• Etusivu
  • Kasvikortisto

Täpläkirjovehka

Dieffenbachia sequine
ruotsinkielinen: prickblad
Huonekasvit
Monivuotinen
379_6012.jpg
Kuvaus:
Kirjavalehtiset lajikkeet ovat helppohoitoisia ja tyylikkäitä. Niillä on suora, haaraton varsi. Latvassa on tuuhea kimppu isoja lehtiä, joista alimmat varisevat latvan kukkiessa. Valkoisen, keltaisen tai keltavihreän kirjavat lehdet ovat 50 cm pitkät ja ehytlaitaiset. Mitättömät, kallamaiset kukinnot ovat valkeita tai kalpeanvihertäviä suppiloita.
Hoito-ohjeet:
Huoneenlämpö riittää, vedoton ja kosteailmainen paikka. Tasaisen kostea multa, pinta saa välillä kuivahtaa. Säännöllinen lannoitus märkään multaan tärkeää. Pienessä ruukussa pysyy kauemmin sopivan kokoisena ikkunalla tai kukkapöydällä pidettävänä. Uudelleenistutus joka toinen vuosi. Leikkaa varhain keväällä, jotta kasvu on tiivistä.
Soveltuvuus:
Ei suositella lapsiperheisiin. Voi aiheuttaa paikallisia ärsytysoireita. Oireita aiheuttaa myös kasvin neste joutuessaan kosketuksiin suun limakalvojen kanssa.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
Kukinnon väri:
valkoinen
vihreä

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Kyllä

Allergisoiva: Kyllä


Kasvuympäristö:
Valontarve:
puolivarjo

Huomautus: Suora auringonpaahde on haitaksi, varsinkin valkokirjaville lajeille.

Elinympäristön vaatimukset:
Kalkkipitoinen kukkamulta.
Lisääminen:
Latvapistokas tai sivuverso. Kasvi voidaan nuorentaa, jos se on kasvanut niin isoksi, että vain latvassa on lehtiä. Sopivaan kohtaan runkoa kiedotaan märkää kasvuturvetta ja sidotaan se paikalleen muovisiteellä. Kuukauden päästä kehittyy uusia juuria ja latva voidaan leikata irti ja juurruttaa omaan ruukkuunsa. Laita uudet taimet aina aluksi ahtaaseen ruukkuun.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
lajikkeita: 'Amoena', 'Arvida', 'Exotica Compacta', 'Liturata', 'Reflector', brasiliankirjovehka Dieffenbachia bowmannii, keltakirjovehka Dieffenbachia x bausei

379_6013.jpg
379_2529.jpg
379_2696.jpg
379_2528.jpg
379_2530.jpg
379_4696.jpg
379_4697.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton