Keskustelu sisäänkirjaudu | esittelyt | aiheet | hakemisto | haku | uudet viestit

Puutarha.net keskustelupalstatOmena- ja muut hedelmäpuutKirsikat, luumut, marjapuut : Kirsikan kasvatus ( 173 kpl)

Sivut: 50 | 100 | 150 | 200 | Seuraavat 50 kpl->>

[Kaikki viestit yhdellä sivulla] [Ilman kehyksiä] [Kaikki ilman kehyksiä] [Lisää suosikkeihin] [Päivitä näkymä]


Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällerh (570 kpl) maanantai, 6. toukokuuta 2002 - klo 7. 27 (yli 15 vuotta sitten)
Viikonloppuna tein tarkastuksen: kaikki kirsikkani ja Sinikka-luumuni tuntuvat tekevän mahdottomasti kukkia. Viime vuosi oli selvästi välivuosi. Toivottavasti tänä vuonna onnistuu!
Poistettu nimimerkki (id: 331) maanantai, 6. toukokuuta 2002 - klo 13. 24 (yli 15 vuotta sitten)
Mitä kirsikkalajikkeita sinulla rh on? Kuinka vanhoja puut ovat?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällerh (570 kpl) maanantai, 6. toukokuuta 2002 - klo 13. 49 (yli 15 vuotta sitten)
Kaikki kirsikkani (pensaita) ovat olleet 3 - 4 vuotta. Kirsa (paras:I), Latvian matala (II), Sikkola (III) ja Raahen kantaa (ei vielä tuottanut mitään ja tuo nimiki on vain hatarasti päässä). Toissavuonna sato oli mukava, viime vuonna ei mitään.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMirka (1702 kpl) maanantai, 6. toukokuuta 2002 - klo 14. 05 (yli 15 vuotta sitten)
Rh, missä mielessä Kirsa on sinusta paras? Pihaani mahtuisi vielä muutama kirsikka ja lajike on mietinnässä. Varjomorelliin olen ollut hyvin tytyväinen, mutta muutakin haluaisin kokeilla.
Poistettu nimimerkki (id: 1256) tiistai, 7. toukokuuta 2002 - klo 9. 40 (yli 15 vuotta sitten)
Meidänkin Sikkolan kirsikkaan näyttää tulevan paljon kukkia vaikka istutin sen vasta viime vuonna. Lehdet tuntui kyllä myös aika tahmaiselta ruiskutin ne varmuuden vuoksi ostamallani pietaryrtti-mäntysuopa ja mitähän muuta siinä olikaan liuoksella.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjällerh (570 kpl) tiistai, 7. toukokuuta 2002 - klo 10. 03 (yli 15 vuotta sitten)
Kirsassa kirsikat olivat parhaan makuisia. Minulla pensas on vielä kauniin näköinen. Latvian matala on pienempi ja pyöreämpi. Kirsa on suurempi ja reipaskasvuisempi. Latviassa kirsikat olivat mehukkaampia, mutta kirpakampia.

Lehdet ovat tulleessaan mielestäni hieman tahmaisia, mutta pieniä tummia kirvojakin siellä näyttäisi heti olevan. Suihkuttelu ei tee missään nimessä pahaa.
Poistettu nimimerkki (id: 314) tiistai, 7. toukokuuta 2002 - klo 15. 08 (yli 15 vuotta sitten)
Meillä on mökillä (III)pari kirsikkapuuta joiden lajimäärityksestä
Ei minulla ole minkäänlaista havaintoa. Olen saanut ne n.5 vuotta
Sitten, pieninä juurivesoina vesakoituneesta hedelmätarhasta.
Viimekesänä molemmat kukkivat todella ruhtinaallisesti, vaan eivät
Tuottaneet ainuttakaan hedelmää. Syitä tähän on varmasti monia,
Kukinnan paleltuminen, pölytys jne. Pölytyksen parantamiseksi hankin viimekesänä yhden Sikkolan jonka tuloksia jään innolla odottamaan?


Poistettu nimimerkki (id: 2172) keskiviikko, 22. toukokuuta 2002 - klo 11. 41 (yli 15 vuotta sitten)
Minulla on Kirsa hieman Oulun pohjoispuolella V vyöhykkeellä. Viimevuonna tuli kaksi kukkaa muttei marjoja niistä. Pari korkeinta latvaa on kuivunut ja lumi katkaisi yhden oksan, mutta muuten on hyvässä kunnossa. Nyt jännäämään monta monta kukkaa tulee tänä vuonna !
- Osaako kukaan sanoa onnistuuko lisäys samalla tavalla kuin viinimarjalla eli peittämällä mullalla yhden oksan ?
Poistettu nimimerkki (id: 2950) tiistai, 30. heinäkuuta 2002 - klo 20. 37 (yli 15 vuotta sitten)
Voinko kasvattaa kirsikkaa huonekasviksi? Onko se minkään näköinen? Ja voinko kasvattaa niitä kaupasta saatavien kirsikoiden kivistä? Mitä niille kiville pitää tehdä, ja millä tavalla laittaa itämään?
Poistettu nimimerkki (id: 410) keskiviikko, 31. heinäkuuta 2002 - klo 2. 17 (yli 15 vuotta sitten)
Kirsikoita ilmeisesti voi kasvattaa huonekasveinakin, mutta aika työlästä se on. Kirsikka vaatii talvilevon, joka kyllä onnistuu jääkaapissa. Minä olen istuttanut kirsikat ulos viimeistään yhden talven jälkeen.

Kirsikan siemen vaatii 5 - 12 kuukauden kylmäkäsittelyn itääkseen, eli siemen laitetaan jääkaappiin kosteaan turve-hiekkaseokseen 5 - 12 kuukauden ajaksi ja siirretään vasta sitten huoneenlämpöön, kun itäminen alkaa. Tämä toimii ainakin hapankirsikalle (Prunus cerasus).
Poistettu nimimerkki (id: 2950) keskiviikko, 31. heinäkuuta 2002 - klo 12. 45 (yli 15 vuotta sitten)
Panu, Onko kirsikka ruukkukasvina kauniin näköinen?
Ajattelin,että onko vaivan arvoista kasvattaa sitä sisällä? Minullahan ei ole mahdollisuutta sitä ulos laittaa.
Kuinka syvälle multaan siemen pitää istuttaa? Onko sillä väliä miten päin sen laittaa? Siemenen kuorelle ei ilmeisesti tarvitse tehdä mitään erikoista?
Kelpaako mullaksi, jos laittaa kaktusmultaan? Mitähän kirsikoita ne kaupassa myytävät on? Yleensä niissä lukee alkuperämaana espanja tai portugali... Täytyy kokeilla sitä kirsikan kasvatusta, olisihan se mielenkiintoista, ja mikä onnistumisen ilo sitten jos lähtee itämään ja pysyy hengissä...jääkaapissa kun ne siemenet on, niin niitähän ei varmaan tarvitse kastella kovin usein? Kiitoksia avusta. Ja jos jaksat vastata tähän kysymystulvaan, arvostan sitä kovasti. :)
Poistettu nimimerkki (id: 2352) keskiviikko, 31. heinäkuuta 2002 - klo 14. 56 (yli 15 vuotta sitten)

Tokihan kirsikka on ruukussakin kauniin näköinen:
http://www.bonsaisite.com/m24.html
http://www.bonsainl.nl/BPG/BS_A0082.HTM

Lisätietoja:
http://www.bonsai-bci.com/species/prunuscherry.html


Poistettu nimimerkki (id: 410) keskiviikko, 31. heinäkuuta 2002 - klo 20. 46 (yli 15 vuotta sitten)
Eikuli, katsele noita ruukussa kasvavia kirsikoita ja muita Prunus-suvun kasveja. Kauneushan on katsojan silmissä.

Kylmäkäsitellyt kirsikansiemenet asetetaan multaan siten, että juuri tulee alaspäin ja siemenosa jää mullan pinnan tasalle tai peittyy kevyesti multaan. Kaupan kirsikat ovat kai hapankirsikkaa (Prunus cerasus) tai imeläkirsikkaa (Prunus avium). En tiedä, voisiko jokin muukin laji tulla kyseeseen. Kasvualustana voi käyttää kaktusmultaa tai kukkamultaa, johon on sekoitettu runsaasti hiekkaa.

Jääkaapissa siemenet on syytä pitää tiiviissä suljettavassa rasiassa, jotta kosteus pysyy tasaisena. Älä kastele liikaa - kevyt kosteus riittää. Maa-aineksen on syytä pysyä ilmavana.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleow (4908 kpl) keskiviikko, 31. heinäkuuta 2002 - klo 22. 04 (yli 15 vuotta sitten)
Mun mielestä torilla myytävät kirsikat on melkeinpä aina, varsinkin jos ovat välimerenmaista, imeläkirsikkaa. Mulla on yksi imeläkirsikan taimi, mikä on kasvanut juuri sellaisesta siemenestä. Se iti kylmäkäsittelyllä (siemen oli purkissa ulkona talven yli) ja jopa selvisi viime talvesta.


Poistettu nimimerkki (id: 2950) torstai, 1. elokuuta 2002 - klo 13. 54 (yli 15 vuotta sitten)
Bonsaina näyttivät ainakin ihan sieviltä nuo kirsikat...taidan ainakin kokeilla sitä kirsikan kasvatusta...ei muuta kuin kirsikan ostoon. Eipä siinä mitään häviä, jos kokeilee. Kiitoksia teille tiedoista, olivat tarpeen ja auttoivat paljon.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMirka (1702 kpl) torstai, 1. elokuuta 2002 - klo 20. 57 (yli 15 vuotta sitten)
Eteläiset tuontikirsikat ovat mielestäni aina olleet imeläkirsikkaa. Kotimaiset hapanta, mutta liian aikaisin poimittua, teknisistä syistä, arvatenkin. Tallinnassa jo myydään sivistyneesti molempia.
Poistettu nimimerkki (id: 410) torstai, 1. elokuuta 2002 - klo 21. 51 (yli 15 vuotta sitten)
Tunteeko hapan- ja imeläkirsikan toisistaan mausta? Olen syönyt tuoreeltaan vain hapankirsikkaa.
Poistettu nimimerkki (id: 239) perjantai, 2. elokuuta 2002 - klo 14. 03 (yli 15 vuotta sitten)
Ei taida enää olla makeakirsikkaa myytävänä toreilla ja marketeissa, myyntihän alkaa jo touko-kesäkuussa. Mistäs niitä nyt tuodaan, kai koko Keski- ja Etelä Makea/imeläkirsikka on suurempi ja hyvin tummanpunainen kuori. Maku on selvästi makeampi
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleow (4908 kpl) perjantai, 2. elokuuta 2002 - klo 15. 42 (yli 15 vuotta sitten)
Mirka, toisaalta Eestissä voidaan myydä molempia kotimaisina. Siellä on jalostettu paikallisia lajikkeita kummistakin lajeista ja joitain baltialaisia myydään suomessakin. Mm. 'Latvian Matala' (hapan) ja 'Polli Murell' (imelä). Eestiläiset linnunkirsikat eivät kai kuitenkaan ole yhtä makeita ja isohedelmäisiä kuin ruotsissa ja pohjoisamerikassa jalostetut. Kestäviä ne todennäköisesti ovat kuitenkin siinä missä esim. 'Gårdebo' tai 'Sam' (oliko se 'Van'?). Muistaakseni olen nähnyt jossain myös suomessa viljeltyä 'Leningradin Mustaa'. Onko muilla havaintoa tästä lajikkeesta?
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMirka (1702 kpl) perjantai, 2. elokuuta 2002 - klo 21. 40 (yli 15 vuotta sitten)
Ah, kiitos ow! Kunhan kadehdin..
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) keskiviikko, 25. syyskuuta 2002 - klo 22. 29 (yli 15 vuotta sitten)
Nelli, tässä on se kuva varjomorellista. Kuva on ennen digiaikaa ja sen vuoksi huono. Kuvassa voisi kai olla mikä hyvänsä kirsikkapuu niin epätarkka se on. Puun ikä on ehkä 3-4 v.

Poistettu nimimerkki (id: 1285) keskiviikko, 25. syyskuuta 2002 - klo 23. 02 (yli 15 vuotta sitten)
Kiitos vaivannäöstä. Tuohan on jo koristeellinen puu. Samanikäinen tuo meidän hulttiopuska on. Kukkia tuli nyt aiempaa vähän enemmän yhdelle syrjälle. Tänä syksynä en ole enää viitsinyt koko morelleja? (kirsikoita) katsoakaan. Nyt niitä on kyllä enemmän kuin ennen, kasvanut kun on.

Täytyy käydä vielä tutkailemassa, onko hedelmissä mitään muutosta tapahtunut aiempiin vuosiin verrattuna. Kruttusia, pieniä, pirun happamia, mustanruskeita. Sijainnista voin tarinoida vielä omalla viestillä joskus erikseen. Ennenvanhaan Vaasa oli pohjoisin paikka missä kirsikka ja luumu kasvoivat. Ilmeisesti vyöhyke rajoittui vain rannikolle. Etelämpänäkään sisämaassa sitä ei kasvanut.
Nykyisin rajat ovat varmaan muuttuneet - uusien lajikkeidenkin myötä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleMirka (1702 kpl) torstai, 26. syyskuuta 2002 - klo 21. 22 (yli 15 vuotta sitten)
Pieniä ja kruttuisia? Meillä hapankirsikat ovat parisenttisiä, sileitä eivätkä kunnolla kypsyttyään mitenkään erityisen happamia, alle 2-vuotiaamme söi niitä kymmenittäin joka päivä niin kauan kuin satoa riitti. Ja voi sitä itkua kun sato oli ohitse!
Poistettu nimimerkki (id: 1285) sunnuntai, 6. lokakuuta 2002 - klo 14. 18 (yli 15 vuotta sitten)
Varjomorellin sijaan olen alkanut pähkäillä, jos puskani onkin marjaomenapuu. Tarkoitus oli skannata tänne lehdistä kuva, mutta ei nyt onnistu. Kirsikan lehtiäkään en tunne.
Ne marjat ei ole paria senttiä, ehkä sentin.
Poistettu nimimerkki (id: 410) sunnuntai, 6. lokakuuta 2002 - klo 17. 56 (yli 15 vuotta sitten)
Nelli, laitoin valokuvakilpailuun marjaomenapuun (Malus baccata) kuvan. Kasvi näyttää tältä.

Marjaomenapuu - Malus baccata
Poistettu nimimerkki (id: 1285) sunnuntai, 6. lokakuuta 2002 - klo 20. 08 (yli 15 vuotta sitten)
Kiitoksia kuvasta. Kunhan ne lehdet vielä saisin skanntauksi... puskani lehdissä ei ole noin terävää kärkeä, vaan aika pyöreä. On myös toisen muotoisia "3-kärkisiä" lehtiä, ilmeisesti ne ovat uusien versojen lehtiä. Kuvan marjatkin ovat vielä harmittavan samannäköisiä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) sunnuntai, 6. lokakuuta 2002 - klo 20. 18 (yli 15 vuotta sitten)
Kolmekärkinen lehtihän on marjaomenapensaassa.
Poistettu nimimerkki (id: 1285) sunnuntai, 6. lokakuuta 2002 - klo 20. 27 (yli 15 vuotta sitten)
Osuiskohan sitten lähemmäs, nimittäin ei sillä selkeää runkoa ole ainakaan vielä. Kolmekärkisiä on kuitenkin vain osa lehdistä.
Poistettu nimimerkki (id: 410) sunnuntai, 6. lokakuuta 2002 - klo 22. 28 (yli 15 vuotta sitten)
Se on sitten Marjaomenapensas (Malus toringo var. sargentii), jonka kuva on myös valokuvakilpailussa. Osa lehdistä on tällä tavalla kolmiliuskaisia ja osa on ehyitä. Hedelmät maistuvat hieman karpaloilta tai puolukoilta. Siemeniä on useita ja ne ovat pieniä. Kirsikathan ovat yksisiemenisiä ja niiden siemen on suuri.

Marjaomenapensas - Malus toringo var. sargentii

Marjaomenapuu ja Marjaomenapensas ovat aivan eri lajeja, vaikka niiden nimet ovatkin hämäävän samantyyppisiä.
Poistettu nimimerkki (id: 239) maanantai, 7. lokakuuta 2002 - klo 11. 57 (yli 15 vuotta sitten)
Joo, kyllä omaankin silmään se ylin kuva näytti punakukkaiselta koristeomenapuulta, joita on montaa sorttia. Vilkaisin juuri riippaomenapuun oksaa, jossa on yksi punakukkainen varte, ja oli aivan samannäköinen.
Marjaomenan erottaa heti lehdistään, siitäkin on punakukkainen muunnos olemassa.
Jos joku tarvitsee keväällä jalo-oksia punakukkaisesta riipasta, voin saada. Lähellä on piha, josta saan hakea luvallisesti.
Samaten saan keväällä riittävästi eri lajikkeiden jaloversoja makeasta pihlajasta. Kävin männä viikolla isännän luona, siellä on 2500 puuta kasvamassa. Kuvat taisivat olla "kilpailukuvissani".
Poistettu nimimerkki (id: 1285) maanantai, 7. lokakuuta 2002 - klo 22. 05 (yli 15 vuotta sitten)
Marjaomenapensas, malus toringo, alkaa puskan nimi selvitä. Enpä uskonut, että se koskaan selviäisi, käytöstä puhumattakaan. Osa lehdistä on todellakin kuvan kaltaisia. Minkähänlaiseen käyttöön puska on ajateltu, pensaaksi kai kuitenkin.

Makeaa pihlajaa olen etsinyt villipuista. Jos sopivan löydän, olen ajatellut kokeilla varttamista, vaikka en ole koskaan mitään varttanut. Että jos makeasta pihlajasta jokulla on tarjous niin... tässä yks kiinnostunut. Myydäänköhän niitä taimimyymälöissä. Sellaistakin voisin tietysti kokeilla. Pihlajia tänne nousee kuin sieniä sateella. Ihan hieno pihapuu.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) maanantai, 7. lokakuuta 2002 - klo 22. 10 (yli 15 vuotta sitten)
Nelli, se on aivan koristekäyttöön eli ei niitä marjoja oikein syö ainakaan meillä linnutkaan. Pensaana se on kyllä kaunis keväällä kukkiessaan ja nytkin siinä on vielä kauniin keltaiset lehdet ja ne punaiset marjat.

Muistan kyllä, että se sulla kasvoi hiukan varjossa, mutta siitä silti voi tulla iso. Hidaskasvuinen on kyllä.
Poistettu nimimerkki (id: 410) maanantai, 7. lokakuuta 2002 - klo 22. 53 (yli 15 vuotta sitten)
Marjoja ne eivät ole, vaikka pieniä ovatkin. Niitä voi syödä ja kai niistä hilloa tai marmelaadiakin saa tehdyksi.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) maanantai, 7. lokakuuta 2002 - klo 23. 22 (yli 15 vuotta sitten)
Oletkos maistanut, Panu? Minä olen. Ei niistä mitään hilloa voi tehdä. Pieni omenako se sitten on, jollei marja?
Poistettu nimimerkki (id: 410) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 2. 55 (yli 15 vuotta sitten)
Olen maistanut. Tuolla hiukan ylempänähän totean: "Hedelmät maistuvat hieman karpaloilta tai puolukoilta." Oletkos yrittänyt tehdä hilloa? Ainakin (yli)kypsinä ne ovat yllättävän maukkaita ja mehukkaita, joten mielestäni hillon tekeminen ei ole mahdotonta. Tosin pienistä hedelmistä ei hilloakaan saa kovin paljon aikaiseksi, mutta ainahan voi kokeilla ihan vain mielenkiinnon vuoksi. Marjaomenapensaan hedelmä ei ole marja vaan mehevän kukkapohjuksen ympäröimä tuppilokota, kuten Suomen puu- ja pensaskasvio asian toteaa.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleHannele (3818 kpl) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 8. 07 (yli 15 vuotta sitten)
Ja sitten sille on menty antamaan nimi marjaomenapensas eikä mehevänkukkapohjuksenympäröimätuppilokotapensas...
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälle-tintti- (211 kpl) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 11. 05 (yli 15 vuotta sitten)
Oi ei Hannele... silloinhan koko tuppilokotapensas olisi mehevänkukkapohjuksenympäröimä, eikös :)

huh jo ajatuskin moisesta nimihirviöstä!
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 19. 04 (yli 15 vuotta sitten)
Ei minun mielestäni marjaomenapensaan hedelmästä voi sanoa mehevä. Tuppilokotansa on niin pieni, että siitä on mehevyys kaukana :))
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleHannele (3818 kpl) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 22. 23 (yli 15 vuotta sitten)
On ne meheviä nyt, ja totta tosiaan puolukkamainen maku, tosin siemenet häiritsevät.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 22. 26 (yli 15 vuotta sitten)
Ei ainakaan meillä, vaikka niitä on runsaasti, pensas täynnä. Onkohan meillä eri lajike.
Poistettu nimimerkki (id: 410) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 22. 27 (yli 15 vuotta sitten)
Vastapoimittuna se on kova, kuten omenat tavallisesti ovatkin, mutta se pehmenee, kun sitä säilytetään huoneenlämmössä. Samalla siihen tulee hieno aromi. Kannattaa kokeilla.
Mehevän kukkapohjuksen ympäröimä tuppilokota «- Mehevän kukkapohjuksen ympäröimä tuppilokota
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleHannele (3818 kpl) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 22. 31 (yli 15 vuotta sitten)
Kypsyvät ja mehevöityvät näköjään myös pensaassa, hedelmäliha (?) on punaista ja pehmeää ja hyvän makuista. Enpä olisi älynnyt edes maistaa, jos Panu et olisi kehunut.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 22. 34 (yli 15 vuotta sitten)
Minähän menen uudelleen maistamaan.
Poistettu nimimerkki (id: 1285) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 22. 51 (yli 15 vuotta sitten)
Pitipä käydä vielä kylymästä ja pimiästä hakemassa maistiaiset. Yllätyin. Ne eivät olekaan niin pahoja nyt. Ehkä ne ovat kypsiä? Tai pakkanen on parantanut. Maku tosiaan karpalomaisen puolukkamainen ja jauhoinen. Siemeniä on ilmeisesti kolme. Siis selvä marjaomenapuu.


Poistettu nimimerkki (id: 1285) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 22. 52 (yli 15 vuotta sitten)
Ja koko näissä on noin puolukka. Väri on ehkä myös karpalon ja puolukan väliltä.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 22. 57 (yli 15 vuotta sitten)
Marjaomenapuu!? Minä olen luullut, että te puhutte marjaomenapensaasta.
Poistettu nimimerkki (id: 410) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 23. 03 (yli 15 vuotta sitten)
Kauhea kuhina käy marjaomenapensaassa, kun kaikki lähtivät poimimaan maistiaisia. No, voisitteko kuvitella, että niistä saisi maukasta hilloa tai marmelaadia..?

Nelli, ei siis Marjaomenapuu vaan marjaomenapensas.
Poistettu nimimerkki (id: 1285) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 23. 03 (yli 15 vuotta sitten)
Juu pensas,pensas...
Poistettu nimimerkki (id: 410) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 23. 08 (yli 15 vuotta sitten)
Kukahan nämä kaksi lajia oikein on nimennyt? Ovat niin hämäävän samannimisiä. Molemmista on kuva yllä.

Katariina, kyse on siis marjaomenapensaasta.
Lähetä yksityisviesti tälle käyttäjälleKatariina (10040 kpl) tiistai, 8. lokakuuta 2002 - klo 23. 09 (yli 15 vuotta sitten)
Panu, jos ei mitään muuta hillottavaa olisi, niin ehkä sitten. Minun isoäitini bruukasi sanoa, että tulee se räätti sammakostakin, kun se voissa paistetaan. Pitänee paikkansa myös marjaomenahilloon.


Vain nimimerkin(profiilin) valinneet, rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa keskustelualueelle


Valitse nimimerkki ->>

Sisäänkirjaudu- >>

Jos sinulla ei vielä ole omaa käyttäjätunnusta niin rekisteröidy tästä.