• Etusivu
  • Kasvikortisto

Muorinkukka

Peperomia
ruotsinkielinen: peperomia
Huonekasvit
Monivuotinen
547_5523.jpg
Kuvaus:
Muorit vaativat vuotuisen nuorentamisen ja taimikasvatuksen. Kaikkien lajien kukinnot ovat mitättömät. Käytännöstä poiketen lajivalikoima on ryhmitelty kasvutavan eikä ulkomuodon perusteella. Kasvutavat:1. koheneva tai hieman lamoava monivuotinen2. ruusukkeellinen, vuosittain nuorennettava3, pystykasvuinen rungollinen4. pystykasvuinen tai hieman rento, kiehkuralehtinen5. suikertava ja riippuva.
Hoito-ohjeet:
Ruusukkeelliset muorit uudistetaan lehtipistokkaista, sillä kukittuaan ne kuolevat herkästi talvella. Kovalehtiset ja mehevät lajit sietävät alhaistakin lämpötilaa, mutta liiallinen märkyys kylmällä ikkunalaudalla turmelee juuret. Uudelleenistutuksen yhteydessä kasveja typistetään ja latvoja juurrutetaan. Jakaminenkin käy joskus päinsä.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko
Lisääminen:
Ruusukkeellisia lajeja on helppo lisätä lehtipistokkaista. Lehtiruoti katkaistaan sentin mittaiseksi tyngäksi ja painetaan juurrutusalustaan.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
kiiltomuori Peperomia clusiifolia, kotimuori Peperomia glabella, nukkamuori Peperomia incana, amerikanmuori Peperomia obtusifolia, mätäsmuori Peperomia rubella, uurremuori Peperomia caperata

547_4747.jpg
547_1274.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton