• Etusivu
  • Kasvikortisto

Loistosädekukka

Gaillardia x grandiflora
ruotsinkielinen: kokardblomster
Perennat
Monivuotinen
Korkeus (cm): 30 - 60
Leveys (cm): 45 - 45
Kuvaus:
Värikäs ja näyttävä perenna, joka kukkii pakkasiin asti. Kaksi- tai monivuotinen lajikkeesta riippuen. Keihäsmäiset lehdet. Päivänkakkaramaisissa, suurissa kukissa on tumma keskiosa. Keskustaa kohti tummenevat terälehdet ovat keltaiset, punaiset tai kirjavat siten, että punaisten terälehtien kärki on keltainen.
Hoito-ohjeet:
Helppohoitoinen ja säänkestävä kasvi. Kastele säännöllisesti. Nypi kuivuneet kukat pois, jotta uusia kasvaa tilalle. Leikkaa kesän lopulla/alkusyksyllä (ennen yöpakkasia) 15 cm pituiseksi talvehtimista varten. Talvehtii yleensä kukkapenkeissä, vähälumisilla paikoilla on talvisuojaus eduksi.
Soveltuvuus:
Puutarhaan rajaamaan puutarhan/pihan eri alueita, metsämäisiin ja luonnollisiin puutarhoihin, kivi-, alppipuutarhoihin, kukkapenkkeihin, kukkaruukkuihin. Perhosten suosiossa.
Kasvuvyöhykkeet:

Kukinta-aika:
heinäkuu
elokuu
syyskuu
lokakuu
Kukinnon väri:
eri värejä
punainen
keltainen

Tuoksu: Ei

Myrkyllisyys: Ei

Allergisoiva: Ei


Kasvuympäristö:
kuiva
tuore
kostea
Valontarve:
aurinko
Lisääminen:
Lisääntyy jakamalla tai siemenestä. Kukkii vuoden kuluttua kylvöstä. Kastele maa ennen kylvöä, pidä kosteana, kunnes siemenet ovat itäneet. Istuta 30 cm etäisyyteen toisesta. Vaatii ravinteikkaan, vettä läpäisevän maan. Sietää jonkin verran myös kuivuutta.
Kasvualusta
Lähilajit ja lajikkeet
'Bremen', 'Burgunder', 'Goldkobold', 'Kobold', ('Goblin'), kesäsädekukka Gaillardia pulchella, syyssädekukka Gaillardia aristata

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton