Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatKärhötKärhöt hakusanat L - Ö : Mikä tuholainen? ( 8 kpl)

Sivut:
[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepohjantyttö (4 kpl) maanantai, 5. kesäkuuta 2006 - klo 22. 18 (yli 11 vuotta sitten)
Onko kukaan kärhön kasvattaja saanut selville, minkä siivekkään jälkeläiset (= vihreä mato) syövät lehdet totaalisesti? Siivekäs on musta päältä ja oranssi vatsa ja juuri tähän aikaan vuodesta se munii lehtien pinnalle. Olen tehnyt jo muutaman näköhavainnon ja listinyt siivekkäät saman tien. Mutta miten päästä niistä eroon? Nyt on edessä kolmas kesä tuholaisten kanssa! Ja aiemmin ei koskaan..
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällekäppänä (2 kpl) lauantai, 24. kesäkuuta 2006 - klo 11. 37 (yli 11 vuotta sitten)
terveeks. mulla on siperiankärhöissä vihreitä toukkia. suurimmat tällähetkellä ovat noin tuuman pituisia. mitä ötököitä ne ovat? katsoin perhoskirjasta ja ne näyttivät samalta kuin naurisperhosen toukka mutta en ole varma. pihassani on muitakin köynnöksiä,mutta vain siperiankärhössä on näitä.muissa kärhöissä ei.niillä ei ollut oranssia vatsapuolella ja niillä on vähän niinkuin hopeinen harso vihreän pintansa päällä.myös 2 mustaa pikku täplää silmien kohdalla, mutta en tiedä ovatko ne silmät vai jotain muita ominais merkkejä.olisin kiitollinen tiedoista. annanko ne olla vai onko ne parasta myrkyttää pois.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepohjantyttö (4 kpl) tiistai, 27. kesäkuuta 2006 - klo 21. 38 (yli 11 vuotta sitten)
Hei, varmaankin samasta madosta on kyse. Eli tällä hetkellä niitä on jo sekä alppi -että kiinankärhössä runsaasti ja ne syövät kasvin kokonaan jättämällä vain rangan. Viime kesänä madot loppuivat jossain vaiheessa. En ole varma, kelpasivatko ne linnuille vai mikä tuli. Sen jälkeen kärhöt alkoivat taas kasvaa. Mutta inhottavia ovat ja keskikesä menee kärhöjen osalta pilalle! En tiedä, onko myrkytyksestäkään mitään apua!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepohjantyttö (4 kpl) maanantai, 3. heinäkuuta 2006 - klo 8. 41 (yli 11 vuotta sitten)
Vielä tarkennus edelliseen viestiini. Vihreät madot todella kelpaavat linnuille. Käyvät popsimassa niitä oikein urakalla, joten tästä syystä matoja ei loppukesällä enää ole! No hyvä niin, mutten silti haluaisi niitä! Kiinankärhö alkaa olla varsin ikävän näköinen :(
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälletarleena (1512 kpl) maanantai, 3. heinäkuuta 2006 - klo 10. 15 (yli 11 vuotta sitten)
Ruiskuttelin laihaa tolua isompiin kärhöihin alaoksille. Alaoksiin siksi että toukkainvaasio oli aloittelemassa alaoksista.Loput lehdet sitten pysyivätkin pensaissa. Oli siellä aika kuhina kun erinäköisiä tipuja kävi matosafarilla. Pihassa tuoksui ihanasti mattopyykille. Pikkukärhöt oli jo syöty puhtaiksi aiemmin ja siksi kai madot kiipeilivät alhaalta ylöspäin.

Nyt on pikkukärhöihin kasvamassa uudet lehdet ja toukat on syöty loppuun.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällepohjantyttö (4 kpl) keskiviikko, 5. heinäkuuta 2006 - klo 15. 47 (yli 11 vuotta sitten)
Taidanpa tehdä saman. Kuinka laihaa tolu saa/voi olla eli mikä sinulla oli sekoitussuhde? Tavallinen mäntyneste laimennettuna ajanee saman asian.
Poistettu nimimerkki (id: 9846) keskiviikko, 5. heinäkuuta 2006 - klo 19. 20 (yli 11 vuotta sitten)
Alppikärhöä syövistä madoista kysyin tädiltäni joka on myös puutarhahullu ja hän kertoi että nuorissa oksissa olevat pahkut pitää leikata pois ja hävittää, niissä on munia. Onko sellaisia ollut?
Kärhön alustalle paksu kerros sanomalehtiä ja kiviä päälle sillä ne talvehtivat kärhön alla olevassa mullassa ja näin estetään niiden talvehtiminen.
Hän sanoi vielä että voi käyttää torjunta-ainetta joka sisältää pyrethroidia.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälletarleena (1512 kpl) torstai, 6. heinäkuuta 2006 - klo 21. 46 (yli 11 vuotta sitten)
En löytänyt mitään pahkuroita, mutta koitan vielä käännellä. Alustaan on hankalahkoa levitellä lehtiä, nämä mun alppikset on pohjan alaltaan 1,5 x 2 metrisiä ja aidalla kasvavat pitkät ja leveät puskat päälle.

Tein oikein emämoukun niille madoille, laitoin desinfioimisvahvuista Tolua 1:10 ja niin loppui matojen herkuttelu. Lisäksi puutarhassa tuoksui ihan kuin olisin ahkeroinut mattojen kimpussa. Myrkky ei ollut kärhöille haitaksi, ne kukoistaa ja tekee jo uusia nuppujakin, toisia tänä kesänä.


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.