• Etusivu
  • Kasvikortisto

Limoviikuna

Ficus benjamina
ruotsinkielinen: benjaminfikus
Huonekasvit
Monivuotinen
546_6435.jpg
Kuvaus:
Limoviikuna on siro, nuokkuvalatvainen ja riippuvaoksainen puu. Kiiltävät, teräväkärkiset lehdet ovat soikeat ja 5-12 cm pituiset. Limoviikuna voi aiheuttaa allergiaa. Heikossa valossa ja liian lämpimässä talvehtiessaan varistaa lehtiään, mutta keväällä kasvaa pian uusia. Tunnetaan myös nimellä koivufiikus.
Hoito-ohjeet:
Vaikka fiikukset pitävät lämmöstä kasvukaudella, talvella ne varistavat lehtiään liian lämpimässä. Multa ei saa kokonaan kuivua, mutta kastelujen välillä pinnan on saatava kuivahtaa. Viikottainen lannoitus, lepokaudella kerran kuussa. Istutus myöhään keväällä, varovainen totutus uuteen multaan niukasti kastellen ja sumuttaen. Kasvurauha on tärkeä.
Soveltuvuus:
Limoviikuna sopii myös julkisiin tiloihin. Kiiltävälehtisiä lajeja on pyyhittävä märällä rievulla. Vanhan kasvin voi saada haaromaan kuristamalla vartta ohuella rautalangalla. Vanha fiikus voidaan nuorentaa juurruttamalla turvepussissa rungon puoliväliin uudet juuret, minkä jälkeen runko katkaistaan.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Kyllä


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo
Lisääminen:
Pistokkaat leikataan keväällä ja maitiaisneste pyyhitään pois. Pistokkaat juurrutetaan haaleassa vedessä. Pienessä ruukussa pistokas juurtuu runsaassa kuukaudessa.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
'Bundy', 'Bushy King', 'Exotica', 'Natasja', pilleriviikuna Ficus deltoidea, kumiviikuna Ficus elastica, lyyraviikuna Ficus lyrata, kääpiököynnösviikuna Ficus pumila,varjoviikuna Ficus microcarpa, ruskoviikuna Ficus rubiginosa

546_4432.jpg
546_4699.jpg
546_1269.jpg
546_3202.jpg
546_1154.jpg
546_1397.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton