• Etusivu
  • Kasvikortisto

Isokissanhäntä - huonekasvi

Acalypha hispida
ruotsinkielinen: kattsvans
Huonekasvit
Monivuotinen
714_6073.jpg
Kuvaus:
Kissanhäntä on rotevarakenteinen ja puutuvarunkoinen kasvi, jonka vihreät lehdet ovat pitkäruotiset, teräväkärkiset ja ohuet. Punaiset, terälehdettömät kukat muodostavat roikkuvan, 30-40 cm pitkän kukinnon. Yleensä kukinnot kehittyvät latvaosaan lehtihankoihin, mutta vanhat kasvit kehittävät tuuheita kukintokimppuja myös runkoon. Kukinto kestää kauan ja niitä voi olla miltei mihin vuodenaikaan hyvänsä. Kukinto muistuttaa revonhäntää.
Hoito-ohjeet:
Kissanhäntä tarvitsee runsaasti valoa ja lämpöä. Kastellaan runsaasti, mutta vesi ei saa seisoa lautasella, levon aikana niukka kosteus. Ahkera sumutus, myös lepokaudella. Poista kuihtuneet kukat. Säännöllinen lannoitus laimealla, typpivoittoisella yleislannoitteella. Nuorten kasvien multa ja ruukku vaihdetaan jopa 3 kertaa kesässä vahvempaan ja tilavampaan kasvualustaan. Vanhalle kasville riittää ahtaampi ruukku, ja sitä nuorennetaan istutuksen yhteydessä. Juuria ei saa leikata istutettaessa.
Soveltuvuus:
Kasvi saa herkästi punkkeja ja villatäitä, joten ennakkotorjunta on suositeltavaa. Kukinnot voivat homehtua uutteran sumutuksen vuoksi.Myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:
punainen

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Kyllä

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo

Huomautus: Voimakkaassa paahteessa kasvi saa tuholaisa ja varistaa lehtiää.

Lisääminen:
Pistokkaiksi käyvät sekä johtoverson kärki että oksien latvat. Umpinaisessa muovipussissa pistokas juurtuu muutamassa viikossa omassa ruukussaan ja kukkii jo samana kesänä. Ennen pistokkaas istuttamista sille kannattaa antaa 0,1 % lannoitetta. Lannoite estää lehtivälien venymisen ja lehdet kehittyvät kookkaiksi ja vihreiksi.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
kirjokissanhäntä Acalypha Wilkensiana -risteymät 'Godseffiana' lehdet vihreät, keltareunaiset ja teräväkärkiset, 'Marcophylla' lehdet isot, vastaherttaiset, ruosteenruskeat, 'Marginata' lehdet punareunaiset oliivinvihreät

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton