Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatPihasuunnitteluPihasuunnittelu - hakusanat R - U : Rivitalopihan suunnittelu??? ( 70 kpl)

Sivut: 50 | 100 | Seuraavat 50 kpl->>

[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Poistettu nimimerkki (id: 5573) tiistai, 13. toukokuuta 2003 - klo 10. 26 (yli 14 vuotta sitten)
Tässäpä olisi pohjapiirustus pikkuruisesta pihastani, hieman mittoja: sivuaita (pitempi) on noin 5-6 metriä, talon seinä n. 10 m. Tälle pihalle pitäisi jotain saada. Tällä hetkellä pihalla on patio (merkitty) sekä nurmikkoalue. Ideoita,
etelänpuoleinen aita varjostaa jonkin verran päiväauringolta. Etupiha on aivan varjossa aamuaurinkoa lukuunottamatta, voiko sinne laittaa mitään, menestyvätkö kasvit varjossa???

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) sunnuntai, 15. toukokuuta 2005 - klo 15. 41 (yli 12 vuotta sitten)
Tämä ketjunalku löytyi, kun etsin rivitalopihaa.

Pation päälle rakentaisin pergolan, ja siihen köynnökset varjoksi. Nurmikkoa en laittaisi ollenkaan, vaan S:n malliin kiemurtavan käytävän (jonka ylle päivänliljat ja iirikset kaartuisivat) ja muutoin istuttaisin pihan aivan täyteen perennoja ja maanpeittokasveja. Ympäröisin pihan niin korkeilla ritiläaidoilla kuin olisi mahdolista, ja aidoille myös köynnöksiä ja/tai korkeita perennoja. Jos olisi sallittua, istuttaisin uloimpiin kulmiin pienet kukkapuut. Jos se ei olisi sallittua, istuttaisin puun keskelle omaa aluettani.

Muutaman vuoden päästä saanen oman rivitalopihan. Unelmoin jo nyt siitä millaisen rivitalopihan tulen tekemään.

Mieltäni vaivaa se, että mikä on rivaripihassa sallittua.

Voiko rakentaa pergolan pihalle avautuvan ikkunan ylle, ja pergolaan köynnös? Voiko pihan ympäröidä suht korkeilla aidoilla, joilla myös kiertelisi köynnöksiä?

Onko ylipäätään mahdollista, että rivitalopihan istuttaminen täyteen kukkia voitaisi kieltää? Että siellä olisi pakko olla se tavanomainen ruohopläntti?

Mitä pihasäännöksiä on teidän rivareissanne?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) sunnuntai, 15. toukokuuta 2005 - klo 18. 02 (yli 12 vuotta sitten)
Aika vapaasti meillä ainakin on saanut rakentaa rakennelmiaan. Kunhan lupa yhtiöltä on ja kyllä sen aina saa. Julkisivumääräykset rajoittavat tietysti kovin muista poikkeavia rakenteita.

Piha-alueet voi yhtiö siirtää osakkeiden omistajien hallintaan tai sitten ei. Meilläkään ei ole mitään eri siirtoja tehty, mutta silti jokainen saa istuttaa naapurinsa kanssa sopien piha-alueiden rajoille mitä haluavat. Meillä on kummallakin puolella pensasaidanteet. Ne pihat ovat sitten jokaisella omanäköisensä. Jollakin pelkkä ruoho, ja eräällä mummolla pelkkiä kukkia ja kasveja niin, ettei ruohoa tarvitse leikata.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleouti (1404 kpl) sunnuntai, 15. toukokuuta 2005 - klo 19. 21 (yli 12 vuotta sitten)
Ei meillä myöskään ole ollut mitään esteitä. Ostimme asunnon rakennusvaiheessa ja piirustuksiin oli merkitty puupinnoitettu pieni patio. Halusimme kuitenkin kíveyksen ja jouduimme sitten allekirjoittamaan sitoumuksen, jossa sitouduimme purkamaan kiveyksen omalla kustannuksella, jos naapurit valittavat..

Ei ole onneksi valituksia kuulunut. Alkuperäisen piirustuksen mukaan pation reunassa on neilikkaruusuja, muuten piha on nurmea. Meillä ei ole nurmea ollenkaan, piha on kooltaan n. 10x15m.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleVanda (1955 kpl) sunnuntai, 15. toukokuuta 2005 - klo 21. 11 (yli 12 vuotta sitten)
Meidän 60-luvun rivarissamme on etupiha, joka on taloyhtiön ja takapiha, joka on asukkaiden. Etupihasta taloyhtiö urputtaa nyt juuri putkiremontin jälkeen, että sen on oltava yhtenäinen jokaisella. Salaa kuitenkin tuuppasin krookuksen sipulit maahan syksyllä, ei olisi saanut.
Takapiha n. 45 neliötä, se on kaikilta reunoiltaan aidattu ja siellä saa istutella mitä ikinä haluaa. Lisäksi takapihan portin takana yhtiön alueelle ovat asukkaat saaneet istuttaa omia puitaan ja pensaitaan vapaasti.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 7. 01 (yli 12 vuotta sitten)
Hauska kuulla että saa istutella! Entäpä sitten ne ylöspäin kohoavat jutut? Ihmisen korkuinen säleikköaita, jota köynnökset kiipeävät? Ja se pergola ikkunan edessä? Onko kellään sellaisia?

Jos naapurit eivät harrasta pihanlaittoa, miten he yleensä suhtautuvat pikkupuihin, joiden latvus ja juuret ulottuvat heidänkin puolelleen? Entä jos naapurilla on itsellään ihana piha - Outi, mitä sanoisit ihanan pihan omistajana jos naapurisi ehdottelisi ruusuorapihlajaa tonttinsa kulmaan?

Outilla on juuri haaveideni kaltainen piha, vain aita puuttuu.

Aita toisaalta sulkee tilan, eikä näköalaa ole - kyllä on tullut mieleen että rupeaisinkohan kärsimään klaustrofobiasta aidan sisällä.

Voi itku etten voi laittaa tänne niitä kuvia joita on englantilaisissa pikkupuutarhakirjoissa. Ne ovat kuulkaa niin henkeäsalpaavan ihania ettette usko jollette näe. Niissä on semmoinen oma hämyinen tunnelmansa - varjoa aikaansaadaan pergoloilla ja puun latvuksilla.

Nyt Maaonnen parhaita puolia on avarat ihanat maisemat. Pannaan edes siitä nyt sitten kuva kun en muuta voi - siis aidatun paratiisin vastakohta:
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 7. 03 (yli 12 vuotta sitten)
Höh - mihin se kuva jäi?

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 7. 47 (yli 12 vuotta sitten)
Kirjan Small spaces, beautiful gardens kansikuvassa on sellaista tunnelmaa, jota tarkoitan. Aitakin siinä pilkottaa. Puut reunustavat patiota - olisiko rivaripihassa mitään mahdollisuuksia tuollaiseen? Noin paljon puita en haluaisi, haluan myös perennoja, mutta varjoa kuitenkin.

Tässä taas näkyy pergola.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 7. 49 (yli 12 vuotta sitten)
Maaonni, se taitaa olla vain niin, ettei tänne Kylymään Pohjolaan saa semmosta rehevyyttä kuin Englannissa millään ilveellä. Kyllä kait pensaat kasvavat, mutta ei kukkaloistoa niihin.

Toisaalta, jos aurinko paistaa tarpeeksi niin kyllä rivaripihaan rehevyyttä saa. Letkusta tulee vettä niin paljon kuin haluaa pihaansa mättää.

Kyllä meillä naapurin nainen hieman alkoi miettiä kuinka korkeaksi sireenin taimet kasvavat, kun istutimme niitä rajallemme, mutta en ollut kuulevinani. Aurinko kun paistaa heille just suoraan meidän pihan yli keskipäivällä. Meillä on pihat länteen. Heillä on taas se toinen reuna pihasta aivan vara istuttaa kuinka korkeaa tahtovat.

KOmpromisseja joutuu joskus tekemään, mutta niinhän niitä joutuu tekeen omakotitalon pihojenkin kanssa raja-aitojen kohdalla.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 8. 02 (yli 12 vuotta sitten)
Katariina, joo, Englanti-haikailuni onkin nyt puutarhailun myötä saanut aivan uusia ulottuvuuksia. Lämmin ja kostea ilmasto, ah!

Sullahan on pergolakin, eikö olekin?

Joo, olen valmistautunut siihen ettei mitään rivariyhtiön standardiaitaa korkeampaa saa rajoille laittaa. Onhan niitä sellaisiakin malleja joissa varjoa luova latvus on keskellä pikkupihaa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 8. 10 (yli 12 vuotta sitten)
Joo, on meillä pergola. Kaikilla muillakin oli, mutta meillä ainoastaan on siinä viiniköynnöskatto. Tosi tärkeä varjostuselementti. Toisilla joku kirkas muovikate ja parilla on nyt lasit seinilläkin siinä pergolassa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 8. 22 (yli 12 vuotta sitten)
Oivallinen pikkupuutarhasaitti: Small Garden Plans.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleannesurfs (628 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 10. 17 (yli 12 vuotta sitten)
Maaonni - oon ollut sikatarkkana, ettei mikään puun tai pensaan oksa ylety naapurien puolelle.

Kun olette ostamassa, ota yhteyttä hallituksen puheenjohtajaan ja kysy, onko erityissäännöksiä.

Meillä ei saa esim. lasittaa terassia eikä laittaa mitään kiinteitä rakenteita (kuten kasvihuone....).

Jossain on tyylinä että laittakoon kukin mitä tykkää, jossain on esim. puut kielletty kokonaan!!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesailasi (7926 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 15. 42 (yli 12 vuotta sitten)
Maaonni, kuva aidatun paratiisin vastakohdasta osuu suoraan sydämeen ja sieluun.. . et kai tuota ole vaihtamassa pois??!!


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 18. 51 (yli 12 vuotta sitten)
Sailasi, en vaihda jos voin olla vaihtamatta. Varaudun etukäteen kuitenkin psyykkaamalla itseäni rivaripihaan, jolloin voin olla tyynellä mielellä siinä suhteessa että kävi kuin kävi, elämä on ihan tyydyttävää.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleouti (1404 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 19. 28 (yli 12 vuotta sitten)
Meillä ei tosiaan aitaa ole, muuta kuin pensasaita ja tuollainen aidanne naapuriin.

Sulassa sovussa olen naapureiden kanssa miettinyt ratkaisuja, eikä sen kummempia ristiriitoja ole tullut. Sanoin, että jos syreenit kasvaaa liian isoiksi, kaadetaan pois. Kesällä aurinko kuitenkin paistaa sen verran korkealta, ettei naapurien puut haittaa, paitsi nyt sitten illalla ehkä.

Yhdellä naapurilla on pergola, eikä sitä ole kukaan sen kummemmin ihmetellyt, itsekin sellaisesta haaveilen.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 19. 49 (yli 12 vuotta sitten)
Annesurfs, hyvä tietää että on ankariakin taloyhtiöitä. Jos ei terassia eikä mitään kiinteitä rakenteita saa tehdä, ei kai sitten pergolaakaan.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleouti (1404 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 20. 30 (yli 12 vuotta sitten)
Ja niin, toisen puolen naapurin kanssa ollaan tuota aidannetta kaunistettu klematiksilla. Molemmilla on eri värisiä kärhöjä aitaa vasten kasvamassa. Ne sitten mukavasti sekoittuvat toisiina ja ryöppyvät aidan yli.

Aika hyvin olen aina naapureiden kanssa tullut juttuun näissä piha-asioissa. Jos jotain suurempaa on ollut suunnitelmissa, ollaan otettu puheeksi jo etukäteen, niin ei ole sitten tullut sanomisia.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällesailasi (7926 kpl) maanantai, 16. toukokuuta 2005 - klo 22. 54 (yli 12 vuotta sitten)
Maaonni, sinulla on hyvä asenne! =)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleannesurfs (628 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 11. 53 (yli 12 vuotta sitten)
Maaonni, voihan olla, että löydät taloyhtiö, jossa sallitaan ns. kaikki!

Mutta on näitä tiukempiakin olemassa.

Olen kysynyt naapureilta aina, kun olen suunnitellut jotain, josta etäisestikin voisi tulla sanomista.

Hassua tuommoiset säännöt sisänsä, meillä perustellaan että tulisi olla yhdennnäköistä, ei toisilla lasituksia toisilla ei yms, mutta kun näitä katsoo, niin täällä on vaikka mitä sekalaista. Kellä pensasaidat, kellä kiinteät, kaikilla eri materiaaleista, yms.

Ja ainahan on näin, että jos menet taloyhtiön kokoukseen, voit pyytää asiaa tai sääntöä uudelleenkäsiteltäväksi. Kukaties vanha sääntö on tehty aikaa sitten, eri asukkaiden aikana?? Eikä palvele enää kenenkään etua.

Ja jos satut päätymään hallitukseen tai puheenjohtajaksi, niin onhan sinulla sitten jotain sananvaltaa... ;O)

Vinkki...älä usko mitä asunnonvälittäjä näistä asioista kertoo, vaan kysy hallituksen puheenjohtajalta tai isännöitsijältä.

Meillekin kehuttiin (=asunnonvälittäjä), että tämä on niin erikoisen sopuisa taloyhtiö, on yhteiset omenapuut ja marjapensaatkin. Ajattelin, että mahtavaa, just meille sopiva paikka, kuin paratiisi!

No...mitään yhteisiä omenapuita tai marjapensaita ei todellakaan ole. Muuhun en viitsi kommentoida, jos sattuvat surffailemaan näillä sivuilla muutkin taloyhtiöstämme. ;O)
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleannesurfs (628 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 11. 55 (yli 12 vuotta sitten)
p.s. Maaonni, me ei saada myöskään laittaa mitään aitaa, joka sulkisi pihamme. Olimme ajatelleet aidata kunnolla, että voisimme ulkoiluttaa kissoja, mutta ei käynyt. Ei puuaitaa, ei verkkoaitaa. Että silleen.....
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 12. 14 (yli 12 vuotta sitten)
Kiitos tiedoista, annesurfs. Nuo jutut on hyvä tietää.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleannesurfs (628 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 12. 21 (yli 12 vuotta sitten)
Silti olen täällä onnellinen, kun saan kasvattaa kukkia ja vihanneksia, ja marjapensaitakin on.....
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKesäkukka (541 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 17. 31 (yli 12 vuotta sitten)
Rivitaloyhtiöissä ei saa rakentaa mitään kiinteitä rakenteita ilman taloyhtiön lupaa.
Jos ja kun lupa myönnetään, seuraavaksi anotaan Rakennusvalvontavirastosta vähintään toimenpidelupa pergolan rakentamiseksi.
Näin siis Helsingissä.

Olen varmasti silmissänne kiukkuinen akka, kun laitoin naapurini purkamaan oman pergolansa viime kesänä.
Se oli hirveä hökötys. Paksuja koolinkeja ruuvattu toisiinsa isoilla muttereilla ja pinta-alaa oli kuin tanssipaviljongissa.
Plexikatto (6.90€/m2) hetkessä rispaantuvaa slummimaista katetta...
Sanoin naapurilleni suoraan, että se näyttää pikemmin rakennustelineeltä kuin pergolalta.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleLihansyöjä (85 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 17. 50 (yli 12 vuotta sitten)
Olisi todella kiva nähdä millaisia istutuksia ja ideoita teillä on pienillä rivitalopihoillanne! Mukavaa jos laittaisitte kuvia? Ihan vaan utelias olen, meilläkin on pikkuinen piha...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 18. 06 (yli 12 vuotta sitten)
Aargh... huh. Täytyy luopua vissiin unelmasta ja katsella niitä kuvia missä on vain kukkaistutuksia. On sitten iloinen yllätys, jos saakin sekä aidan että pergolan. Yhdessä nyt myynnissä olevassa rivitalossa on ainakin aita jo valmiina! Katselen huvikseni Oikotien ilmoituksia.

Mistään hökötyksistä ei taatusti olisi kyse! Pahkeinen sentään kun en voi laittaa tänne niitä kuvia - huokaisisitte ihastuksesta kaikki!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKesäkukka (541 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 18. 21 (yli 12 vuotta sitten)
Kyllä mä tiedän nuo Maaonnen mainitsemat englanninkieliset puutarhakirjat, jotka ovat pergoloineen aivan ihastuttavia.

Tämä meidän naapurin hökötys oli lähinnä suomalaista (juntti)mallistoa.
Kysyin naapurin mieheltä, mistä hän oli sen mallin keksinyt. Oli kuulemma yhdistänyt K-Raudan ja Puumerkin kuvastoja.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKesäkukka (541 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 18. 34 (yli 12 vuotta sitten)
Ei niitä puutarhakirjoja ollutkaan tässä ketjussa mainittu.
Jossakin olin näkevinäni sellaisia englanninkielisiä, pienistä puutarhoista kertovia, kirjoja. Usein ne kuvat olivat varjoisia, mutta erittäin kauniita.
Poistettu nimimerkki (id: 12425) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 21. 34 (yli 12 vuotta sitten)
Pitää kai käydä lainaamassa kirjastosta se Rivitalon puutarha -kirja. Muutettiin kevättalvella vuokralle rivitaloon, jossa on pieni takapiha. En oikein tiedä mitä sinne laittaisi.. yksi kukkapenkki on, jossa kasvaa ilmeisesti särkynyttä sydäntä. Mutta vuokralaisten vaihtuessa on pihan ilme hieman rähjääntynyt.. Minä kyllä laittaisin pihaa, mutta intoa taitaa olla enemmän kuin taitoa ;)
Onko kellään hyviä ideoita?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 21. 39 (yli 12 vuotta sitten)
Tiksu, lainaa tosiaan tuo mainitsemasi kirja. Luen sitä usein, sillä siitä saa jatkuvasti ideoita muuallekin kuin rivitalopihaan.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällecarz (570 kpl) tiistai, 17. toukokuuta 2005 - klo 22. 45 (yli 12 vuotta sitten)
meillä on aika rajoittunutta pihan laitto. takapihalla on laudoitettua terassia kahdessa tasossa melkein koko pihan verran. ylätasanteella toisessa laidassa 1m x 2m kukkapenkki, ylätasanteen aidan takana pienessä rinteessä (tasanteiden välisten portaiden verran) 1m x 3m kukkapenkki, sekä alatasanteen aidan takana joutilas rinne täynnä vuohenputkea (tosin ainut mikä sieltä näkyy on hervottomat saniaispuskat heti aidan takana.. kukkapenkeistä odotan nousevaksi.. jotain.. muutin talvella tähän, ja odotan innolla mitä siellä jo on valmiiksi ;c) ja alinta rinnettä mietin vaikka porkkanoilla tai jollekin. heh. en tiedä mistään vielä mitään...... pläääääärgh..
ainakin ylätasanteelle on tulossa kasapäin ruukkuja.

voi kauhistus. pitää ottaa kuva tästä pihasta, tuon sepustuksen perusteella ainakin kuulostaa ihan kammottavalta.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) keskiviikko, 18. toukokuuta 2005 - klo 7. 05 (yli 12 vuotta sitten)
Tiksu, inspiraation takia tilaa itsellesi kirjastosta alla mainitut kirjat. Tietysti vuokrapihalle ei mitään saa eikä haluakaan rakentaa, mutta voihan sitä perustaa vaikka kuinka uhkean ruukkupuutarhan, jolloin kasvit alustoineen saa mukaansa.

Tarling, Thomasina: Truly tiny gardens
Billington, Jill: Really small gardens
Davitt, Keith: Small spaces, beautiful gardens
(tätä en vielä itsekään ole saanut käsiini)
ruukkupuutarhakirjoja

Rivitalon puutarha on asiallinen yleisopas, jossa on rivitalopihaneuvojen lisäksi ihan yleistä puutarhanhoidollista neuvoa. Minulle se ei kuitenkaan riittänyt inspiraation ja innostuksen lähteeksi. Ehdotukset ja suunnitelmat eivät Kasvion kirjassa ole sillä tavalla ylenpalttisia kuin noissa englantilaisissa.

Olen vissiin jäänyt kuvakirja-asteelle; Kasvion kirjassa ei ole kuin ikäviä mustavalkoisia piirroskuvia.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) keskiviikko, 18. toukokuuta 2005 - klo 11. 57 (yli 12 vuotta sitten)
Maaonni ei sun hyljätä kannata rivitalomahdollisuutta, koska saahan siitä tietoa ennen ostamista kuinka yhtiön käytäntö pihojen ja muun suhteen on. Meillä kun tosiaan on aika vähän mitään rajoituksia. Ja kuitenkin suurehkot pihat.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKesäkukka (541 kpl) keskiviikko, 18. toukokuuta 2005 - klo 21. 01 (yli 12 vuotta sitten)
Ei meidänkään taloyhtiössä ollut oikeastaan mitään rajoituksia ennen tuota rakennelmaa 40 vuoteen.
Joillakin on pergola, meillä myös. Laittomia rakennelmia kaikki.

Mutta kun yksi osakas innostuu rakentamaan jotain sellaista, johon kaikki muut osakkaat reagoivat lähinnä kauhulla, on tilanteeseen puututtava.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) torstai, 19. toukokuuta 2005 - klo 5. 53 (yli 12 vuotta sitten)
Kata, se Unelma mistä vähän toppuuttelen itseäni on korkeiden (olkapään korkeudelle) kasvillisuuden peittämien säleikköaitojen ympäröimä varjoisa puutarha. Muutoin rivariajatus elää. Ruukkupuutarhakaan ei ole poissuljettu ajatus muutoin kuin että eikö sen hoito ole aika vaivalloista?

Kesäkukka, ymmärrän hyvin ettei rumia hökötyksiä saa tehdä.

Carz, pistäpäs kuva tänne!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) torstai, 19. toukokuuta 2005 - klo 7. 55 (yli 12 vuotta sitten)
Minäkin olen hiukan etsinyt pergolasta ja pihasta jotain yleiskuvaa, mutta eipä niitä tunnu paljon olevan. Ainakaan sellasia, jotka eivät olisi täällä jossain jo olleet. Ja olethan sinä niitä jo joitain nähnytkin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) torstai, 19. toukokuuta 2005 - klo 8. 42 (yli 12 vuotta sitten)
No tämän löysin. Alapihalta otettu kuva yläpihalle päin.

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMaaonni (4430 kpl) torstai, 19. toukokuuta 2005 - klo 19. 46 (yli 12 vuotta sitten)
Herraisä miten ihana. Mikä tuo pensas on? Jasmike?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleInki (7432 kpl) torstai, 19. toukokuuta 2005 - klo 19. 51 (yli 12 vuotta sitten)
Paratiisi!
Poistettu nimimerkki (id: 4315) torstai, 19. toukokuuta 2005 - klo 20. 44 (yli 12 vuotta sitten)
Katariinan puutarha tuntuu olevan kukkien paratiisi...
Millä lannoitat?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKesäkukka (541 kpl) torstai, 19. toukokuuta 2005 - klo 21. 34 (yli 12 vuotta sitten)
Kukkaparatiisi se on! Mutta miten ihmeessä ne kaikki kukkivat yhtäaikaa?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) torstai, 19. toukokuuta 2005 - klo 22. 23 (yli 12 vuotta sitten)
Alkukesästähän kaikki kukkii ja syksyllä ei sitten mitään :( Tuo paikka on sikäli erilainen nyt, että kyllästyin seppelvarpuun tuossa pikkujasmikkeen alla ja kaivoin sen pois. Siinä on nyt kivimuuri johon yritän ohjata vieressä kasvavaa köynnöshortensiaa. Jos se sitten haluaa kasvaa auringosta poispäin.

Samaa muuria on kukkivan köynnöshortensian allakin vaan ei näy enää yhtään. Ja muuri pysyy varmasti pystyssä, varret on niin paksut hortensiassa.

Lannoitan millon milläkin. Kanankakalla yleensä ja sitten aivan teollisella y-pitoisella. Syksyllä ruikin kyllä syyslannotetta aika ahkerasti.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleLihansyöjä (85 kpl) perjantai, 20. toukokuuta 2005 - klo 10. 39 (yli 12 vuotta sitten)
Ooh!
Poistettu nimimerkki (id: 12425) perjantai, 20. toukokuuta 2005 - klo 17. 31 (yli 12 vuotta sitten)
Katariinalla on upea piha!!
Kävin lainaamassa Arno Kasvin kirjan kirjastosta ja tutkin sitä pikaisesti eilen. Harmi että siinä kaikki esimerkkipihat taitavat olla suljettuja pihoja.. meillä on tällainen avoin malli, keskimmäinen asunto ja aidanteet naapuripihojen ja oman välissä. Tuolta pihan perältä pääsee sitten kävelemään vaikka kaikkien pihojen läpi. Kunnolla aidatulle pihalle olisi voinut päästää kissankin kävelemään. No nyt se saa tyytyä valjaisiin ja ulkoiluseuraan :)
Vuokranantaja ilmoitti että pihalle saa tehdä mitä haluaa, antoi vapaat kädet laittamiseen :)


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleusva (2184 kpl) perjantai, 20. toukokuuta 2005 - klo 20. 27 (yli 12 vuotta sitten)
Katariinalla rehevä paratiisi...HUOKS!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleusva (2184 kpl) perjantai, 20. toukokuuta 2005 - klo 20. 28 (yli 12 vuotta sitten)
myös outin pihalla kelpaa unelmoida!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) perjantai, 20. toukokuuta 2005 - klo 21. 40 (yli 12 vuotta sitten)
Outin piha on tosi nätti ja nuo laatat siistit. Meillä myös on aikomuksena laittaa koko yläpiha laatoille. Nyt siellä on toisessa päässä vielä nurmikkopläntti ja toisessa puulaatat. Alapihalla on nurmikkoa ihan tarpeeksi leikata.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleouti (1404 kpl) perjantai, 20. toukokuuta 2005 - klo 21. 57 (yli 12 vuotta sitten)
Tykkään kyllä kovasti noista betonikivistä. Ovat helppohoitoisia ja käytännöllisiä. Betonikivissä on se hyvä puoli, että sateen jälkeen kuivuvat nopeasti ja ovat tietysti huoltovapaat vuodesta toiseen, kunhan joskus lakaisee. Sitäpaitsi varastoivat auringon lämpöä ja tuntuvat illallakin lämpimiltä, kesällä.

Tässä vielä kuvaa toiseen suuntaan:

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleouti (1404 kpl) perjantai, 20. toukokuuta 2005 - klo 21. 59 (yli 12 vuotta sitten)
Minä taas unelmoin tuollaisesta Maaonni-pihasta, jossa olisi paljon tilaa ja avaruutta ja kauniita maisemia..
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleHelmiNukkajäkkärä (3418 kpl) perjantai, 20. toukokuuta 2005 - klo 22. 42 (yli 12 vuotta sitten)
Onpas reheviä pihoja :)


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.