet eivät siedä auringonpaistetta.

Lisääminen:
Tiheäversoinen kasvi jaetaan istutuksen yhteydessä tai versonkärkiä leikataan pistokkaiksi.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
anopinhammas 'Hahnii', keltareuna-anopinkieli 'Laurentii', keihäsanopinkieli Sansevieria cylindrica, himmeäanopinkieli Sansevieria hyacinthoides

450_4665.jpg
450_5072.jpg
450_400.jpg
450_2592.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton