• Etusivu
  • Kasvikortisto

Pikkuposliinikukka

Hoya bella
ruotsinkielinen: liten porslinsblomma
Huonekasvit
Monivuotinen
320_960.jpg
Kuvaus:
Pensasmainen kasvi, jolla on riippuvat oksat. Kasvin lehdet ovat 2,5 cm pitkät, kapeat ja teräväkärkiset. Vahamaiset kukat ovat väriltään vaaleanpunaiset tai valkeat ja niiden keskustassa punertava tähtikuvio. Kukat ovat muodoltaan tähtimäiset ja muodostavat sarjamaisen, 6-8 kukan kukinnon (joskus runsaskukkaisemmankin). Vanhat kasvit viihtyvät pienessä ruukussa.
Hoito-ohjeet:
Kasvi kukkii vain saadessaan runsaasti valoa. Kun kasvi on lopettanut kukinnan, alkaa kasvin lepokausi. Silloin kasvi viihtyy viileässä. Kukkinutta kukkasarjaa ei saa leikata, koska vanhojen versojen kääpiöoksat kukkivat uudelleen. Huoneenlämpö riittää ympäri vuoden. Liikakastelu on tavallisin syy kasvin kuolemiseen. Ruukun tulee olla mahdollisimman ahdas. Multa vaihdetaan vasta pakottavassa tilanteessa, ja kasvi on istutettava ehdottomasti samaan syvyyteen.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
huhtikuu
toukokuu
kesäkuu
heinäkuu
elokuu
syyskuu
lokakuu
Kukinnon väri:
valkoinen
vaaleanpunainen

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko
puolivarjo
Lisääminen:
Tuuhealehtisistä lajeista pistokkaiksi kelpaavat 5-7 cm pituiset latvapalat. Muista lajeista otetaan varrenpalapistokkaat tia lyhyet oksapistokkaat, joissa on 2-3 tiheässä olevaa lehtiparia. Maitiaisneste on pyyhittävä pois, kunnes se lakkaa vuotamasta. Nuoria taimia voi istuttaa uudelleen joka toinen vuosi.
Kasvualusta

Amppeli: Kyllä

Lähilajit ja lajikkeet
isoposliinikukka Hoya carnosa, australianpoliinikukka Hoya australis, herttaposliinikukka Hoya kerrii, sädeposliinikukka Hoya lacunosa, himalajanposliinikukka Hoya linearis, tähtiposliinikukka Hoya multiflora

320_3711.jpg
320_1031.jpg
320_3710.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton