Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatNurmikko, käytävät ja pihakentätNurmikko, käytävät ja pihakentät - aiheet M - O : Nurmikon kevätlannoitus ( 28 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleBasbarduu (17 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 12. 56 (yli 12 vuotta sitten)
Viime keväänä perustettu nurmikko... lannoitettu loppukesästä puutarhan yleislannotteella. Nyt askarruttaa että tarvitseeko nurmikko erillistä kevätlannoitetta? Onko yleis- ja kevätlannoitteessa jotain oleellista eroa (on nimittäin iso säkki yleislannoitetta varastossa :) ) Miten tuo lannoittaminenn kannattaa tehdä ennen vai jälkeen haravoinnin? Tyhmiä kyselen kun ensimmäistä omaa nurtsia hoitelen :P
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleBasbarduu (17 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 13. 10 (yli 12 vuotta sitten)
ai niin... mitä mahtaa olla nurmikossa talven jäljiltä sellaset about 30cm halkaisijan ruskeahkot rinkulat? Niitä on kymmenkunta pitkin pihaa....naapureiden samanikäisillä nurmikoilla en ole vastaavia nähnyt?? Ei kai vaan jokin tauti ole heti pesiytynyt :(
laittaisin kuvan mutten saa tarpeeksi pienennettyä...

Ja tuosta lannoituksesta vielä sen verran että syksyllä oli pakko lannoittaa kun nurmikko oli joiltain osin tosi kituliaan näköinen... oliko se sitten typen puute joksi monet sitä sanoivat?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleOzzMan (1054 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 13. 11 (yli 12 vuotta sitten)
Basbarduu, tyhmiä ei voikkaan kysellä, ainakaan täällä! moni voi tarvita samaa tietoa, joten kerrotaan sulle mielellään!

onkohan nurmikko jo kuivunut? jos on, niin odota lannoittamista kosteimmille keleille, nyt viikonloppuna on vähän semmosta viileempää luvattu! sitten vaa visko sitä yleislannotetta (käy hyvin) sinne nurmikolla, kouraan lannotetta ja visko sinne tänne, noin kourallinen 1-2neliöö, oisko? kyllähän jos on kemiran lannotetta, ni pussissa lukee määrä.. haravoitoki piha ensin, jotta lannoite menee kasvin juurelle, ja uusi nurmi pääsee kasvamaa ja saa ilmaa! mutta kyllä se siit
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleOzzMan (1054 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 13. 15 (yli 12 vuotta sitten)
juu, voi olla typen puute.. Jos se on kituliasta se kasvu. Jos haluat koittaa, näet millanen merkitys lannotteella on. lannota ensin vain pieni alue. Sitten kun ruoho alkaa kasvaa, huomaat sen eron, tuuheutena ja vihreytenä! niin mä halusin koittaa sen, ja yllätyin.

niistä rinkuloista, voivat olla ihan jääpoltetta, mikä kävi talvella, ja jäädytti nurmen.. Tai noidankehä sientä, mutten mene takuuseen!
tai sitten se myöhäinen lannottaminen.. Nurmeahan voi lannoittaa syyslannoitteella, mutta ei missään nimessä muulla, se ei muuten asetu talvilepoon, vaan jatkaa kasvua ja kuolee talvella :(
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleCami (37 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 13. 38 (yli 12 vuotta sitten)
Koiranpissalaikuilta vaikuttaa. Onko teillä koira?

Ne kyllä häipyvät kesän mittaan kun ruoho alkaa kasvaa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleBasbarduu (17 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 13. 41 (yli 12 vuotta sitten)
Eipä ole koiraa... eikä niissä kasva mitään sieniäkään? En ole löytäny netistä kunnollisia kuvia esim jääpoltteesta, noidankehistä tai lumihomeesta, jotka tuntuvat olevan monen nurmikon vitsauksia?
Poistettu nimimerkki (id: 10134) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 13. 51 (yli 12 vuotta sitten)
Mitä tulee koiranpissaan, kysykää multa, tiedän siitä kaiken kokemisen arvoisen. Keittiön kynnyslistasta se irrottaa kivasti hapettumisesta tulleet vihreät ja siirtää ne lautalattialle. Haisee vahvasti etenkin lähietäisyydeltä torkkupeitteelle tai tyynyille ruiskittuna. Se putsaa myös messinkisen takaneduslaatan -tosin tietysti vain siltä osin mihin sitä on osunut. Pissaläntti sukan alla panee aamuun kuin aamuun vipinää. Ja nurmeen se jättää pitkäikäisen auringonpoltteen kaltaisen tappavan vaikutuksensa.

Basbarduu meillä on kanssa laikkuja nurmessa, ne mitkä ei oo koirien tuotosta olen määritellyt auringon polttamiksi.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleBasbarduu (17 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 14. 35 (yli 12 vuotta sitten)
No niiin.... jos saisin tuon kuvankin liitettyä... pienen opettelun jälkeen ;)

Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleBasbarduu (17 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 14. 36 (yli 12 vuotta sitten)
Enkä luonnehtisi tuota auringon polttamaksi. Kovin oli kyllä märkää maa laikkujen kohdalla että... mitä lieneenkään?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTorvikukka (2960 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 14. 39 (yli 12 vuotta sitten)
Ihan ku hometta? en ole ikinä ennen moista nähnyt.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällebelgi (2663 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 14. 48 (yli 12 vuotta sitten)
Tosi outoa!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleTaina (169 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 15. 17 (yli 12 vuotta sitten)
Lumihomeelta tuo näyttää. Häipyy kyllä kun maa kuivahtaa
Poistettu nimimerkki (id: 12033) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 15. 29 (yli 12 vuotta sitten)
No jos kattoo netistä kuvia lumihomeesta niin ei ne kyllä samalta näytä? Ettei nyt kyseessä olis kuitenkii jokin muu "syöpä".
Omituista muutenkin kun kyseessä on uusi nurmikko.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleBasbarduu (17 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 15. 35 (yli 12 vuotta sitten)
Tarkemmin tänään tutkailtuani noita ihmetyksiä niin kyllä niissä laikuissa näyttäis olevan sellasta seittiä...hometta tms... nyt maa on jo kuivanu et saa nähdä lähteekö nurtsi kasvamaan kuintekin normaalisti....

yhyy...toivottavasti ei nyt sentään mikään sen pahempi syöpä oo :(


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleOzzMan (1054 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 15. 43 (yli 12 vuotta sitten)
No juu, nyt tiiän mäkin, meillä oli toi alapihan koko nurmikko ton peitossa :O Kannattaa haravoida se pois! se ei oo mitään vaarallista, mutta tukahduttaa! varsinkin kun näyttää olevan aika paksu kerros viimevuotista heinää(kö)? Se vanha heinä alko käymään ja homehtuu sinnä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleBasbarduu (17 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 15. 48 (yli 12 vuotta sitten)
siis haravat heilumaan ja lannotetta niskaan niin eiköhän homeet ja muut syöpäläiset katoa :D
Poistettu nimimerkki (id: 12033) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 15. 48 (yli 12 vuotta sitten)
Jotta tästä opittais vastaisuuden varalta niin pitäisikö nurmikko sit ajaa syksyllä aivan lyhyeksi? Keväällä ei olisi sit paljoa kuollutta heinää haravoitavana jne..
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleOzzMan (1054 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 15. 50 (yli 12 vuotta sitten)
basbarduu, tee toki niin, mahdollisimman nopeasti, että nurmi saa happea ja pääsee kasvamaan, ja ilma kiertää!

Joo, heinä kannattaa ajaa aika alas, muttei ihan kaikkein matalimmaks.. Ja haravoida myös syksyllä suurimmat heinät ja lehdet poijes, ettei jää niitä maatuvia osia nurmelle, pilaa nurmikon
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällearporaattori (2279 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 20. 28 (yli 12 vuotta sitten)
Mitä, eikö kukaan kysy nurmikon kalkitsemisesta! Sehän on ihan must, ainakin kauppiaiden ilmoituksissa. Eivät vain kerro sitä että yleisin syy nurmikon huonoon kuntoon ja sammaleeseen on tiiviys, märkyys ja happamuus. Kalkki ei ole vesiliukoista, se pitäisi maanparannustarkoituksessa sekoittaa koko multakerrokseen ja paljon enemmän mitä yleensä on suositus.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 20. 41 (yli 12 vuotta sitten)
Meillä kalkitaan (parin kolmen vuoden välein) loppusyksystä ennen roudan tuloa, en viitsi keväällä pöllyttää kalkkia pihamaalla. En tiedä teemmekö kalkituksen "taiteen sääntöjen" mukaan, mutta rehevästi ruoho täällä kasvaa ...

Talven aikana tulee myös viskottua puuntuhkaa sellaisiin kohtiin puutarhaa, joissa arvelen sen olevan tarpeen. Sekin on kevääseen mennessä kadonnut mukavasti näkymättömiin, kuten kalkkikin.

Meillä ei juuri haravoida, uusi ruoho kasvaa keväällä nopsaan ja viherryttää monilajisen pihanurmikkomme. Vanha kuiva heinä maatuu ruohikon ravintoaineiksi, suurin osa syksyn lehdistäkin katoaa talven aikana. Vain vaahteran alla on sen verran paksu lehtikerros, että sitä poistan keväisin kukkapenkistä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekurjenpolvi (4166 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 20. 45 (yli 12 vuotta sitten)
Me kalkittiin viime kesänä tänä vuonna ei meinattu. Paitsi jos ostais sitä lannoitetta jossa on molemmat samassa. Aika näyttää mikä säkki kohdalle osuu ;).
Poistettu nimimerkki (id: 4226) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 21. 28 (yli 12 vuotta sitten)
En ole enää moneen vuoteen viitsinyt erikoisemmin lannoittaa tai kalkita. Nurmikon leikkauksen jälkeen en haravoi. Maatuva nurmikko saa riittää lannoitteeksi. Sammaleen määrä on hieman lisääntynyt, mutta eipä kalkitus ja lannoitus sitä myöskään vähentänyt.

Syksyisin on useasti nurmikko jäänyt pitkäksi, aivan liian pitkäksi. Keväällä kuolleet heinän varret heiluvat tuulessa kuin aroheinät. Yllättävää kyllä. Homeet eikä muutkaan riesat ole olleet vieraanamme.
Huonosta hoidosta huolimatta nurmikko kasvaa ja viheriöi kesällä.
Sammaleiset kohdat ovat mukavan pehmeitä kävellä.

Minulla on suunnitelmia on nurmikon varalle. Otan lapion ja käännän nurmikon nurin niskoin muutamän neliön alueelta. Ensi vuonna katoaa taas muutama neliö nurmikkoa.

Tästä voinee päätellä, että en enää välitä nurmikosta liiemmälti.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKrista (8281 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 23. 02 (yli 12 vuotta sitten)
Vähän samanlainen suhtautuminen on meilläkin, Sij. Nurmikoksi nimitämme kaikkea, minkä ruohonleikkuri pitää matalana - ja minne sillä ei helposti pääse, muutamme pikkuhiljaa muuksi. Pensaiden aluset katamme ja muihin hankaliin kohtiin olemme istuttaneet maanpeitekasveja pala kerrallaan.

Hassua - ensimmäisinä vuosina näin vaivaa saadakseni paju- ja pujopöpelikköni muuttumaan nurmikoksi ja nyt tuskailen, kuinka saisin ruohokenttää pienennettyä ja kaikkea muuta kivaa sen tilalle.
Poistettu nimimerkki (id: 4315) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 23. 09 (yli 12 vuotta sitten)
Kristan kanssa samoilla linjoilla, nurmikko on sitä matalaa vihreää jota on muiden välissä : D

Tänään katselimme appivaarin kanssa niitä samoja kuolleita länttejä jotka meillä sillä alueella on joka kevät. Ei ole jääpoltetta, ei hometta, ruoho vain kuolee.

Päädyimme olettamaan maasäteilyä ja ufoja : )

Eipä haittaa, sillä kyllä nekin vihertyvät, vain vähän myöhemmin kuin muu alue.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMorsinko (145 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 23. 17 (yli 12 vuotta sitten)
Tänä keväänä on kalkittu nurmikkoa. Yleensä en pahemmin lannoittele, ruohosilppu saa jäädä maahan. Nyt on sammal lisääntynyt varmaan sateisen kesän seurauksena. Mutta haitanneeko tuo nyt suuremmin, riittää tuota nurmikon leikkausta muutenkin.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleSand (20360 kpl) tiistai, 26. huhtikuuta 2005 - klo 23. 30 (yli 12 vuotta sitten)
Vähän joskus tuhkaa heittelen huonoimmille nurmikoille, mutta lannoittamaan en nurmikoita ala. Se leikkaaminen on niin tylsää. (Kuolleita länttejä aiheuttavat autot sekä kaikkinaiset lannoite- ja kalkkiläjät. Myös suola.)
Poistettu nimimerkki (id: 10134) keskiviikko, 27. huhtikuuta 2005 - klo 8. 58 (yli 12 vuotta sitten)
Mun pihalla on samantapaisia länttejä. Seitintyyppistä siinä päällä, eivät vaan kaikki ole noi säännöllisen pyöreitä tai soikeitakaan. Kyllä nurmi on noilta osin ihan normaaliksi muuttunut ilmojen lämmettyä.
Poistettu nimimerkki (id: 12705) perjantai, 20. toukokuuta 2005 - klo 10. 44 (yli 12 vuotta sitten)
Lannoitimme keväällä nurmikkomme Kemiran nurmikon kevätlannoksella nurmikon ollessa jo hyvässä kasvussa, muutama viikko sen jälkeen nurmikkoon tuli kellastuneita läikkiä erityisesti kosteisiin kohtiin (talon sivustat aidan vieressä), joiden kohdalta nurmikko on täysin kuollut. Ylilannoituksesta ei ole sitten kyse. Onko kellään vastaavia kokemuksia?


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.