Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatNurmikko, käytävät ja pihakentätNurmikko, käytävät ja pihakentät - aiheet V - Ö : Valmisnurmikko ( 5 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Poistettu nimimerkki (id: 2468) tiistai, 11. kesäkuuta 2002 - klo 15. 16 (yli 15 vuotta sitten)
Onko kenelläkään kokemusta rullittain myytävästä valmisnurmikosta? Muutimme äskettäin omakotitaloon, jossa pihanurmi on nimittäin niin kauhea, tupsu siellä toinen täällä ja emme jaksaisi odottaa montaa viikkoa että saisimme kunnon nurmen siemenistä. Mitä tämmöinen valmisnurmi maksaa? Miten se käytännössä "istutetaan"? Kaikki kokemukset otetaan kiitollisuudella vastaan!
Poistettu nimimerkki (id: 796) tiistai, 11. kesäkuuta 2002 - klo 21. 49 (yli 15 vuotta sitten)
Nurmikon odottelu saattaa kestää vähän enemmän kuin muutaman viikon. siirtonurmikko on kaunis katsella heti mutta sekään ei kestä käyttöä ennen kuin on juurtunut. Perustaminen on periaattessa sama homma kuin "normaali numikollakin mutta siemennys jää pois. Tarkat ohjeet löytyy kauppiaitten sivuilta.
Poistettu nimimerkki (id: 2480) keskiviikko, 19. kesäkuuta 2002 - klo 17. 04 (yli 15 vuotta sitten)
meillä on siirtonurmikko joka on istutettu parisen vuotta sitten. Nurmi on todella hyvässä kunnossa, tuuhea ja vihreä. Uskon että onnistumisen salaisuus on hyvin tehdyt perustukset, eli multaa löytyy nurmikon alta ainakin 70 cm. Ainakaan tässä vaiheessa nurmikosta ei enää huomaa että se on siirtonurmikko.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleRuusukettu (156 kpl) torstai, 20. kesäkuuta 2002 - klo 13. 02 (yli 15 vuotta sitten)
Joo, nuo perustukset ovat varmaan kaiken A ja O. Meillä oli keväällä lumien sulettua tiukkaan tallautunut pihanurmialue (alle 100 neliötä), jossa pyrki esiin korkeintaan voikukan ja piharatamon versoja. Päätimme uusia nurmikkoa, mutta mukavuudenhaluiseen tapaamme emme tehneet hommaa kunnolla, vaikka oman vaivan näimmekin. Rei'itimme talikolla ilma-aukkoja, levitimme hiekkalaatikosta hiekkaa sinne tänne ja kai sitä meni vähän noihin reikiinkin. Raaputimme vanhaa pintaa rikki rautaharavalla, heitimme nurmikon ja apilan siemeniä, halpaa kokkareista multaa päälle, vähän lehtiharavalla tasoitusta ja lapion "lappeella" tamppausta. Multa ja siemenet taisivat mennä väärässä järjestyksessä... Nyt pihalla on todella tuuhea uusi nurmi, mutta esim. haravoidessa meinaa nousta haravan piikkien mukana ylös, on ikäänkuin irrallinen kokolattiamatto :-) Tuntuu, kuin ruoho ei olisi vielä juurtunut kunnolla, mutta kaitpa tuo ajan mittaan juurtuu.
Nurmikon parannuksesta, uusimisesta yms. on kyllä paljon tietoa netissä esim. osoitteessa: http://www.nicehouse.fi/puutarha/phoito/nurmikko/
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällePaavoPuska (97 kpl) keskiviikko, 28. kesäkuuta 2006 - klo 18. 31 (yli 11 vuotta sitten)
Päädyimme lopulta siirtonurmikkoon. Miten tulisi toimia alueelle jäävien mäntyjen runkojen kanssa. Eräs naapureista oli laittanut noin metrin ympyrän seulanpäänkiviä rungon ympärille. Onko nurmesta rungon (mänty) vierellä muuta haittaa kuin hankala puhtaanapito. Männyn juuret kulkevat kaukana pinnan alapuolella, koska maata on täytetty aika paljon.


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.