• Etusivu
  • Kasvikortisto

Isoposliinikukka

Hoya carnosa
ruotsinkielinen: porslinblomma
Huonekasvit
Monivuotinen
281_2688.jpg
Kuvaus:
Isoposliinikukka on kauneimpia huoneköynnöksiämme. Viisituumaisessa ruukussa se venyy seinän korkuiseksi, tuuheaksi köynnökseksi, mutta ei kuki. Vasta ikkunalle päästyään se kasvattaa runsaasti kauniita, tuoksuvia kukkasarjojaan. Hohtavan vahamaiset kukat ovat vaaleanpunertavia, viisiteräisiä ja niissä on punainen lisäteriökiehkura. Ne muodostavat sarjamaisen, 12-15 kukan kukinnon. Kukat erittävät lämpimällä säällä makeita mesipisaroita. Kukinta kestää viikkokausia huhtikuun ja syksyn välillä. Tummanvihreät, kiiltävät lehdet ovat vastakkaisia, nahkeita ja ehytlaitaisia. 5-8 cm kokoisen lehden keskisuonen kohdalla on selvä kulma. Sillloin tällöin lehtikudoksessa esiintyvät valkeat pilkut ovat lajille ominaisia.
Hoito-ohjeet:
Kasvi kukkii vain saadessaan runsaasti valoa. Huoneenlämpö riittää ympäri vuoden. Liikakastelu on tavallisin syy kasvin kuolemiseen. Rehevää ja kukkivaa kasvia lannoitetaan kukinnan ajan joka toinen viikko. Ruukun tulee olla mahdollisimman ahdas. Multa vaihdetaan vasta pakottavassa tilanteessa, ja kasvi on istutettava ehdottomasti samaan syvyyteen.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:
valkoinen
vaaleanpunainen

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko
puolivarjo
Lisääminen:
Tuuhealehtisistä lajeista pistokkaiksi kelpaavat 5-7 cm pituiset latvapalat. Muista lajeista otetaan varrenpalapistokkaat tai lyhyet oksapistokkaat, joissa on 2-3 tiheässä olevaa lehtiparia. Maitiaisneste on pyyhittävä pois, kunnes se lakkaa vuotamasta.
Kasvualusta

Amppeli: Kyllä

Lähilajit ja lajikkeet
australianpoliinikukka Hoya australis, pikkuposliinikukka Hoya bella, herttaposliinikukka Hoya kerrii, sädeposliinikukka Hoya lacunosa, himalajanposliinikukka Hoya linearis, tähtiposliinikukka Hoya multiflora

281_2689.jpg
281_2697.jpg
281_3680.jpg
281_3681.jpg
281_3682.jpg
281_3683.jpg
281_955.jpg
281_1027.jpg
281_954.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton