• Etusivu
  • Kasvikortisto

Vihannespaprika

Capsicum annuum Grossum-ryhmä
ruotsinkielinen: sötpaprika
Vihannekset ja juurekset
Vuosittainen
316_4613.jpg
Korkeus (cm): 60 - 60
Kuvaus:
Iso, maku mieto ja makea. Punainen, ketainen ja vihreä lajike. Muoto kulmikas, tylppäkärkinen ja kellomainen. Sisältä paprika on ontto ja lokeroinen. Sen seinämä on paksu. Kiiltävän tummanvihreät lehdet ovat ehytlaitaisia, yksinkertaisia ja symmetrisiä. Soikeahko lehtilapa on suippokärkinen. Lehtiruoti on ohut ja kapenee versoa kohti. Juuristo on pieni. Valkoinen kukka on pieni, 10-15 mm. Hidaskasvinen.Satoa pääsee korjaamaan elokuun alusta. Jos hedelmät poimitaan hieman vihreinä, saadaan suuremman sadon. Kun korjataan satoa, apuna olisi hyvä käyttää esim. saksia. Tuholaiset: Punainen kehrääjäpunkki. Punkki imee kasvin solunestätettä. Se viihtyy kuivassa ja lämpimässä paikassa. Punkkia voidaan ennaltaehkäistä pitämällä kasvihuoneen ilman kosteana esimerkiksi suihkuttamalla vettä., Kasvitaudit: Lehtihome ilmenee keltaisina laikkuina lehtien pinnalla. Ennaltaehkäisy: Pidä kasvusto mahdollisimman kuivana ja tee kastelut aamupäivällä.Harmaahome viihtyy kosteissa tiloissa. Ennaltaehkäisy: Harmaahometta ehkäistään sijoittamalla taimet harvaan ja tuulettamalla huolellisesti.Useimpia tauteja ehkäistään käyttämällä kasvualustana hyvää, ravintorikasta maata ja pitämällä kasvihuoneen puhtaana.
Hoito-ohjeet:
Kasvualustaan lisätään turvetta ja kompostimultaa. Lannoitus tarpeen. Taimet on hyvä tukea kepeillä. Kasveja olisi hyvä suihkutella päivittäin, jotta ilma pysyisi tasaisen kosteana.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
toukokuu
kesäkuu
heinäkuu
elokuu
Kukinnon väri:
valkoinen

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
Valontarve:
aurinko
puolivarjo
Elinympäristön vaatimukset:
Lämmin.
Lisääminen:
Siemenet kylvetään maaliskuun alussa taimiruukkuihin (5 cm), yksi siemen kuhunkin ruukkuun. Siirretään kasvamaan lämpimään ja valoisaan paikkaan. Kun taimet ovat kasvaneet ja voimistuneet, ne siirretään 10 cm mittaisiin ruukkuihin ja siirretään toukokuun lopulla karaistumaan kasvihuoneeseen tai lavalle. Touko-kesäkuussa taimet istutetaan muovisuojukseen tai kasvihuoneeseen. Taimet sijoitetaan yhteen riviin 45 sentin välein. Juurtumisen jälkeen annetaan laimeaa ravintoliuosta kerran viikossa.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
'Forward', 'Goal', 'Ottavo', 'Score', 'Troppo', 'Verano', 'Striker'

316_1504.jpg
316_278.jpg

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton