• Etusivu
  • Kasvikortisto

Kiinanruusu

Hibiscus rosa-sinensis
ruotsinkielinen: kinaros
Huonekasvit
Monivuotinen
233_6277.jpg
Kuvaus:
Kiinanruusun runko on tukeva ja monioksainen, lehdet isohampaisia tai jopa liuskoittuneet, tummanvihreät ja kiiltävät. Kestävä ja ainavihanta pensas tai pieni puu. Kukat ovat kookkaat, kerrannaiset tai yksinkertaisia ja kestävät vain päivän. Punakukkainen on meillä suosituin ja yleisin. Myös keltaisia, valkoisia ja oransseja. Oikeassa hoidossa kukkii kauan. Kasvia ei välttämättä kannata pitää kovin vanhaksi, sillä se kukkii parhaiten 2-3 vuotiaana.Tunnetaan myös nimellä Iibisruusu.
Hoito-ohjeet:
Kasvukaudella lannoitetaan ja kastellaan runsaasti. Keväällä kasvi istutetaan uuteen, voimakkaaseen multaan hieman aikaisempaa isompaan ruukkuun. Samalla latvus leikataan niin, että jokaiseen oksaan jää pari lehtevää nivelväliä. Runsaan kastelun ja viikottaisen lannoituksen ansiosta nuppuja tulee jokaiseen lehtihankaan. Jos juuripaakku kuivuu, nuput varisevat. Talvehtiminen onnistuu parhaiten viileässä ja valoisassa paikassa, niukka kastelu.
Soveltuvuus:
Kiinanruusun voi viedä ulos kesäksi lämpimään ja suojaiseen paikkaan. Viileinä ja sateisina kesinä se ei kuitenkaan ole suositeltavaa. Villakilpikirvan ja kehrääjäpunkkien tuholaistorjunta on tarpeen varsinkin kuivassa tai vetoisessa paikassa. Punkkien valtaamaa kasvia on vaikea saada puhdistetuksi.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
helmikuu
maaliskuu
huhtikuu
toukokuu
kesäkuu
heinäkuu
syyskuu
lokakuu
Kukinnon väri:
valkoinen
punainen
vaaleansininen
keltainen
oranssi

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Kyllä


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko

Huomautus: Kiinanruusu pitää niin runsaasta valosta, että lehdet melkein palavat. Sietää hajavaloa.

Lisääminen:
Pistokkaat otetaan nuputtomista latvoista. Vajaan vuoden ikäinen pistokastaimi typistetään mullanvaihdon yhteydessä n. 10 cm pituiseksi, jotta se haaroisi.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
'Cooperi'. verihibiskus Hibiscus acetosella, ruusuhibiskus Hibiscus lasiocarpus, teehibiskus Hibiscus sabdariffa, sulkahibiskus Hibiscus schizopetalus, ajannäyttäjä(hibiskus) Hibiscus trionum

233_6332.jpg
233_2681.jpg
233_4889.jpg
233_1703.jpg
233_1704.jpg
233_204.jpg
233_2746.jpg
233_3198.jpg
233_3689.jpg
233_3199.jpg
233_1187.jpg
233_1214.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton